پزشکی؛ از پارینه‌سنگی تا سفالینه‌های درمانی

تبلیغات بنری


تینو – بهاری خسروی: آسمان تاریخ علوم پزشکی ایران چه با تأسیس جندی شاپور به عنوان اولین مرکز آموزش پزشکی ایران در سده های چهارم تا نهم هجری قمری و تولید بزرگانی چون «بوعلی سینا» و «زکریای رازی» و چه با تأسیس خانه هنر در سال 1230 خورشیدی به همت «امیر کبیر» پر ستاره همیشه محبوبیت زیادی داشت. موزه ملی تاریخ پزشکی ایران در اموال باقی مانده از امیرکبیر در محله امیرآباد شمالی گنجینه بزرگی از تاریخ اولیه پزشکی ایران وجود دارد. ارائه برخی از اولین ابزار پزشکی در این موزه خالی از لطف نیست.

داستان های تهران را برای خواندن اینجا ببینید

سنگ های جراحی: اولین ابزاری که انسان در طبیعت تجربه کرد سنگ بود. در زمانی که بشریت هنوز نحوه استفاده از آهن و مواد معدنی را برای ایجاد آرامش و رفاه در زندگی کشف نکرده بود، از این سنگ ها در امور ریز و درشت زندگی از جمله پزشکی و جراحی های پزشکی استفاده می شد. آشنایی با انواع سنگ های جراحی و نحوه استفاده از آنها برای درمان های پزشکی و جراحی های کوچک و بزرگ یکی از ابزارهای جالب و شگفت انگیزی است که در موزه پزشکی ایران به نمایش گذاشته شده است.

البته در کنار این سنگ ها اسکلت دست ساز یکی از اساتید دارالفنون که 70 سال پیش از گچ ساخته شده است، جسد مومیایی شده زنی 60-70 ساله است 900 سال پیش در قبرستانی در شهر یزد دفن شد. و دکتر فاش کرد رازهای سال های دور

ابزار شن و ماسه و طب سنتی: طب سنتی می گوید بسیاری از بیماری ها از خون های آلوده به وجود می آیند و در روزگاری که از دستگاه های اشعه ایکس و موارد مشابه و آزمایش های مختلف خبر می رسید، البته حجامت تنها راه تصفیه خون بوده است. در مورد حجامت وسایلی مانند شاخ گاو و بز کوهی و زالو را توصیه کرد و گیاهان دارویی را تجویز کرد قدم بعدی که این درمان جواب نداد سندبلاست و ابزار آن بود که به درمان کمک کرد و داستان های قابل تاملی دارد. . نمایش این ابزارها یکی از بخش های جالب بخش مردم شناسی موزه پزشکی ایران است.

دارو؛ از پارینه سنگی تا سفال های درمانی

دو کلیپ و اشیای قیمتی: یکی از ابزارهایی که در علم پزشکی باستان به طور گسترده مورد استفاده قرار می گرفت، کلیپتن بود. کلیپتین ابزاری برای کشیدن دندان و درمان دندان درد بود و مربوط به دوره و زمان خاصی نیست. حقیقت این است که این درد از زمان پیدایش دندان های انسان با او همراه بوده است و قبل از پیشرفت علوم پزشکی و ورود علوم جدید پزشکی تنها راه درمان کولپتین بوده است. نمایش انواع کله و همچنین مجموعه ای از اشیاء با ارزش مانند ضرب گلی، ظروف برنزی و شیشه ای برای ساخت دارو و دارو از دیگر بخش های جذاب موزه ملی پزشکی ایران است.

دارو؛ از پارینه سنگی تا سفال های درمانی

تبلیغات بنری

hamshahrionline به نقل از تینو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *