تینو – سید سروش طباطبایی پور: زنی با موهای مصنوعی، دندان های سالم و طلا و نقره روی انگشتش در موزه بزرگ مصر در قاهره نگهداری می شود.
اما اکنون با پیشرفت تکنولوژی، محققان تصمیم گرفته اند این مومیایی 3500 ساله را با استفاده از سی تی اسکن پیشرفته و تصویربرداری مادون قرمز مجددا بررسی کنند تا شاید دلیل این حالت جیغ مانند در صورت او را دریابند.
بیشتر بخوانید:
یکی از مهم ترین دلایل شگفتی محققان این است که بررسی ها نشان می دهد مومیایی کنندگان باستانی معمولاً استخوان فک و جمجمه را به هم می پیچیدند تا دهان متوفی باز نشود، اما وضعیت فریاد زدن در این مومیایی پدیده نادری است.
در گزارشی که به تازگی توسط دانشمندان منتشر شده، اعلام شده است که این زن ناشناس 1 متر و 54 سانتی متر قد دارد و از آرتروز خفیف در ستون فقرات رنج می برد. محققان دریافته اند که فریادهای صورت مومیایی شده ممکن است به دلیل تشنج مرگ یا حتی ترس از مرگ باشد. حتی این احتمال را می دهند که او بین 18 تا 36 ساعت پس از مرگ، یعنی قبل از متلاشی شدن اعضای بدن، مومیایی شده است و شکل دهانش به همین دلیل بوده است. دلایل دیگری مانند فرآیند تجزیه، سرعت خشک شدن و نیروی فشار نیز ذکر شد.
همچنین شباهت مومیایی جیغ به سری نقاشی های “فریاد” که تابلوی معروف ادوارد مونک است، قابل توجه است. به خصوص که کارشناسان هنوز دقیقاً نمی دانند دلیل اصلی فریاد زدن مرد مصور پس از سال ها خلق این اثر چیست؟
تابلوی «جیغ» یکی از آثار معروف ادوارد مونک است
hamshahrionline به نقل از تینو