پاییز سخت گازی | مقدار تولید و مصرف گاز از ۱۳۹۸ تا بهار ۱۴۰۳ را ببینید

تبلیغات بنری


به گزارش سایت تینو، وزارتخانه های نیرو و نفت امسال مشغول جلوگیری از قطعی های گسترده برق و گاز هستند و آخرین آمار نگران کننده این است که معاون مرکز مدیریت شبکه گاز ایران می گوید: مصرف روزانه گاز. در روز گذشته نسبت به مدت مشابه سال قبل 22 درصد افزایش یافته است. مسعود الکاظمی این نرخ رشد مصرف در پنج سال گذشته را بی‌سابقه توصیف کرد و تاکید کرد: مصرف روزانه گاز در بخش خانگی نیز روند صعودی داشته و حداقل 451 میلیون مترمکعب برای تامین گرما و انرژی مصرف می‌شود. هر سال به خانه ها روز

بر اساس آمارهای رسمی، تراز گاز ایران در دهه گذشته همواره مثبت بوده است، یعنی تولید بیش از مصرف است. اما حقیقت این است که این تراز مثبت یک محدودیت جدی را نشان می دهد. برای تامین انرژی منازل، برق و گاز از صنایع قطع شده یا مصرف آنها محدود می شود. اتفاقی که البته به تولید ملی لطمه وارد می کند که آخرین آن اعلام برخی شرکت ها و صنایع فولادی مبنی بر محدودیت و قطع گاز محصولاتشان است.

الکاظمی از مردم خواست الگوی مصرف را جدی بگیرند، لباس گرم بپوشند و وسایل گاز مصرفی را از مدار خارج کنند تا وضعیت گازرسانی پایدار بماند.

قطع صادرات و نیاز به واردات

مرکز آمار ایران آخرین تولید گاز سبک در بهار امسال را 731.1 میلیون متر مکعب اعلام کرد و به گفته سعید توکلی، مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران، میزان مصرف در کل کشور از مرز 818 میلیون مترمکعب گذشت. متر مکعب در پیک مصرف، کشور با کمبود 250 تا 300 میلیون متر مکعب گاز مواجه خواهد شد.

با این محاسبه مشخص می شود که اگر در هفته های آینده به خصوص در فصل زمستان هوا سردتر شود و مصرف گاز افزایش یابد، عملاً گازی برای تولید و پمپاژ به شبکه نداریم و نه تنها صادراتی هم در حال حاضر وجود ندارد. ، اما ما نیاز به واردات داریم. راه حل این است که همه با هم فکر کنیم و نگذاریم کسری گاز زیاد شود و در سرما از خانه بدون گاز خارج شویم.

به صدای صنعت گوش دهید

علی اکبر الوندیان دبیر انجمن صنفی صاحبان صنعت سیمان: در خصوص گازرسانی به صنعت سیمان از 24 مهرماه امسال برای اولین بار محدودیت 20 درصدی اعمال شد که پس از مدتی به 50 درصد رسید. . در حال حاضر سقف گاز به 80 درصد افزایش یافته است. حدود 8 کارخانه در نزدیکی شهرهای بزرگ وجود دارد که اجازه استفاده از سوخت دیزل را ندارند. از سوی دیگر محدودیت گاز در این نیروگاه ها وجود داشت که منجر به کاهش 50 درصدی مصرف آنها شد.

رضا شهرشتانی، عضو هیئت مدیره انجمن فولاد ایران: مشکل اصلی شرکت های فولادی در فصول سرد سال محدودیت های مصرف گاز است که بدون آن نمی توان ژنراتورها را راه اندازی کرد. حتی شرکت هایی که ژنراتورهای اضافی دارند نیز نباید آنها را راه اندازی کنند. سال گذشته در اولین ماه از فصل سرما محدودیت مصرف 30 درصد و در ماه های بعد محدودیت مصرف 40 تا 50 درصد برای صنعت فولاد اعمال شد. انتظار می رود که این محدودیت در سال جاری افزایش یابد. انتظار می رود وزیر صنعت این موضوع را پیگیری کند و مصرف گاز در شرکت های فولادی را به حداقل برساند.

وحید یعقوبی، نایب رئیس انجمن فولاد ایران: در سال‌های گذشته محدودیت‌های گازی صنایع فولادی از آذرماه آغاز شد. اما امسال این محدودیت از اواسط مهر آغاز شد. بنابراین به نظر می رسد فولادسازان زمستان سختی را از نظر محدودیت گاز پیش رو داشته باشند. در سال 1401 با وجود محدودیت های برق و گاز، در نتیجه هماهنگی دولت و انجمن فولاد ایران، کمترین ارزش تولیدی از دست رفته در صنعت فولاد شناسایی شد.

تبلیغات بنری

منبع : خبرگزاری hamshahrionline

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *