به گزارش تینو، پول و پارتی پرفروش ترین فیلم این روزهای سینمای ایران است. هر فردی در این فیلم نماینده یک کاست متفاوت است و پری با بازی نیوشا دیگمه یکی از این افراد است. زنی ساده و به دور از پیچیدگی های عجیب، نقشی هیجان انگیز را با همراهی همسرش با بازی امیر الجعفری بازی می کند.
دیگمه از معدود بازیگرانی است که خود را متعلق به همه ژانرها می داند و به همین دلیل نقش ها و ژانرهای مختلفی را تجربه کرده است، از «ترداست»، «شوریده» و «پارک وی» گرفته تا «موفقیت اجباری» و «ایران برگر». نیوشا دیگمه در گفتوگو با خبرگزاری ایرنا از چرایی حضورش در فیلم «پول و پارتی» و ویژگیهای نقش بری میگوید. .
این روزها شما را در نقش پری در فیلم «پول و پارتی» می بینیم. فیلمی بر اساس طنز شرایط و هر یک از اعضای آن با ویژگی های رفتاری خود نشان دهنده گروه های مختلف جامعه است. نظر شما درباره داستان این فیلم چیست و چرا پیشنهاد بازی در نقش پری را پذیرفتید؟
حدود 10 سال پیش در فیلم «عریش ارشاد 1» با سعید سهیلی همکاری داشتم. وقتی سناریوی «پول و پارتی» را به من نشان دادند، برایم توضیح دادند که این سناریو شلوغ و پر از شخصیت است، اما هر فردی شخصیت خودش را دارد. من با اطمینان آقای السهیلی در این فیلم بازی کردم اما شنیدم نقشم در نمایش عمومی کوتاه شده است! من هنوز فیلم را در اکران عمومی ندیده ام، اما اگر به هر دلیلی ندیده باشم، درست نیست. چیزی که من روی کاغذ به عنوان فیلمنامه اولیه خواندم، یک داستان اجتماعی با طنز بود که مخاطب را جذب کرد. فیلمنامه پول و پارتی حس طنز جذابی داشت که برای من قابل قبول بود. چون اگر به حد افراط برسد و فیلم مضحک شود قبول نمی کنم. چون نمی خواهم تحت هیچ شرایطی نقش های مسخره بازی کنم و شوخی با نقش را در حدی که از نظر اخلاقی قابل قبول است قبول دارم. طنز در «پول و پارتی» نه تنها خنده دار بود، بلکه هوای انتقادی هم داشت.
من در دو سال گذشته به دلیل مشکلات زندگی شخصی از سینما دور بودم اما از این به بعد می خواهم بیشتر روی کارم تمرکز کنم.
شما نقش های طولانی و تاثیرگذاری زیادی در کارنامه خود دارید، اما نقش پری با تمام ویژگی های شخصیتی اش بسیار کوتاه بود و تاثیر چندانی در داستان نداشت! این موضوع شما را برای انتخاب این نقش مردد نکرد؟
همانطور که گفتم نقشی که در فیلمنامه خواندم با آن چیزی که به عنوان کارگردان روی پرده ظاهر می شود متفاوت است. پری شخصیتی است که با نقش مقابل خود با بازی امیرالجعفری تعامل خوب و بامزه ای داشت اما متاسفانه در فیلم به شکل دیگری ظاهر شد.
بعد از حدود 20 سال حضورت در مسابقات با امیر الجعفری چطور بود؟
من و امیر جعفری سال ها بعد از فیلم «تردیست» با هم کار کردیم. «Treaddust» اولین تجربه سینمایی من به کارگردانی محمدعلی سجادی بود و تکرار دوباره این دیدار برایم بسیار هیجان انگیز بود. آقای الجعفری یکی از بهترین و مهربان ترین بازیگرانی است که با او کار کرده ام.
کدام یک از ویژگی های شخصیتی پری حاصل برنامه ها و ایده های شخصی شماست؟ زیرا این نقش با وجود سادگی، شناسنامه خاص خود را دارد.
