نام این شکارچی مخوف «تاریکی» است! عکس

تبلیغات بنری


به گزارش پایگاه اینترنتی تینو. این گونه در طی ماموریت یکپارچه سیستم مشاهده عمیق اقیانوس (IDOOS) در سال 2023 در عمق حیرت انگیز 7902 متری پیدا شد و تنوع زیستی غنی و تا حد زیادی ناشناخته این جریان را آشکار کرد.

گودال آتاکاما که تا 8000 متر زیر سطح اقیانوس آرام فرو می‌رود، بخشی از منطقه هادال است که با فشار شدید، دمای نزدیک به انجماد و تاریکی کامل مشخص می‌شود. با وجود این شرایط سخت، خانه اشکال منحصر به فردی است که با محیط خشن خود سازگار شده اند.

نام Dulcibella Camanchaca “Dark” چیست؟

Dulcibella camanchaca در خانواده Eusiridae طبقه بندی می شود و نشان دهنده گونه ای است که به تازگی شناسایی شده است. ساختار ژنتیکی متمایز آن توسط DNA آن تأیید شده است و شکل آن آن را از سایر دوزیستان در منطقه متمایز می کند.

کارولینا گونزالس، اقیانوس شناس دانشگاه کنسپسیون و یکی از نویسندگان این مطالعه، می گوید: تلاش مشترک و رویکرد یکپارچه این مطالعه تایید کرد که Dulcibella camanchaca گونه جدیدی است.

نام Cerdi Dulcibella است و از سنت ارجاع به شخصیت های رمان اسپانیایی قرن هفدهم دن کیشوت پیروی می کند. نام گونه “Camanchaca” در زبان های بومی منطقه به معنای “تاریکی” است که منعکس کننده زیستگاه گونه در اقیانوس عمیق و بدون نور است.

چگونه “تاریکی” در اعماق دشوار زنده می ماند؟

Dulcibella camanchaca با ارتفاع کمتر از چهار سانتی متر از نزدیکترین خویشاوندان خود بزرگتر است و دارای ویژگی های منحصر به فردی مانند زائده های شکار به نام gnathopods است که برای شکار موجودات کوچکتر استفاده می شود. برخلاف دوزیستان که معمولاً در سوراخ ها یافت می شوند، این گونه دیگر دوزیستان را شکار می کند و نقش مهمی در شبکه غذایی اعماق دریا ایفا می کند.

جوآنا وستون، بوم شناس و نویسنده این مطالعه می گوید: «Dulcibella camanchaca یک شکارچی سریع شنا است که در زبان محلی برای نشان دادن اقیانوس عمیق و تاریکی که از آن آمده است، نام «تاریک» داده شد.

نام این شکارچی وحشتناک است

رنگ پریده این گونه یکی از ویژگی های رایج در میان گونه های اعماق دریا است که توانایی آن را برای رشد در محیط های سیاه و سفید افزایش می دهد. کشف او راهبردهای تکاملی متنوعی را که اشکال حیات برای سازگاری با زیستگاه‌های خشن استفاده می‌کنند، نشان می‌دهد.

دهانه آتاکاما: مرکز تنوع زیستی

گودال آتاکاما که در اثر برخورد صفحات تکتونیکی به وجود آمده است، از نظر فیزیکی از دیگر گودال های اقیانوسی جدا شده و یک اکوسیستم متمایز ایجاد کرده است. سطح رسوب بالا و شرایط محیطی منحصر به فرد آن را به محلی برای زیست گونه های بومی از جمله دوزیستان، حلزون ها و اژدهای گلی تبدیل کرده است.

اکتشافاتی مانند Dulcibella camanchaca به درک ما از اکوسیستم دهانه کمک می کند، که هنوز تا حد زیادی ناشناخته است. منطقه هادال که اعماق آن بین 6000 تا 11000 متر است، به دلیل دور بودن و شرایط سخت، منطقه ای بسیار دشوار و چالش برانگیز است.

این کشف بر اهمیت کاوش در اعماق اقیانوس ها تاکید می کند. محققان از فرودگر، یک سکوی تخصصی و بدون اتصال، برای جمع آوری نمونه از دهانه استفاده کردند. این فناوری برای مطالعه محیط های خشن زیر آب بسیار مهم است.

درک حیات در محیط‌های شدید مانند خندق آتاکاما نه تنها تنوع زیستی زمین را آشکار می‌کند، بلکه بینشی در مورد امکان وجود حیات در سیارات دیگر، مانند قمرهای اروپا یا انسلادوس نیز فراهم می‌کند.

تبلیغات بنری

منبع : خبرگزاری hamshahrionline

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *