چرا مذاکرات تهران – واشنگتن در مسقط متوقف شد؟ | دو طرف چه زمانی به مذاکره باز می گردند؟

تبلیغات بنری


تینو – گروه سیاسی: این روزها سفرهای منطقه‌ای رئیس سازمان دیپلماسی ایران که روز دوشنبه وارد ایستگاه ششم شد، مورد توجه رسانه‌های منطقه‌ای و بین‌المللی قرار گرفته است، زیرا در درجه اول حاکی از فعالیت دیپلماتیک تهران در راستای مدیریت است. تنش ها در سطح منطقه و همچنین تبیین مواضع جمهوری اسلامی در قبال تنش های روزافزون رژیم صهیونیستی در سطح منطقه.

در این شرایط، اعلامیه ایران مبنی بر تعلیق «عملیات مسقط» در روز دوشنبه بازتاب گسترده ای در رسانه ها و شبکه های اجتماعی داشت و با تفاسیر متفاوتی مواجه شد. برخی از تحلیلگران تحولات منطقه، تصمیم ایران را اقدامی برای فشار بر واشنگتن برای مهار رژیم صهیونیستی تفسیر کردند.

این در حالی است که وزیر امور خارجه ایران در سفر خود به عمان تایید کرد که جمهوری اسلامی ایران در خصوص ورود به عملیات جدید یا نحوه اجرای آن پس از عبور منطقه از وضعیت ویژه فعلی تصمیم گیری خواهد کرد.

دلایل تصمیم گیری مهم را مطالعه کنید

یک کارشناس مسائل بین الملل در گفتگو با شهروندی آنلاین وی درباره اعلام وزیر امور خارجه ایران مبنی بر توقف روند مسقط گفت: تصور من این نیست که رایزنی‌های غیرمستقیم تهران و واشنگتن به طور کلی متوقف شده است، بلکه موضوع اساسی توقف «روند مسقط» است. کار معناداری است

حسن بهشتی پور با بیان اینکه در سال های اخیر مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا با رویکرد اصلی رفع تحریم ها و با میانجی گری عمان ادامه یافت، افزود: معتقدم علاوه بر شرایط خاص حاکم بر منطقه، روندی که رایزنی های مسقط نیز به چنین تصمیمی منجر شد.

وی با اشاره به روند طولانی و بی نتیجه مذاکرات در مسقط گفت: معتقدم با توجه به روند خسته کننده و بی نتیجه مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در عمان، این روند اگر ادامه می یافت نمی توانست نتیجه ای به همراه داشته باشد.

رویکرد دولت چهاردهم

این کارشناس مسائل بین الملل با اشاره به جهت گیری های دولت چهاردهم به سمت مذاکره برای رفع تحریم ها گفت: معتقدم با توجه به سیاست های ابلاغی دولت چهاردهم در زمینه پیگیری مذاکرات رفع تحریم ها، این شکل از مذاکرات که تا حد زیادی در امان اتفاق می افتاد… دولت را راضی می کند و نبود

بهشتی پور درباره آسیب های مذاکرات روند مسقط نیز گفت: با توجه به اینکه طرف ثالث نقش مهمی در این مذاکرات داشت، اگر دیدگاه های دو طرف به طور دقیق و شفاف از سوی میانجی مطرح نشود، این آسیب می تواند رخ دهد. این موضوع را می توان در روند طولانی این مذاکرات موثر دانست.

وی ادامه داد: معتقدم در مقطعی روند مذاکرات به تبادل پیام های مکتوب رسید. این اقدامی است که می تواند باورهای غلط را کاهش دهد، اما در نتیجه روند مشورت طولانی شد و در نهایت نتایج و دستاوردهای ملموسی برای ایران حاصل نشد.

بهشتی پور گفت: در شرایط فعلی معتقدم دولت چهاردهم روند فعلی را نپذیرفته و چشم به طراحی چارچوب جدیدی برای پیگیری مذاکرات برای رفع تحریم ها است.

اولویت اصلی نظام دیپلماتیک

این کارشناس مسائل بین الملل با اشاره به تحولات منطقه گفت: آنچه در توقف «عملیات مسقط» مؤثرتر از موارد قبلی بود، شرایط بحرانی است که منطقه شاهد آن است. در واقع مهار رژیم صهیونیستی در ادامه جنایات روزانه خود به یک اولویت اصلی تبدیل شده است که مذاکرات در مسقط را نیز تحت تأثیر قرار می دهد.

بهشتی پور در خصوص سفرهای منطقه ای اخیر وزیر امور خارجه به 6 کشور منطقه تا کنون ادامه داد: برقراری آتش بس در غزه و لبنان اولویت دیپلماسی شجاعانه عراقچی است. در چنین شرایطی و تا زمانی که جنایات تل آویو متوقف نشود، مهار رژیم صهیونیستی محور اصلی دیپلماسی تهران خواهد بود.

وی به سیاست ابلاغی وزیر امور خارجه دولت چهاردهم در خصوص راهبرد «مدیریت تنش با غرب» اشاره کرد و افزود: مهمترین موضوع مدیریت تنش با رژیم صهیونیستی است. تنشی که تل آویو سعی دارد آن را به «جنگ ایران و آمریکا» تبدیل کند.

بهشتی پور با تاکید بر اینکه نتانیاهو تلاش می کند ایران و آمریکا را به درگیری مستقیم بکشاند، گفت: چشم انداز از سرگیری مذاکرات برای رفع تحریم ها بین تهران و واشنگتن حداقل تا 24 آبان و برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در سال 2019 کاملاً مشخص نیست. 2019. ایالات متحده آمریکا.

وی با بیان اینکه نظام دیپلماتیک چارچوب و روند مذاکرات برای رفع تحریم ها را با توجه به نتایج انتخابات آمریکا تعیین خواهد کرد، تصریح کرد: اساساً معتقدم تصمیم گیران در نظام دیپلماسی کشور باید برنامه ریزی های لازم را برای رفع تحریم ها داشته باشند. تحریم ها مواجهه با ریاست جمهوری هریس یا ترامپ. بنابراین مدیریت تنش ها اولویت اصلی در حال حاضر است.

تبلیغات بنری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *