چرا زنان ایرانی از زایمان طبیعی وحشت دارند؟ | اجباری شدن زایمان طبیعی هم در کشور جواب نداد

تبلیغات بنری


تینو – عطر بندابی: در حالی که تعداد زایمان های طبیعی در جهان رو به افزایش است، 56 درصد زایمان ها در ایران به روش سزارین است. یعنی بیش از نیمی از زنان این روش را انتخاب می کنند که به گفته کارشناسان نه تنها هیچ فایده ای برای سلامت زنان ندارد، بلکه به شدت مضر است.

مطالعات نشان داده است که «ترس از زایمان طبیعی» شایع ترین دلیل انتخاب سزارین در بین زنان ایرانی است. مطالعه ای که سال گذشته در یکی از دانشگاه های علوم پزشکی کشور در مورد علل ترس از زایمان طبیعی انجام شد، نشان داد که بیشترین عامل ترس برای اکثر زنان باردار، نگرانی برای سلامت کودک در هنگام زایمان یا تنها ماندن در هنگام زایمان است.

به گفته کارشناسان، دلایل ترس از زایمان در زنان متفاوت است و عواملی مانند سن کم مادر، سطح تحصیلات پایین و ناآگاهی، ترس از نقص کودک، ترس از مرگ کودک و تجربیات منفی قبلی را شامل می شود. اتاق های زایمان غیر استاندارد و رفتار نادرست کارکنان اتاق زایمان در بیمارستان های دولتی با زنان باردار در هنگام زایمان. فقدان اعتماد به نفس، حمایت اجتماعی کم و سابقه اضطراب و افسردگی ارتباط نزدیکی با ترس از زایمان طبیعی دارند.

دلیل اصلی ترس از زایمان طبیعی

دکتر عزام موسوی متخصص زنان و زایمان در گفت و گو با خبرنگار تینو وی به نکات جالب و مهمی در مورد دلایل ترس زنان ایرانی از زایمان طبیعی اشاره می کند. او می گوید: حقیقت این است که زنان ایرانی کمی بیشتر از زنان کشورهای دیگر از زایمان طبیعی می ترسند و به نظر من این یک پیشینه تاریخی است. در فیلم‌های ایرانی، زنی که زایمان می‌کند، همیشه یک زن روستایی است که درد می‌کشد و اطرافیانش نگران هستند و معمولاً دکتر نمی‌رسد یا دیر می‌رسد و مادر یا بچه گم می‌شوند.

دکتر عزام موسوی فوق تخصص زنان و زایمان است

دکتر موسوی می گوید: اکثر فیلم ها شرایط فاجعه بار تولد را نشان می دهند. در حالی که در فیلم های خارجی، زایمان عمدتا به عنوان یک فرآیند فیزیولوژیکی طبیعی نشان داده می شود.

این پزشک می گوید: دلیل دیگر این است که در چند دهه گذشته هیچ کار فرهنگی در خصوص زایمان طبیعی انجام نشده است و نتیجه آن این است که خیلی ها معتقدند چون سزارین راحت تر است، بدون درد است، سابقه آن قابل پیش بینی است و وجود دارد. موارد اضطراری کمتری برای آن وجود دارد، بنابراین زایمان بهتر است. در حالی که طبق مطالعات گسترده ای که در سراسر جهان انجام شده است، زایمان طبیعی روشی مطمئن تر و با عوارض کمتر هم برای مادر و هم برای نوزاد است، سزارین تنها در مواردی می تواند روش مناسب تری باشد که امکان زایمان طبیعی وجود ندارد.

سزارین روش خوبی برای زایمان نیست

این متخصص زنان ادامه می دهد: نکته مهم بعدی این است که در کشورهای دیگر روی روش های مختلف زایمان مانند زایمان فیزیولوژیک، هیپنوتیزم، زایمان در آب، زایمان بدون درد و … کار زیادی انجام شده است اما در این زمینه کاری انجام نشده است. . ایران. در کشورهای دیگر آنقدر کار فرهنگی انجام شده است که زنان باردار آمادگی کامل برای زایمان طبیعی را دارند. زیرا راه های مختلفی برای انتخاب وجود دارد، اما ما نتوانستیم این وظایف را پوشش دهیم.

به گفته دکتر موسوی، این روش ها در برخی از بیمارستان های دولتی و خصوصی ایران به صورت متناوب اعمال می شود، اما انتخاب یکی از آنها برای خانم ها دیگر مرسوم نیست. از آنجایی که برخی از زنان دوست دارند درد زایمان را تجربه کنند، برخی دیگر تمایل به انتخاب روش های بدون درد دارند که به آن روش های نخاعی می گویند. اما مشکل اینجاست که این روش ها در اکثر بیمارستان های ما وجود ندارد.

این پزشک می گوید: انجام ورزش های مختلف در هنگام زایمان، استفاده از وسایل ورزشی مختلف که لگن زن را شل می کند و کمک به زایمان با درد کمتر و فراهم کردن اتاق های راحت، همگی به زایمان راحت و طبیعی کمک می کند، اما ما از هیچ کدام استفاده نمی کنیم. آنها را به صورت هدفمند به نحوی که جامع نداریم. به خصوص در بیمارستان های دولتی. زیرا فکر می کنند این روش ها گران هستند. در حالی که هزینه سزارین هم برای نظام سلامت کشور و هم برای سلامت خانم بسیار بیشتر است. سزارین در واقع روش خوبی برای سلامت زنان نیست و تنها زمانی مناسب است که دلیل پزشکی وجود داشته باشد. وگرنه اصلا روش خوبی برای زایمان نیست.

