به گزارش تینو، اگرچه او این بار در کنار ایلان ماسک که به اعتقاد برخی نماد فناوری و علم است، به این مقام دست یافت، اما مشخص است که دیگر رهبران این حوزه از ترامپ و سیاست های او ناراضی هستند. . در دوران ریاست جمهوری قبلی او، سیاست های بحث برانگیز او تأثیر عمیقی بر فناوری و استارت آپ ها در سراسر جهان گذاشت. بازگشت او ممکن است برخی از این چالش ها را تشدید کند و فشار بر صنعت فناوری را افزایش دهد. در عین حال، نباید فراموش کنیم که به احتمال زیاد می توان انتظار داشت ترامپ و ماسک از هم جدا شوند.
افزایش محدودیت های بین المللی برای شرکت های فناوری
یکی از سیاست های اصلی ترامپ در دوره اول ریاست جمهوری اش «اول آمریکا» بود که به معنای تمرکز بیشتر بر منافع داخلی و اتکای کمتر به منابع و شرکای خارجی است. این رویکرد به معنای اعمال محدودیت های بیشتر برای شرکت های فناوری جهانی و محدود کردن همکاری های جهانی است. در دور قبل شاهد بودیم که با اعمال تحریم ها علیه شرکت های چینی مانند هواوی، رقابت در حوزه فناوری به شدت تحت تاثیر قرار گرفت.
روی شبکه های اجتماعی کلیک کنید
ترامپ پیش از این از غول های فناوری مانند فیس بوک، توییتر و گوگل به دلیل سیاست های سانسور و محدودیت در محتوا انتقاد کرده بود. او پس از خروج از کاخ سفید با راه اندازی شبکه اجتماعی شخصی خود (Truthsocial) به دنبال ایجاد بستری مستقل برای بیان نظرات خود بود. بازگشت او به قدرت ممکن است منجر به فشار بیشتر بر این پلتفرمها و قوانین نظارتی سختگیرانهتر برای کنترل محتوا و همچنین محدود کردن آزادی بیان و ایجاد فضایی متراکم و محدود در پلتفرمهای آنلاین شود.
– تشدید اختلافات تجاری با کشورهای پیشرو در حوزه فناوری
ترامپ در دوره قبلی خود سیاست های تجاری سختگیرانه ای را علیه کشورهایی مانند چین و اتحادیه اروپا اجرا کرد. این اختلافات تجاری باعث افزایش تعرفه ها و محدودیت در صادرات و واردات فناوری شده است. بازگشت او به قدرت ممکن است این اختلافات را تشدید کند و تعرفه های بیشتری بر واردات فناوری وضع کند. این سیاست ها می تواند هزینه های متحمل شده توسط شرکت های فناوری را افزایش دهد و رقابت پذیری آنها را در بازارهای جهانی کاهش دهد.
نگرانی های فزاینده در مورد هوش مصنوعی
با توجه به تمایل ترامپ به حمایت از مشاغل سنتی و صنایع کار فشرده، یکی از نگرانی ها افزایش محدودیت ها و قوانین سختگیرانه تر علیه توسعه هوش مصنوعی و اتوماسیون است. این سیاست ممکن است به معنای اعمال محدودیت برای سرمایه گذاری شرکت های فناوری در توسعه هوش مصنوعی باشد، زیرا رشد این حوزه به گفته برخی مخالفان باعث از بین رفتن مشاغل سنتی می شود.
بیشتر بخوانید:
کاهش حمایت از تحقیق و توسعه در زمینه های جدید
در دوران ترامپ، کاهش بودجه دولت برای تحقیقات علم و فناوری منجر به کاهش حمایت از پروژههای نوآورانه شده است. عدم تمرکز بر توسعه فناوری های سبز و استفاده از انرژی های پاک نگرانی بسیاری از فعالان حوزه فناوری را برانگیخته است. این بار احتمالاً بودجههای دولتی بار دیگر به سمت صنایع سنتی و کمتر به سمت فناوریهای جدید و سبز هدایت میشوند و این امر مانع رشد حوزههایی مانند هوش مصنوعی، فناوریهای پاک و روباتیک خواهد شد.