چرا بازار کره به هم ریخت؟ | قیمت انواع کره حیوانی در بازار را ببینید

تبلیغات بنری


به گزارش سایت تینو، به گفته سوپرمارکت داران افزایش 30 درصدی قیمت لبنیات از جمله کره باعث شده تا مردم تمایل چندانی به خرید محصولاتی مانند کره و خامه نداشته باشند. در همین زمینه صاحب یکی از فروشگاه های بزرگ به خبرنگار همشهری گفت: در حالی که قبلاً برای برخی از محصولات مشابه به فروشگاه کارتن تهیه می کردیم، اکنون کمتر خرید می کنیم تا کالاهای کمتری را برگردانیم.

آل محمدی ادامه داد: متأسفانه پس از گرانی اخیر لبنیات، فروش ما از این محصولات از جمله کره کاهش یافت.

وی بیان کرد: تلاش می کنیم تا حد امکان با کاهش سود، این محصولات را با تخفیف بیشتری عرضه کنیم، اما استقبال مردم همچنان پایین است. ضمن اینکه سود لبنیات بسیار کم است و نمی توان تخفیف قابل توجهی در این زمینه اعمال کرد.

یکی دیگر از صاحبان فروشگاه نیز به الهمشهری می گوید: ارزان ترین مارکی را که می شناسم که کیفیت خوبی دارد را به فروشگاه می آورم. بالاخره مردم باید بتوانند نیازهای خود را تا حدودی برآورده کنند.

چیزی که بازار کره را ناراحت کرد

سخنگوی رسمی انجمن صنایع لبنی از دلایل عدم تعادل عرضه و تقاضا در بازار کره خبر داد.

محمد فربد گفت: در حال حاضر قیمت شیر ​​سالی یک بار تعیین و ابلاغ می شود و در مهریه هفتم امسال قیمت هر کیلو شیر 18 هزار تومان تعیین و ابلاغ شد و بر این اساس قیمت هر ده عدد تعیین و ابلاغ شد. درصد نیز برای چربی ها تعیین شد.

وی ادامه داد: استاندارد کارخانه های لبنی برای خرید شیر گاو 3.2 درصد چربی و 3 درصد پروتئین است که امسال قیمت 10 درصد چربی 300 تومان تعیین شد اما قیمت فعلی آن در بازار از 400 تومان گذشت. این باعث شد که قیمت کره به شدت افزایش یابد. علاوه بر این تفاوت زیاد قیمت هر ده درصد چربی در بازار آزاد و بازار رسمی نشان از عرضه محدود چربی در بازار دارد و نتیجه آن عدم تعادل در عرضه و تقاضای چربی است.

سخنگوی رسمی انجمن صنایع لبنی با بیان اینکه سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان در تعیین قیمت کره، قیمت بیش از یک دهم 300 تومان را نمی پذیرد، تصریح کرد: این موضوع باعث تولید بسیاری از کارخانه ها شده است به خصوص آن محصولات تکی و عملا تولید آنها متوقف می شود که منجر به … کاهش عرض.

افزایش قابل توجه صادرات

وی همچنین به رونق صادرات کره در شش ماهه نخست امسال اشاره کرد و با اشاره به افزایش نرخ جهانی چربی شیر و کاهش قیمت داخلی آن گفت: این امر باعث شد صادرات کره نسبت به سال گذشته افزایش چشمگیری داشته باشد در مدت مشابه سال قبل و بیش از 3 برابر افزایش یافت و منجر به عدم تعادل در عرضه و تقاضای بازار شد و نشان دهنده عدم توانایی در تامین نیازهای بازار داخلی به دلیل رشد صادرات بود.

فربد گفت: 18 هزار و 864 تن کره در 6 ماهه نخست سال جاری صادر شده است که این رقم در 6 ماهه سال گذشته 5 هزار و 940 تن بوده است که رشد 218 درصدی داشته است.

وی بیان کرد: شرایط به وجود آمده در بازار کره، ستاد تنظیم بازار را بر آن داشت تا در دوم آبان ماه سال جاری نسبت به افزایش نرخ پایه صادرات کره و افزایش آن به 6.5 دلار تصمیم گیری کند.

فربد ادامه داد: برای مدیریت حمایت های پرداختی به جامعه هدف مقرر شد پس از پرداخت مابه التفاوت حمایتی تخصیص یافته متقاضیان صادرات کره نسبت به صادرات اقدام کنند و این نرخ کیلویی 150 هزار تومان تعیین می شود. کره است و همانطور که شنیدیم به گمرک نیز ارسال خواهد شد.

وی تصریح کرد: البته توصیه ما این است که به جای سخت شدن فرآیند صادرات، اجازه داده شود در ازای صادراتی که اتفاق می افتد، عملیات واردات انجام شود تا خود بازار تعادل مورد نیاز را ایجاد کند که مورد توافق قرار نگرفت. . روی آن تا کنون. قبل از سال 1396 کره وارد می کردیم که به طور متوسط ​​سالانه به 40 هزار تن می رسید. علاوه بر این ما تولید داخلی داشتیم و می توانستیم این تجربه را دوباره تکرار کنیم.

قیمت کره چگونه تعیین می شود؟

سخنگوی انجمن صنایع لبنی با اشاره به نحوه تعیین قیمت کره در بازار گفت: در بحث قیمت گذاری کره آزادی نسبی وجود دارد اما این محصول نیز مانند بسیاری از لبنیات باید قوانین قیمت گذاری را رعایت کند. شرکت تولید کننده باید پاسخگوی قیمت آن باشد وگرنه جریمه می شود

فربد همچنین با تاکید بر گرانی کره در بازار که باعث شده بسیاری از خانواده ها از خرید آن منصرف شوند، تاکید کرد: البته حق مردم است زیرا حداقل 30 درصد در قیمت لبنیات تغییر کرده است در حالی که افزایش حقوق ها بوده است. 20 درصد، اما مشکلاتی که او از مشکلات کلان اقتصادی دارد، تولیدکنندگان و مصرف کنندگان را ناراضی کرد.

وی افزود: در حال حاضر حاشیه سود در صنایع لبنی بحرانی است و در حالی که این حاشیه سود می تواند به 17 درصد برسد، به طور میانگین به 3 تا 4 درصد رسیده است.

تبلیغات بنری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *