کشف فسیل تخم‌مرغ دایناسور با قدمت ۸۰ میلیون‌ سال

تبلیغات بنری


تینو – یکتا فراهانی: اولین فسیل تخم دایناسور غیر پرندگان از نظر علمی شناخته شده در سال 1923 توسط خدمه موزه تاریخ طبیعی آمریکا در مغولستان کشف شد. پوسته تخم دایناسور را می توان در بخش نازک مطالعه کرد و زیر میکروسکوپ مشاهده کرد.

ست شش عدد تخم دایناسور

در سال 2021، محققان در یک سایت ساختمانی در گانژو گروهی متشکل از شش تخم دایناسور را کشف کردند که قدمت آن به دوره کرتاسه پسین بازمی‌گردد. تخم ها در یک لانه به خوبی حفظ شده کشف شدند که اطلاعات پس زمینه ارزشمندی در مورد رفتار لانه سازی این گونه باستانی ارائه می دهد.
در حالی که نام گانژو ممکن است برای همه آشنا نباشد، حوضه گانژو در استان جیانگشی در جنوب چین در میان دیرینه شناسان به عنوان یکی از “غنی ترین مکان های فسیلی تخم مرغ در جهان” مشهور است.

در حال حاضر بقایای یک گونه کاملاً جدید از دایناسورها که تخمین زده می شود بیش از 80 میلیون سال قدمت دارند، در این مکان وجود داشته باشد.
شایان ذکر است که فراوانی یافته های فسیلی در حوضه گانژو اهمیت آن را برای درک تکامل دایناسورها در آسیا تایید می کند.

تنوع تخم دایناسورها را کشف کنید

دیرینه شناسان در یک مطالعه جدید می گویند که این کشف تنوع تخم دایناسورهای اواخر کرتاسه را افزایش می دهد و برای درک ما از تکامل تروپودها در اواخر کرتاسه بسیار مهم است. به طور خاص، فرضیات قبلی در مورد اندازه و شکل تخم‌های تروپود را به چالش می‌کشد.

مطالعه یک تخم دایناسور 80 میلیون ساله

به گزارش گلوبال تایمز، یک تیم تحقیقاتی مشترک از دانشگاه علوم زمین چین (ووهان) و موسسه دیرینه شناسی مهره داران و دیرینه انسان شناسی آکادمی علوم چین، به رهبری لو فاشنگ، تجزیه و تحلیل دقیق شش تخم را انجام دادند.

آنها با استفاده از فناوری پیشرفته مانند میکروسکوپ الکترونی روبشی و پراکندگی الکترونی، سطح و ساختار کریستالی تخم‌ها را بررسی کردند. سی تی اسکن به آنها اجازه داد تا وضعیت دفن فسیل ها را بازسازی کنند و دید جدیدی از سیستم تولید مثل دایناسور به دست آورند.

بیشتر بخوانید:

کشف فسیل تخم دایناسور 80 میلیون ساله

فسیل های ریز را بدون آسیب بررسی کنید

آنها همچنین ساختارهای میکرو و ماکرو تخم‌ها، از جمله ضخامت پوسته آنها را بررسی کردند. این تکنیک های غیر مخرب به محققان اجازه می دهد تا فسیل های کوچک را بدون آسیب مطالعه کنند.

به گزارش وب سایت «Engineering Interest»، پس از یک مطالعه گسترده که سه سال به طول انجامید، آنها تأیید کردند که تخم ها متعلق به یک جنس و نوع جدید دایناسور هستند.
تروپود غیر پرندگان، Minioolithus ganzhouensis، قبلا ناشناخته بود و با “اندازه تخم مرغ کوچک، آرایش تخم مرغ نامنظم، تزئینات گره مانند کرم، و مرزهای تدریجی بین دو لایه اسکلتی” مشخص می شد.

کشف بزرگ

به گفته آکادمی علوم چین، دست نخورده ترین تخم مرغ با اندازه تنها 29 میلی متر، رکورد جهانی جدیدی را برای کوچکترین فسیل تخم دایناسور که تاکنون کشف شده است، به ثبت رسانده است. این کشف کوچک اما مهم اطلاعات ارزشمند جدیدی را در مورد تنوع تخم دایناسورها و تکامل تروپودها در دوره کرتاسه پسین در اختیار دیرینه شناسان قرار می دهد.

تبلیغات بنری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *