چگونه می‌توان خاطرات را در مغز تغییر داد؟

تبلیغات بنری


تینو – یکتا فراهانی: مغز مانند یک سیستم کامپیوتری کار می کند. یک مطالعه نشان داد که مغز از سه مجموعه نورون مختلف برای ذخیره حافظه استفاده می کند. این یافته روزی می تواند به کاهش خاطرات آسیب زا در افرادی که تروما را تجربه کرده اند کمک کند.

مغز چگونه خاطرات می سازد؟

یادآوری فرآیند پیچیده ای است. اول، مهم است که بدانیم حافظه در مغز چگونه کار می کند. سیستم حافظه در قسمت های مختلف مغز ساخته شده است. یکی از بازیگران اصلی، بخشی از مغز است که درست در پشت پیشانی قرار دارد. این قسمت لوب فرونتال نامیده می شود. زمانی که فکر می کنید از لوب پیشانی خود استفاده می کنید.
عامل کلیدی دیگری در سیستم حافظه وجود دارد که در اعماق مغز شما مدفون است. این قسمت هیپوکامپ نام دارد و برای خاطرات طولانی مدت مهم است. توجه به ساختارهای مغز به ما می گوید که خاطرات کجا ساخته می شوند، اما نه اینکه چگونه ساخته می شوند.

بیشتر بخوانید:

5 ترفند شگفت انگیز تقویت حافظه که واقعا کار می کنند

ذهن ما چگونه می تواند آینده را تجربه کند؟

یک حافظه جدید ایجاد کنید

با تصویربرداری از مغز موش ها، محققان دانشگاه بازل بیوزنتروم توانستند آنچه را که هنگام شکل گیری یک حافظه جدید اتفاق می افتد، مشاهده کنند. چیزی که آنها دریافتند این بود که مغز جوندگان از سه مجموعه نورون مختلف برای ضبط حافظه فراخوانده است. اولین سلول ها به عنوان نورون های تازه متولد شده شناخته می شوند و اولین سلول های عصبی هستند که با رشد جنین رشد می کنند. در انتهای دیگر طیف، نورون های مسن تری قرار دارند که رشد جنینی دیررس را نشان می دهند. در میان آنها سلول های عصبی هستند که در جایی در میانه رشد جنین در رحم تشکیل می شوند.

حافظه ذخیره شده را کپی کنید

مطالعه تصویربرداری نشان داد که وقتی یک حافظه جدید در نورون‌های نوزاد ذخیره می‌شود، در ابتدا بازیابی آن دشوار است، اما با گذشت زمان قوی‌تر می‌شود.

از سوی دیگر، نسخه‌ای از حافظه ذخیره‌شده در نورون‌های مرحله آخر در ابتدا بسیار قوی بود، اما به مرور زمان محو شد تا اینکه سرانجام برای مغز غیرقابل دسترسی بود. در وسط، نسخه حافظه درجه بالاتری از ثبات را نسبت به سایر گروه‌های عصبی نشان داد.

چگونه خاطرات را در مغز تغییر دهیم؟

مغز خود را با حافظه به چالش بکشید

فلاویو دوناتو، رئیس گروه تحقیقاتی Biozentrum می‌گوید: «چالشی که مغز با حافظه مواجه می‌شود بسیار چشمگیر است از سوی دیگر، مغز باید خود را با تغییراتی که در اطراف ما اتفاق می‌افتد وفق دهد، و همچنین خاطرات ما باید به ما کمک کنند تا انتخاب‌های درستی برای آینده خود داشته باشیم.

شکل گیری و دسترسی به خاطرات

محققان با درک جدید خود توانستند عمیق‌تر به چگونگی شکل‌گیری و دسترسی به خاطرات بپردازند. توجه داشته باشید که اگرچه این مطالعه بر روی موش ها انجام شده است، اما مغز آنها اغلب در علوم اعصاب به عنوان جایگزینی برای مغز ما استفاده می شود، زیرا قشر آنها حاوی 75 نوع سلول مختلف است که همان مغز انسان است.

با این حال، محققان احساس می‌کنند که کار آنها می‌تواند پیامدهایی برای درمان افرادی داشته باشد که در اثر یک رویداد آسیب‌زا آسیب دیده‌اند. دلیلش این است که آنها می گویند کارشان نشان می دهد که چگونه می تواند خاطرات را در مغز تغییر دهد.

چگونه خاطرات را در مغز تغییر دهیم؟

مشکل در تغییر خاطرات

به عنوان مثال، اگر حادثه یک خاطره جدید باشد، به این معنی است که نورون های دیررس فعال شده اند. بنابراین، آنها هنوز هم می توانند قبل از ارسال به نورون های میانی و اولیه برای ذخیره سازی، اصلاح شوند.
با این حال، هنگامی که نورون های دیررس فعال می شوند و حافظه در آنجا ذخیره می شود، تغییر آن دشوارتر می شود. بنابراین، هر چه یک حافظه بیشتر در مغز ذخیره شود، تغییر آن دشوارتر است.

پلاستیسیته مغز

وایلد کویم، نویسنده اول این مطالعه می‌گوید که چگونه خاطرات به صورت پویا در مغز ذخیره می‌شوند، شاهدی بر انعطاف‌پذیری مغز است که زیربنای ظرفیت حافظه عظیم آن است.

درک این انعطاف‌پذیری از طریق کار کویم و تیمش روزی می‌تواند به دانشمندان کمک کند تا بفهمند چگونه به مردم کمک کنند تا به خاطراتی که فکر می‌کردند برای همیشه گم شده‌اند یا خاطرات آسیب‌زا که به شیوه‌ای آسیب‌شناسانه وارد زندگی روزمره می‌شوند، دست یابند.

تبلیغات بنری

hamshahrionline به نقل از تینو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *