به گزارش وبسایت تینو، سریال فقر به نویسندگی و کارگردانی امیر بورکیان و تهیه کنندگی صدیق یاری یکی از جدیدترین آثار منتشر شده در شبکه نمایش خانگی است. این سریال پس از انتشار سه قسمت تحت تاثیر چندین موضوع از جمله عدم دریافت مجوز پخش و عدم تایید محتوای سیترا و نظر برخی مبنی بر توهین به عرب زبانان کشورمان در کشور قرار گرفت. دیالوگ ها و همچنین سیاه نمایی زندگی حاشیه نشینان.
امیر بورکیان کارگردان سریال غبار گفت: انتظار همه چیز را داشتم جز این هجمه ها به سریال غبار. با اینکه فقط سه قسمت پخش شده!
وی با بیان اینکه آسیب رساندن به یک اثر هنری با تحریک احساسات نژادی بسیار اشتباه است، تصریح کرد: سریال «غابارت» حاصل تلاش بسیاری از هنرمندان و عوامل تولید است و سه ماه و نیم است که آماده نمایش است. اما برخی از کارگردانان ذهنیت منفی و دروغگویی را به وجود آورده اند که به محصولی آسیب می رساند که بیانگر مشکلات و معضلات اجتماعی است که حاشیه نشینی است و این خاری است که نباید دید.
در کلیپی از همشهریان عزیز و نگران عرب زبان جنوب کشور بابت سوء تفاهم پیش آمده، شخصا عذرخواهی کردم و شک ندارم که در دام این حاشیه سازی های مشکوک و قضاوت های مغرضانه گرفتار نخواهند شد. به شما قول می دهم که هیچ توهین و اهانتی به مردم عزیز و مقاوم عرب زبان کشورمان نخواهد بود.
کارگردان سریال قابارت با تایید اینکه روند تولید این سریال کاملا منطبق بر ساختارهای تولید کار در برنامه شبکه نمایش خانگی بوده است، گفت: برخی افراد (که به زودی به آنها اشاره خواهم کرد) احساس می کنند که توسط مسئولان رهبری شده اند. خارج از قانون و به دلایل واهی در پروسه تولید و انتشار اثر به تعویق می افتند. این اهمیت را به راحتی از چند جلسه ای که در ساترا رفتم فهمیدم.
وی با اشاره به اینکه در ممیزی های سیترا هیچ اشاره ای به توهین به قومیت ها نشده است، تصریح کرد: چرا وقتی دیدند نگفتند موضوع نژادی است؟ حتی در نامه ای که منتشر خواهم کرد به صراحت می گویم که به این موارد اشاره ای نکرده اند. وقتی چنین چیزی وجود نداشت، من تعجب می کنم که چرا الان آن را مطرح می کنند؟ سپس آن را به عشایر اصیل خوزستان منتقل کردند; آنها از مردم جنوب چه می خواهند؟ من خودم اهل جنوب هستم.
بورکیان افزود: عجیب است که به جای حمایت از این گونه آثار، به نوعی از زیر بار مسئولیت طفره می روند و نکته جالب اینجاست که بازدید سازندگان و مدیران پلت فرم از گروه ساترا طی سه ماه گذشته نتیجه ای نداشته است. هر چیزی نتایج، حتی یک مورد هم با ما در مورد تغییرات سری گابات صحبت نکردند.
این کارگردان و تهیه کننده سینما از عدم حمایت از پخش تولیدات شبکه نمایش خانگی انتقاد کرد و گفت: اگر بخش خصوصی در این زمینه فعال باشد قطعا در همه زمینه ها پاسخگو خواهد بود و نیازی به طرح حاشیه ای نیست. مسائل هیچ آدم یا مخاطبی وجود ندارد که از احساسات سوء استفاده کند.
Gbart بر اساس معماری شبکه خانگی ساخته شده است
بورکیان با اشاره به اینکه کودکی خوزستانی هستم و دوران کودکی خود را در کوچه پس کوچه های شهر اهواز گذرانده ام، گفت: شخصا از همشهریان عزیز و نگران عرب زبان جنوب کشور به دلیل سوء تفاهم پیش آمده عذرخواهی کردم. یک کلیپ و شک ندارم که در دام این حاشیه سازی های مشکوک و قضاوت های مغرضانه به شما قول می دهم که در سریال غربت به مردم عزیز و مقاوم عرب زبان کشورمان توهین نشده است. حتی حاضر بودم کل کار را به نمایندگان آنها و نزدیکانشان نشان دهم، اما برخی می دانستند که بعد از دیدن ادامه داستان همه چیز تمام می شود، به همین دلیل سعی کردند هر چه زودتر ادامه پخش را متوقف کنند. . .
وی داستان سریال سکونت و پرداختن به معضلات اجتماعی را یک علاقه شخصی دانست و گفت: امیدوارم مخاطبان با دیدن کامل سریال و توجه به کلام و داستان اصلی سریال، سریال را بشناسند. چرا برخی مدیران در تهران یک شبه دلسوز مردم کشور شدند! اکیداً تقاضا دارم که اجازه ندهند برخی افراد و رسانه های مغرض از آثار هنری سوء استفاده و بهره برداری سیاسی کنند.
این سریال توقیف شده است. داستان چی بود؟
سریال «فقر» به نویسندگی و کارگردانی امیر بورکیان، تهیه کنندگی صدیق یاری و بازی آناهیتا درگاهی، مهدی حسینینا، بهاری کیان افشار، حسین مهری، ترلان پروانه و … از جمعه 28 مرداد 1403 از ماهواره پخش می شود. کانال آنها به پلتفرم های مشاهده خانه تبدیل شده اند.
در خلاصه این سریال آمده بود: تعدادی از زنان باند مواد مخدر تصمیم به فرار و مهاجرت می گیرند و در این راه برای فرار از سرنوشت کارفرما باید از پاسگاه او عبور کنند. این آژانس آماده پاسخگویی به نکات ساترا که توسط امیر بورکیان نویسنده و کارگردان غربت مطرح شده است.
hamshahrionline به نقل از تینو