آقای السهیلی اگرچه مدیر قوی ای است اما با دید باز پیشنهادهای درست را می پذیرد. در مورد نقش بری وقتی داشتیم صحبت می کردیم به او گفتم دوست دارم شخصیت بری یکی از آن زنانی باشد که برای همسر و جانشان بمیرند. با اینکه همسری دارد که لایق فداکاری زیادی نیست، اما هر کاری می کند تا او را خوب کند! من خیلی دوست داشتم شخصیت پری فداکار یا به قول خودشان متواضع باشد.
بیایید کمی در مورد بازیگری صحبت کنیم. در دهه اخیر که کمدی ها به گیشه سینما هجوم آورده اند، تداوم حضور برخی از بازیگران در کمدی ها نوعی جدایی بین بازی در کمدی و بازی در آثار جدی ایجاد کرده است. از آنجایی که تجربه بازی در هر دو نوع نقش را دارید، چقدر با این دسته بندی ها موافقید؟
یک بازیگر یک بازیگر است. به نظر من کمدین یا بازیگر جدی معنا ندارد. بازیگری یک هنر است و نقش ها تعیین می کنند که آیا بازیگر توانایی اجرای آن را دارد یا خیر. فرق گذاشتن بین بازیگرانی مانند بازیگران نقش های کمدی و بازیگران نقش های جدی اشتباه است. ممکن است یک بازیگر در باطن آنقدر تلخ و غمگین باشد که اصلا نتواند با دنیای طنز ارتباط برقرار کند یا بازی در هر دوی این زمینه ها منحصر به فرد باشد. مثلاً در سکانس آغازین فیلم «حنابشه» که اکبر عبدی در نقش یک بازیگر کمدی ظاهر میشود و درونهای زندگیاش را به تنهایی و برای همیشه به تصویر میکشد که مقوله بازیگری است. در طول دوران حرفه ای ام سابقه بازی در نقش های کمدی و جدی را دارم و امروز با توجه به تجربیاتی که اخیرا در زندگی شخصی ام داشته ام، دوست دارم نقش اجتماعی جدی ایفا کنم. تجربیات شخصی من در سال های اخیر به من بینشی داده است که می خواهم در زندگی حرفه ای خود از آنها استفاده کنم.
چرا حضور شما در عرصه بازیگری در سال های اخیر به یکباره کاهش یافت؟
من در دو سال گذشته به دلیل مشکلات زندگی شخصی از سینما دور بودم اما از این به بعد می خواهم بیشتر روی کارم تمرکز کنم. زمانی که یک ترفیع خوب به من پیشنهاد شود حتما این کار را انجام خواهم داد
در سرتاسر دنیا این چهره های معروف دنیای هنر و ورزش هستند که به عنوان سفیران برند با آن شرکت تجاری عمل می کنند و همکاری آنها گاهی ادامه دارد. در بسیاری از تیزرهای تبلیغاتی نیز حضور داشتم که برخی از آنها عوارض و واکنش هایی را به همراه داشت. آیا همچنان قصد ادامه این کار را دارید؟
در تمام دنیا بخشی از زندگی بازیگران به سمت تبلیغات می رود و من هم از این قاعده مستثنی نیستم. زمانی که یک ترفیع خوب به من پیشنهاد شود حتما این کار را انجام خواهم داد.
از طرفی شما سال هاست که به عنوان سفیر کودکان کار و خیابانی فعالیت می کنید. در مورد فعالیت اجتماعی خود بیشتر توضیح می دهید؟
این دغدغه سالهاست. کار کودکان از مسائل جدی جامعه ماست. کودکان کسانی هستند که آینده ملت را می سازند، اگر هر کدام از آنها به یک فرد با استعداد و تأثیرگذار تبدیل شوند، در غیر این صورت تبدیل به جنایتکارانی می شوند که سلامت روان خود را به خطر می اندازند. هر یک از ما به عنوان یک شهروند می توانیم با کمی توجه به کودکان کار از آسیب دیدن آنها جلوگیری کنیم. علاوه بر این، اگر فردی توان مالی دارد، می تواند به مراکز معتبری مانند انجمن کودکان کار و خیابان یا خیریه لبخند یتیم نیز کمک کند. زیرا این مراکز به کودکان کار آموزش و توانمندسازی رایگان می دهند تا این کودکان در آینده به امور مالی و شخصی خود رسیدگی کنند.
hamshahrionline به نقل از تینو