به گزارش سایت تینو، بیژن میرباقری درباره رابطه عاشورا با سینما و تولید عاشورایی در سینما و تلویزیون گفت: گسترش برنامه های تلویزیونی باعث افت تولید عاشورایی شد زیرا این گسترش پاسخگوی نیاز مردم و تلویزیون است که باعث شد او وظیفه ساخت فیلم و سریال مذهبی را بر عهده می گیرد.
کارگردان فیلم ربوده شدگان با بیان اینکه تولیدات سال های اخیر در این حوزه جذابیتی برای مردم نداشت، تاکید کرد: فیلم هایی که اخیرا با عنوان تولیدات ویژه محرم تولید شده اند نتوانسته نظر مردم را جلب کند. ; در نتیجه، مخاطبان به جای تماشای فیلم یا سریالی که ارزشهای مذهبی را تکرار میکند یا به لایههای تاریخی اهمیت نمیدهد، رفتن به جشنهای مذهبی را انتخاب میکند.
نوحه “بنشین تا بگویم زینب…” و گریه های فرهاد اصلانی + فیلم
میر باقری درباره نحوه ارائه عاشورا در سینما توضیح داد: واقعه عاشورا تکرار شد و مردم در این 1400 سال آن را حفظ کردند. حالا فیلمسازان در مرحله بازیگری چه چیزی به آن اضافه می کنند؟ هیچ ارزش افزوده ای وجود ندارد و وقتی به طور مکرر در مورد یک رویداد صحبت می کنیم، گویی می خواهیم مفهوم جدیدی از این رویداد تولید کنیم. واقعه عاشورا در طول این 1400 سال تکرار شده و مردم آن را حفظ کرده اند. حالا فیلمسازان در مرحله بازیگری چه چیزی به آن اضافه می کنند؟ هیچ ارزش افزوده ای وجود ندارد
وی به فیلم روز واقعه اشاره کرد و گفت: روز واقعه حرف تازه ای از این واقعیت زد. به همین دلیل این ارزش ثانویه به فیلم ارزش داد و آن را ماندگار کرد. در مورد مسائل دینی باید تحقیقات بیشتری انجام شود و ساختارهای نمایش های مذهبی را تغییر دهیم تا عموم علاقه مند شوند.
این تهیه کننده سینما به برخی فیلم های اکران نشده از واقعه عاشورا اشاره کرد و افزود: وقتی فیلمی تولید می شود اما اکران آن ممنوع می شود و به سمت آن سنگ پرتاب می شود مردم و دیگر سینماگران سینمای عاشورا را نیز رها می کنند. فیلم رستاخیز همچنان اجازه اکران ندارد و این یعنی فیلم از حساسیت این اتفاق غفلت می کند و فیلمسازان خود به خود سراغ این موضوعات نمی روند و سرمایه و وقت خود را به خطر نمی اندازند.
کارگردان فیلم جهنم تنگ بهشت واقعه عاشورا را بر اساس یک تصویر دانست و گفت: در طول سالیان متمادی اشعار زیادی در این باره سروده شده و آن اشعار مملو از تصاویر شاعرانه است اما تصویری که شعر می سازد. خیلی بهتر از به تصویر کشیدن آن در قالب سینمایی است. باید اجازه دهیم واقعه عاشورا در عرصه تصویرسازی شاعرانه باقی بماند. یک جورهایی نمی شود از عاشورا عکس گرفت. زیرا این پدیده سالهاست که در مو وجود دارد و تصویر عمق مشکل را نشان نمی دهد
وی ادامه داد: عاشورا 1400 سال پیش در شعر ظاهر شد و هنوز در شعر باقی است. چون سینمای ما با شرایط و تجهیزاتی که داریم نمی تواند تصویر عاشورا را در حد و اندازه اش نشان دهد و در شعر از جوهره عاشورا عقب است. شعر صدا و لحن دارد و این لحن دل را خوش می کند. اما تصویر مو ندارد. شما نمی توانید برای عکس گریه کنید. عکس فاقد آهنگ و نوحه می باشد. بنابراین ما نمی توانیم تصویر مرثیه ای داشته باشیم.
میر باقری فیلمبرداری عاشورا را مشکل ساز دانست و گفت: تا حدی نمی توان عاشورا را فیلمبرداری کرد. زیرا این پدیده سالهاست که در مو وجود دارد و تصویر عمق مشکل را نشان نمی دهد.
hamshahrionline به نقل از تینو