به گفته دکتر موسوی، سزارین هیچ فایده ای برای سلامت زنان ندارد. این فقط مزایای بیرونی دارد. اینکه زمان انتخاب شده و همه چیز طبق نقشه خود زن پیش می رود. به همین دلیل است که تعداد موالید در تاریخ رونق کشور ما بسیار افزایش یافته است. اما زایمان طبیعی در هر لحظه ممکن است اتفاق بیفتد و شرایط اضطراری رخ می دهد.

ادامه مطلب؛

آناتومی لگن در زنان ایرانی متفاوت است!

یکی دیگر از دلایل ترس زنان ایرانی از زایمان طبیعی می تواند آناتومی لگن زنان ایرانی باشد. این را موسوی می گوید و توضیح می دهد: نوع و اندازه لگن زن ایرانی با زن اروپایی فرق می کند. یعنی ما مثل زنان آفریقایی که باسن باریک دارند و مانند زنان اروپایی که باسن پهن دارند نیستیم.

این متخصص زنان و زایمان می گوید: هیچ کار و مطالعه علمی در این زمینه وجود ندارد، اما جای کار وجود دارد، اما طبق مشاهدات خودمان در زایشگاه به عنوان مثال، زن افغانستانی لگن مناسب تری دارد و خیلی راحت زایمان می کند. چیزی است که ما او را “بارور” می نامیم. اما زنان ایرانی از نظر فیزیولوژی و آناتومی لگن مانند زنان افغانستانی نیستند. ممکن است این تفاوت های نژادی وجود داشته باشد، اما اینکه آیا آنها قادر به جلوگیری از تولد طبیعی هستند یا خیر، باید دید که آیا اصلاً علمی و منطقی هستند یا خیر. علاوه بر این، زنان باردار معمولاً تحرک بسیار کمی دارند و در دوران بارداری اضافه وزن زیادی پیدا می کنند. همه اینها مشکلات جدی هستند که می توانند بر زایمان طبیعی تأثیر بگذارند.

ادامه مطلب؛

زایمان طبیعی اجباری در کشور جواب نداده است

موسوی زایمان طبیعی اجباری را راه حل مناسب برای گسترش این نوع زایمان در کشور نمی داند و آن را روشی اشتباه می داند. وی می گوید: در دولت قبل زایمان طبیعی اجباری بود و دیدیم که آثار مثبت زیادی داشت.

وی تاکید می کند: اگر بخواهیم زایمان طبیعی را در کشور اجرا کنیم، ابتدا باید داده هایی را که از دوره اجباری شدن زایمان طبیعی در اختیار داشتیم جمع آوری و تحلیل کنیم و بفهمیم که مشکلات در کجای کار ما بوده است و آیا عوارض ناشی از آن وجود دارد. این نوع زایمان زیاد شد یا کم، عوارض جنین زیاد شد یا با اجبار بیشتر موفق شدیم؟ در دولت قبل هزینه های زیادی برای این موضوع صرف شد و تلاش زیادی برای راه اندازی این نوع ارتباط کردند اما موفق نشدند. به نظر من باید تحلیل شود تا بتوانیم در مسیر درست حرکت کنیم.

به گفته این متخصص زنان و زایمان، در کشورهای خارجی برخلاف تصور عموم، اجبار در دستور کار نیست و خود زنان نیز تمایل به زایمان طبیعی دارند و دلیل آن نیز آموزش هایی است که در این سال ها دیده اند. اما در آنجا اگر خانم باردار با همه توصیه ها و توصیه های پزشکیان اصرار به سزارین داشته باشد، مجبور و مجبور به سزارین می شود. البته به دلیل در دسترس بودن بسیاری از مشاوره های عملی، معمولا بیش از 90 درصد زنان زایمان طبیعی را انتخاب می کنند.

دکتر الموسوی با بیان اینکه درصد سزارین در کشورهای اروپایی بین 13 تا 23 درصد و در برخی کشورها حتی 10 درصد است، می گوید: اما در کشور ما این درصد بیش از 50 درصد است! این آمار کلی است و مربوط به کل کشور است. اگر بخواهیم آمار شهرهای بزرگی مانند تهران را جداگانه محاسبه کنیم، ممکن است آمار بیش از 90 درصد باشد.

اتاق زایمان باید راحت باشد

این پزشک متخصص تصریح می کند: باید علت زیاد بودن سزارین های داوطلبانه در ایران و اینکه چرا زنان سزارین را به زایمان طبیعی با تمام معایب آن ترجیح می دهند، بررسی کنیم. من معتقدم اگر همه روش های نوین زایمان طبیعی در سراسر کشور اجرا شود و فقط در چند بیمارستان خصوصی نباشد، در صورت آموزش لازم و کافی به همه خانم ها و راحت بودن اتاق زایمان برای خانم های باردار، می توانیم این مشکل را کاهش دهیم. . تعدادی سزارین وارد کشور شد. در غیر این صورت به زور امکان پذیر نیست.

تبلیغات بنری

hamshahrionline به نقل از تینو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *