تینو – الناز عباسیان: در طول تاریخ، در تلاطم جنگ نامتقارن غزه، الماس ها مانند زنان دلیر این سرزمین می درخشند. زنان خوبی که با وجود روحیه لطیف زنانه خود در مقابل از دست دادن عزیزان و آوارگی ایستاده و دیگران را به این رسالت بزرگ فرا می خوانند. این اشکال مقاومت باید به بهترین شکل ممکن به مردم جهان ارائه شود. در همین راستا، چندی پیش رویداد پژواک مقاومت با هدف تولید محتوای رسانه ای با موضوع فعالیت زنان مقاومت در دانشگاه انقلاب اسلامی تهران برگزار شد. در این مراسم که همزمان با جشنواره ملی حرم الرساله بانوان برگزار شد، بانوانی از لبنان، ایران و کشورهای محور مقاومت به تبیین نقش زنان در تداوم و تداوم راه مقاومت پرداختند. در حاشیه این مراسم بتول سالم دیب از غزه و سخنران این مراسم در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار روزنامه الهمشهری به تشریح مقاومت زنان فلسطینی پرداختند که در ادامه به بررسی آن می پردازیم.
قدرت مقاومت زنان، دشمن را ذلیل کرد
بتول سالم دیب هفت سال است که با همسرش از غزه برای تحصیل به ایران آمده است، اما در حال حاضر خانواده همسرش در اسارت اسرائیل هستند و او نمی تواند شهر را ترک کند. این پزشک فلسطینی از از دست دادن نزدیک به 250 نفر از اعضای خانوادهاش به شدت متأسف است، اما با قاطعیت میگوید: «ما برای بازپسگیری سرزمین خود جان میدهیم و به یاری خداوند ایمان داریم». سرانجام به یکی از این دو فضیلت می رسیم. یا پیروز می شویم یا شهید می شویم.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چگونه زنان کشورش مانند همسر و عروس شهید اسماعیل هنیه پس از شهادت عزیزانشان با سخنان تند خود دشمن را تحقیر کردند، گفت: شما می توانید. در تمام خانههای فلسطینیها روحیه قدرت و شجاعت بیابند و با وجود گرمای شدید، بایستند و بلافاصله بعد از شهادت عزیزانشان، در خانههایشان با هم مصاحبه کنند مانند عروس خانواده شهید هانیه، انتشار یک پیام گرافیکی قدرتمند در صفحه مجازی او کار بزرگی است، هر چند او برای همسرش، فرزندان خردسالش، پدرشوهرش و بسیاری از او عزادار باشد. عزیزان خودشان خبر شهادت عزیزانشان را دارند همه زنان کشورم این روحیه قوی دارند و خانواده های مقاومت اگرچه سختی ها و محدودیت های خود را دارند اما راه شهادت را ادامه می دهند و حتی دعا می کنند. شهادت برای پیوستن به این گروه عظیم دلیل این امر این است که ما با آیات قرآنی که ما را به تسلیم شدن در برابر قضا و قدر الهی دعوت می کند، تربیت شده ایم دشمن.»
اگر مادران فلسطینی نبودند/ رزمندگان دلیر محصول تربیت مادران مقاومت هستند
این پزشک فلسطینی که در دانشگاه شهید بهشتی تدریس می کند، در ادامه به تبیین نقش زنان در تداوم و تداوم راه مقاومت می پردازد و می گوید: زنان ما همواره در محور مقاومت حضور داشته اند نقش سیاسی در عرصه حقوق بشر و مجامع بین المللی حتی در عرصه مقاومت مسالمت آمیز ظاهر شدند و به طور مستقیم آنچه را که بر سر مردم فلسطین می آید در جنبش های سیاسی بیان می کنند حمایت روانی باید در برابر فشارهای اسرائیلی بایستیم اگر مادران فلسطینی نبودند، مقاومت مردم غزه را نمی دیدیم.