نخستین رای کجا به صندوق انداخته شد؟ | سیاسیون کجا رای دادند؟

تبلیغات بنری


الهمشهری آنلاین – گروه سیاسی: اگرچه روند رای گیری از ساعت هشت صبح روز 17 تیرماه در بیش از 58 هزار شعبه اخذ رای در سراسر کشور آغاز شد، اولین رای گیری توسط ایرانیان در شهر ولینگتون نیوزلند انجام شد.

این در حالی است که وزارت امور خارجه تمهیدات ویژه‌ای برای دریافت آرای ایرانیان خارج از کشور اندیشیده و با تهیه 344 صندوق، رأی‌گیری ایرانیان تسهیل شد.

با توجه به شرایطی که فضای عمومی کشور طی روزهای گذشته کاملاً انتخاباتی بود و همه چیز تحت تأثیر رقابت 6 کاندیدا قرار گرفت که دو نفر از آنها (علی رضا زاکانی و امیرحسین قاضی زاده) انصراف خود را به نفع اعلام کردند. در جبهه انقلاب بیش از 61 میلیون ایرانی حق رای دارند و دیگری حاکی از مشارکت چشمگیر ایران در چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری است.

شکست سنگین برای حریفان

گزارش های دریافتی از شعب خارجی از چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری حاکی از حضور گسترده ایرانیان برای شرکت در انتخابات است.

اگرچه عناصر معاد در برخی نقاط مانند انگلیس و آمریکا تلاش کردند تا با ایجاد اغتشاشات و الفاظ رکیک از حضور ایرانیان در انتخابات بکاهند، اما گزارش های دریافتی حاکی از شلوغی مراکز رای گیری بود. گزارش ها و عکس های ارسالی از مسقط، بغداد، کربلا، مسکو، لندن، کابل و جاهای دیگر نشان می دهد که ایرانیان با حضور پرشور خود در پای صندوق های رای، شکست سنگینی بر مخالفان و جریانات ضدانقلاب وارد کردند.

سیاستمداران کجا رای می دهند؟

یکی از مهمترین موضوعاتی که روز جمعه در رسانه ها و شبکه های اجتماعی به آن پرداخته شد، حضور چهره های سیاسی در پای صندوق های رای بود. جریان های مختلف سیاسی کشور در 17 تیرماه با حضور در شعب مختلف رای خود را به صندوق انداختند.

حسینیه جماران یکی از اصلی‌ترین شعبه‌هایی بود که در روز جمعه محل رای‌گیری چهره‌های اصلاح‌طلب شد. برخی از چهره های سیاسی اصولگرا و اصلاح طلب نیز با حضور حسین ارشاد رای دادند. از سوی دیگر محسن رضایی و غلامعلی حداد از جمله نمادهای اصولگرایی بودند که با حضور در مسجد لرزاده تهران رای خود را به صندوق انداختند.

علی رضا زاکانی که روز پنجشنبه انصراف خود را به نفع نامزدهای جبهه انقلاب اعلام کرده بود، در مسجد میرزایسی خان وزیر تهران رای آورد و امیرحسین قاضی زاده، یکی دیگر از کاندیدای جبهه انقلاب که انصراف داد نیز در انتخابات رای خود را به صندوق انداخت. مقبره مطهر رضوی.

حضور پرشور اولین صداها

یکی از نکات برجسته انتخابات روز جمعه، حضور پرشور رای دهندگانی بود که برای اولین بار در پای صندوق های رای شرکت کردند. موضوعی که مورد توجه ویژه رسانه های داخلی و خارجی قرار گرفت. روز 17 تیرماه در شرایطی جشن تکلیف سیاسی اولین رأی دهندگان برگزار شد که بر اساس آمار ارائه شده از سوی مسئولان وزارت آموزش و پرورش در روزهای اخیر، حدود یک میلیون نفر که برای اولین بار رای می دهند، روز جمعه واجد شرایط رای دادن بودند.

امنیت و امنیت انتخابات

یکی از موضوعات محوری در انتخابات روز جمعه، انجام روند رای گیری در امنیت و سلامت کامل است. بر این اساس مسئولان برگزاری انتخابات در حوزه نظارتی و امنیتی تایید کردند که انتخابات در امنیت و سلامت کامل برگزار شد. بر اساس اعلام برگزارکنندگان انتخابات، 46 هزار و 894 نفر به عنوان نماینده کاندیداها در شعب اخذ رای سراسر کشور حضور داشتند و نمایندگانی از شوراهای اجرایی، نمایندگان فرمانداری ها، شورای نگهبان و بازرسان در شعب حضور داشتند و بر انتخابات نظارت داشتند. روند دریافت آرا. از سوی دیگر، گزارش های مقامات انتظامی کشور نیز حاکی از برگزاری انتخابات 17 تیرماه در فضایی کاملا امنیتی است.

کاندیداها در روز جمعه چه کردند؟

سعید جلیلی

سعید جلیلی یکی از چهار کاندیدای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری صبح روز جمعه به همراه جمعی از هوادارانش در مسجد امام حسن مجتبی (علیه السلام) واقع در محله مشیریه تهران رای خود را به صندوق انداخت. جلیلی پس از رای گیری برای اقامه نماز جمعه به مصلی تهران رفت و در جمع هوادارانش شرکت کرد.

مسعود بزکیان

مسعود مازیکیان دیگر کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری پس از رای گیری در بیمارستان فیروزآبادی شهرری به همراه جمعی از اعضای خانواده خود به زیارت حرم حضرت عبدالعظیم حسنی (علیه السلام) و مزار شهید امیر رفتند. عبداللهیان. زیارت قبور شهدای هفتم تیر از دیگر برنامه های پزشکان در روز جمعه بود.

محمد باقر قالیباف

یکی دیگر از نامزدهای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، محمدباقر قالیباف بود که رای خود را در حرم حضرت عبدالعظیم حسنی (علیه السلام) به صندوق انداخت. قالیباف قبل از رای گیری به زیارت حرم حضرت عبدالعظیم حسنی (علیه السلام) و شهیدان امیر عبداللهیان و موسوی رفت.

مصطفی پورمحمدی

مصطفی پورمحمدی دیگر کاندیدای انتخابات روز جمعه بود که رای خود را در حسینیه ارشاد تهران به صندوق انداخت. پورمحمدی همچنین به ستاد انتخابات وزارت کشور رفت و از متولیان برگزاری چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تشکر کرد.

آمار انتخابات

61یک میلیون واجد شرایط

بر اساس آمار رسمی ۶۱ میلیون و ۴۵۲ هزار و ۳۲۱ نفر در داخل و خارج از کشور حق رای دارند.

اولین میلیون رای

بر اساس آمار اعلام شده حدود یک میلیون نفر که برای اولین بار رای می دهند حق دارند در انتخابات روز جمعه رای خود را به صندوق بیاندازند.

10میلیون ها شهروند تهران حق رای دارند

طبق آمار 10 میلیون و 199 هزار و 742 نفر در استان تهران در روز جمعه حق رای دارند.

800قابل اعتماد

بیش از 800000 نفر از اقشار مختلف در انتخابات 8 جولای شرکت کردند.

34 هزار شعبه شهری

در روز رای گیری، 34522 شعبه شهرستان فعال بودند.

24 هزار شعبه روستایی

۲۴ هزار و ۱۱۸ صندوق برای دریافت آرای روستاییان امروز جمعه آماده شد.

43الف. وجوه ثابت

43 هزار و 425 صندوق ثابت برای انتخابات 17 تیر در نظر گرفته شد.

15هزار شعبه سیار

روز جمعه 15215 شعبه سیار رای دهی فعال بود.

58یک شعبه محلی

حدود 58640 شعبه رای دهی در سراسر کشور تجهیز شد.

46هزار نماینده از نامزدها

روز جمعه 46894 نفر به عنوان نمایندگان نامزدها در شعب اخذ رای در سراسر کشور حضور یافتند.

180خبرنگار خارجی

حدود 180 خبرنگار خارجی برای پوشش خبری انتخابات ریاست جمهوری به ایران سفر کردند.

95ملت

چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در حدود 95 کشور جهان برگزار شد.

344صندوق در خارج از کشور است

آنها 344 صندوق برای ایرانیان خارج از کشور دریافت می کنند.

تبلیغات بنری

hamshahrionline به نقل از تینو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *