همسایگان مقاومت در برج میلاد

تبلیغات بنری


الهمشهری – نیلوفر ذوالفقاری: با گشت و گذار در هر بخش از نمایشگاه سرزمین تمدن ها که این روزها در برج میلاد قرار دارد، با حال و هوای سرزمین هایی آشنا می شوید که پیش از این فقط در اخبار دیده اید.

نام جاذبه: سرزمین فلسطین

معرفی: در محور سرزمین تمدن ها به کشور فلسطین و مهمترین نماد آن یعنی مسجد الاقصی (قبه الصخره) خواهیم رسید.

مهد مقاومت

مسجد الاقصی مکانی است که اهمیت و قداست آن به یک کشور، مذهب و حتی یک ملت محدود نمی شود، این مسجد یکی از معدود مکان هایی است که ادیان ابراهیمی آن را مقدس می دانند. قبه الصخره یکی از بناهای مهم اسلامی به شمار می رود و در داخل آن صخره ای مقدس قرار دارد و در روایات، محل عروج پیامبر اسلام از آن نقطه است. در گوشه میدان مرکزی رویداد سرزمین تمدن ها اتاقی با دکور عربی ساخته شده است که بازدیدکنندگان می توانند با استفاده از فناوری هولوگرام سوالات خود را از هولوگرام ابوعبیده بپرسند و با کمک هوش مصنوعی پاسخ خود را دریافت کنند. همچنین در این میدان تظاهرات دانشجویان حامی فلسطین که به فرموده رهبر معظم انقلاب جزء جبهه مقاومت هستند برگزار می شود. گوشه دیگر میدان به زندگی روزمره در غزه می پردازد، از بازارهای آنجا گرفته تا بناهایی که این روزها به مناظر متداول اما دردناکی تبدیل شده اند. یکی از ویژگی های سرزمین تمدن ها توجه به جزئیات در مرمت تزئینات است و شاهد آن دیدار با خانواده شهدای فلسطینی است.

نام جاذبه: سرزمین یمن

معرفی: یمن به عنوان یکی از کشورهایی که این روزها حق و حقوق خود را به موضوع فلسطین داده است، بخش مهمی از نمایشگاه سرزمین تمدن ها را به خود اختصاص داد.

کاخی روی قله ای صخره ای

یکی از جلوه های یمن در نمایشگاه، خنجر معروف یمنی است که برخاسته از ایمان مردم آن کشور معتقد به انقلاب با شمشیر است. برگزارکنندگان این رویداد، دارالحجر را به عنوان دروازه فرهنگی یمن انتخاب کردند. این ساختمان که یک کاخ سلطنتی باستانی است، در وادی ظهر، در حدود 15 کیلومتری پایتخت یمن، صنعا واقع شده است. بخشی از کاخ و قسمتی ستون مگالیتیک، این سازه یکی از دراماتیک ترین سازه های جهان است. دارالحجر یا خانه سنگی یمن، یک اقامتگاه سلطنتی باستانی است که به نظر می رسد از قله صخره ای که روی آن قرار دارد رشد کرده است. امروزه این سازه به موزه تبدیل شده است و بازدیدکنندگان می توانند در اتاق های آن پرسه بزنند و پیچ و خم پله ها را کشف کنند.

همسایگان مقاومت در علامت تولد

نام جاذبه: سرزمین سوریه

معرفی: در این بخش سوری از نمایشگاه، علاوه بر پالمیرا، اتاق هایی مجهز به فناوری های روز وجود دارد که در آن ها تاریخ و فرهنگ سوریه در مدت زمان کوتاهی معرفی می شود.

سوری ها از مقاومت حمایت می کنند

مساحت سوریه حدود 185 هزار کیلومتر مربع است. در این کشور مردمی از مذاهب، اقوام و مذاهب مختلف مانند شیعه، سنی، علوی، مسیحی، ترکمن، کرد و عرب در کنار هم در این کشور زندگی می کنند. همسایگان سوریه ترکیه، عراق، اردن، لبنان هستند و فلسطین اشغالی نقطه تلاقی سه قاره آسیا، آفریقا و اروپا محسوب می شود. شهر پالمیرا توسط اشکانیان در زمان حکومت گسترده آنها که تا صحرای شامات امتداد داشت ساخته شد. پالمیرا روزگاری یکی از مهم ترین مراکز فرهنگی جهان در جهان باستان بوده و این شهر که هنر و معماری آن شکل گرفت، متاثر از معماری ایرانی بود. در جریان حمله داعش به سوریه، شهر پالمیرا به شدت آسیب دید. در سال 2013، ستون های معبد بعل به شدت آسیب دید و در نهایت ارتش سوریه توانست شهر پالمیرا را در سال 2017 به طور کامل آزاد کند.

همسایگان مقاومت در علامت تولد

نام جاذبه: سرزمین عراق

معرفی: موکب های عراقی در این نمایشگاه برای پذیرایی از بازدیدکنندگان بازسازی شده است و البته سالن هایی برای معرفی فرهنگ و تاریخ عراق که جای پایی محکم برای کشورهای مختلف در سرزمین تمدن ها به شمار می رود.

مهد شیعیان

دروازه ورود به بخش عراق در رویداد سرزمین تمدن ها، دروازه ایشتار است که با نام های دیگری مانند دروازه بابل نیز شناخته می شود. اصل این دروازه اکنون در موزه پرگامون برلین نگهداری می شود و ردیف هایی از شیر، اژدها و گاو روی آن قرار دارد. اخیرا دروازه ای مشابه دروازه بابل در محوطه تاریخی پارس کشف شده است که به گفته کارشناسان به دستور کوروش پادشاه هخامنشی به مناسبت فتح بابل ساخته شده است. وقتی از دروازه بابل گذشت اتفاق افتاد با عبور از سرزمین تمدن ها، اولین نمادی که توجه شما را به خود جلب می کند، ماکت بزرگ ظرف مخصوص قهوه عربی است که به اغذیه فروشی معروف است، یادآور ایام اربعین ایرانیان. این مکان همچنین دارای ماکت حرم امام حسین (علیه السلام) است که می توانید با استفاده از عینک واقعیت مجازی از امکان حج مجازی بهره مند شوید.

همسایگان مقاومت در علامت تولد

تبلیغات بنری

hamshahrionline به نقل از تینو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *