نوجوانان بوشهری چگونه نام خود را در فضا ثبت کردند؟

تبلیغات بنری


تینو – یکتا فراهانی: به منظور کسب اطلاعات بیشتر در مورد علت و اهمیت این کشف، با فاطمه کازرونی، رئیس کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در ماه، رابط علمی استان و رئیس شرکت پولاریس گفت و گو کرده ایم. گروه کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بوشهر.

فاطمه کازرونی رئیس کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در ماه و ارتباطات علمی استانداری

– چگونه چنین کسب و کاری را راه اندازی کردید؟

از کودکی بیشتر به موضوعات و کتاب های علمی علاقه داشتم و همیشه در مورد موضوعات مختلف علمی تحقیق می کردم. زمانی که وارد کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شدم، با توجه به رشته تحصیلی ام که شیمی بود، فعالیت های علمی از مهم ترین فعالیت ها و کارگاه هایی بود که برای کودکان در سنین کودکی و نوجوانی برگزار کردم. مانند آشنایی با گیاهان دارویی، آزمایش های ساده علمی، رصد ماه و سیارات و برگزاری کارگاه های نجوم و نجوم.

– ماجرای کشف یک سیارک جدید چیست؟

این شکار سیارک توسط همکاری بین المللی بررسی نجوم (IASC) و دانشگاه هاردین سیمونز با همکاری رصدخانه پن استارز ایالات متحده و با حمایت بخش علوم شهروندی ناسا سازماندهی شده است. هر ساله بیش از 500 گروه داوطلب از 80 کشور جهان در این برنامه شرکت می کنند. هدف از این برنامه کمک گرفتن از علاقه مندان به شناسایی و مکان یابی سیارک ها و اجرام نزدیک به زمین و همچنین کشف اجرام جدید است. آگاهی از سیارک ها برای تحقیقات و محاسبات در مورد حرکت سایر اجرام آسمانی نیز مهم است. نکته جالب دیگری که باید به آن اشاره کرد این است که سیارک ها حاوی فلزات گرانبها هستند و امروزه بحث بهره برداری از آنها بسیار مورد توجه قرار گرفته است.

– اعضای این تیم چه کسانی هستند؟

کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با همکاری مجله نجوم این فرصت را برای نوجوانان علاقه مند به نجوم فراهم کرد تا بدون نیاز به ابزار تخصصی و تنها با استفاده از رایانه و اینترنت در این کمپین شرکت کنند. بر این اساس؛ فعالیت خود را در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان بوشهر در تاریخ 20 تیر 1403 هجری شمسی با 14 گروه از 18 استان کشور شامل 125 معلم و نوجوان در قالب گروه های علمی آغاز کردیم. به این ترتیب اعضای کانون نجوم کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان بوشهر توانستند جرمی را به نام خود ثبت کنند. اعضای گروه، محمدرضا دولا، محمد حسین نخا، امیرمحمد فاریابی و محمد طاها رفعت‌راد، علاوه بر گروه پدر و پسر: احمد و امیر عباس جمعه، در این کمپین شرکت کردند. در این بازه زمانی، بیش از 25 جلسه مختلف برای آشنایی با نرم افزار Astroometrica، تجزیه و تحلیل داده های علمی، بررسی مجموعه تصاویر و … برگزار شد.

– شرایط لازم برای شرکت در کمپین چیست و ابزار و تجهیزات لازم چیست؟

باید حداقل 14 سال سن داشته باشد و حداقل اطلاعات اولیه در مورد سیارک ها و تصاویر رصدخانه داشته باشد. علاوه بر این، دسترسی به کامپیوتر، اینترنت و البته مهارت های کامپیوتری ضروری است. – سطح زبان انگلیسی در سطح مقدماتی کافی است.

– روند کسب این موفقیت برای تیم پولاریس چگونه بود؟

از طریق تجزیه و تحلیل دقیق 24 مجموعه تصویر، اعضا توانستند در مراحل اولیه بسیاری از اجرام مشکوک را شناسایی و نامگذاری کنند و به این ترتیب نام تیم پولاریس در لیست معدود تیم هایی قرار گرفت که در مراحل اولیه موفق به ثبت یک سیارک شدند. مراحل تا پس از انجام معاینات نهایی، مراحل نهایی ثبت و نامگذاری سیارک توسط انجمن بین المللی نجوم انجام شود. در پایان این نظرسنجی، تیم Polaris توانست یک خوشه واحد از اشیاء شناسایی شده در طول فرآیند بررسی تایید اولیه IAA داشته باشد و در لیست منتشر شده توسط IAA در ماه آگوست، نام PKB0022 که در اصل یک نامزد بود، درج شد. احتمالاً یک سیارک نامگذاری شده است. با این کار توانستیم مهارت های تحقیق و تحلیل اطلاعات نجومی را به انجمن علم و نجوم وابسته به کانون پرورش فکری بوشهر نشان دهیم.

نوجوانان بوشهری چگونه نام خود را در فضا مطرح کردند؟

در واقع چه چیزی را کشف کردید؟

اجرام تایید شده در این بررسی در حال حاضر در مرحله تایید اولیه (ثبت اولیه) هستند و هنوز نمی توانیم آنها را سیارک بنامیم. این اشیاء پس از بررسی بیشتر سازگار خواهند شد. این بررسی های اضافی تقریباً یک سال طول می کشد.

– چگونه در این پروژه شرکت کردید؟

این پروژه یک پروژه علوم شهروندی است. پروژه‌های علمی شهروندی پروژه‌های تحقیقاتی هستند که عموم مردم، محققان آماتور/غیرحرفه‌ای یا افراد متعدد را درگیر می‌کنند. علم شهروندی در طیف وسیعی از زمینه های مطالعاتی از جمله اکولوژی، زیست شناسی حفاظت، تحقیقات بهداشتی و پزشکی، نجوم، رسانه و ارتباطات و علوم اطلاعات استفاده می شود و کاربردها و کارکردهای مختلفی دارد. در علم شهروندی، داوطلبان عمومی می توانند به جمع آوری و جمع آوری داده ها کمک کنند، بنابراین ظرفیت جامعه علمی را بهبود می بخشند. شرکت در پروژه های علمی شهروندی همچنین به مردم در مورد فرآیند علمی آموزش می دهد و آگاهی آنها را نسبت به موضوعات مختلف افزایش می دهد. علاوه بر نجوم، حوزه های علمی و اجتماعی دیگری نیز وجود دارد که از شهروندشناسان کمک می گیرند.

بیشتر بخوانید:

تبلیغات بنری

hamshahrionline به نقل از تینو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *