به گزارش تینو، در بیانیه وزارت دفاع آمریکا به تقویت پدافند هوایی اسرائیل پس از «حملات بیسابقه ایران» در 23 فروردین و بار دیگر در اول اکتبر اشاره شده است.
البته این اولین بار نیست که آمریکا سامانه تاد را در اختیار صهیونیست ها قرار می دهد. در سال 2019، آمریکا یکی از این سامانهها را برای تمرین و اجرای مانورهای یکپارچه پدافند هوایی به سرزمینهای اشغالی فرستاد، اما پس از استقرار در پایگاه هوایی «ناوتم» در رزمایش فوق، در نهایت این سامانه به مکان نامعلومی در منطقه منتقل شد. صحرای نقب در جنوب اسرائیل.
سامانه راداری باند ایکس بخشی از سامانه تاد از سال 2008 در این پایگاه مستقر شده است.
سامانه دفاع موشکی تاد
این سامانه مدرن ترین سامانه دفاع موشکی جهان است که توسط ایالات متحده آمریکا برای مقابله با موشک های بالستیک طراحی شده است. توسعه این سامانه دفاع موشکی به دهه 1980 برمی گردد. اولین آزمایش های عملیاتی این سیستم در دهه 1990 انجام شد، اما این سیستم تا اوایل دهه 2000 به طور کامل توسعه نیافته بود.
اجزای سیستم TOD
- موشک های رهگیر: موشک ها بدون کلاهک طراحی می شوند و از انرژی جنبشی برای نابودی موشک های بالستیک استفاده می کنند. این ویژگی تاثیر انفجار را کاهش می دهد و خطر انفجار ثانویه یا آسیب جانبی را کاهش می دهد.
- رادار AN/TPY-2: این رادار قدرتمند به عنوان قلب سیستم THAAD عمل می کند و برای شناسایی، ردیابی و هدایت رهگیرهای موشک بالستیک ورودی استفاده می شود. رادار AN/TPY-2 توانایی شناسایی اهداف در برد بسیار دور با دقت بالا را دارد.
- ماژول کنترل و فرماندهی آتش: این ماژول به اپراتورها امکان شناسایی تهدیدها و هماهنگی عملیات رهگیری و انهدام را می دهد. این بخش با استفاده از الگوریتم های پیشرفته، زمان و نحوه پرتاب موشک های رهگیر را محاسبه می کند.
- پرتابگرها: پرتابگرهای متحرک THAAD قادر به حمل، استقرار و پرتاب سریع موشک هستند. هر پرتابگر می تواند تا 8 موشک رهگیر را حمل کند.