ناجیان گمنام اربعین  – تینو

تبلیغات بنری


تینو – مریم سرخوش: در مورد اربعین و مسئولین صحت آن، همه از کسانی می گویند که داوطلبانه برای خدمت به زائران به عراق رفته اند و تعدادشان آنقدر زیاد است که آب در دل هر زائری به حرکت در می آید.

اما به ندرت کسی از کارکنان بهداشتی در مرز صفر با ایران صحبت می کند. آنهایی که دلشان در کربلاست اما ماندند تا بازگشت زائران خسته از گرما و سفر طولانی را ببینند، آرامش را نه تنها در تجربه معنوی خود بلکه در دستان داوطلبان هلال احمر می یابند.

جوانان مرز مهران؛ مهم ترین مقصد زیارتی ایران، برای زخم پای زائران مرهم می زنند، بدن گرمازدیده آنها را درمان می کنند و خدمات بهداشتی را ارائه می دهند. حکایت این جوانان کمتر شنیده می شود و به قول خودشان: «هر امدادگر هلال احمر می خواهد نزدیک حرم خدمت کند، اما حس خدمت به زائران در مرزهای ایران هم زیباست».

آرزویی برآورده شده

اولین بار بود که به مرز رفت و قبل از اربعین درخواست داد و مورد تایید هلال احمر قرار گرفت. او 26 سال سن دارد و خود را «شاهین اخزری» معرفی می کند. در همان منطقه مرزی و نزدیک دروازه ها به همراه دوستشان گشت می زنند و آنجا هستند که بازدیدکنندگان به کمک نیاز دارند. خودش می گوید: در تمام مشکلاتی که دارند از زخم و خونریزی گرفته تا زخم های پوستی، فشار خون یا بی حالی به آنها کمک می کنیم. اگر با کمک های اولیه بهبود پیدا نکردند، آنها را به اورژانس یا کلینیک هلال می بریم.

او در تمام کارهایی که در چند روز گذشته برای زائران کربلا انجام داده است، به خوبی انجام می دهد و گویا آرزوی چند سال پیش او محقق شده است. او می خواست پرستار شود اما قبول نشد. اگرچه او معتقد است کمک به افراد در این موقعیت ارزش زیادی دارد.

آنها بازدیدکنندگان ما را دوست دارند

ناجیان ناشناخته چهل

چهارمین سالی است که چهل روز را در مرزهای مهران می گذراند. پس از یک سال وارد تشکل های دانشجویی شد و پس از 3 سال به جمعیت هلال احمر خادم زیران حسینی پیوست.

امیر ملکیتا، جوان 25 ساله ای که به گفته خودش دلش با مردمی که به کربلا می روند می شکند، می گوید: آرزوی هر امدادگر هلال احمر است که در جوار حرم خدمت کند. امام حسین (علیه السلام) اما نه مکان و زمان را می دانیم و نه مشخص می کنیم و باید وظیفه ای را که بر عهده ما گذاشته شده است تا حد امکان انجام دهیم. حال و هوای اینجا چیز دیگری است و لبخند رضایت مردم پس از تسکین درد و رفع مشکلات جسمانی زیباترین چیزی است که به ما می دهند.

وی ادامه می دهد: بیش از 80 درصد زائران اربعین از این مرزها عبور می کنند و این ازدحام ارزش خدماتی که به آنها ارائه می کنیم را دو چندان می کند. مردم ما را دوست دارند و با ما بسیار خوب هستند. حتی بچه ها هم ما را به خاطر آموزش هایی که در مدارس دیده اند می شناسند و به راحتی با ما ارتباط برقرار می کنند.

ملاکاتا همچنین درباره خدماتی که در اینجا به بازدیدکنندگان ارائه می‌شود، می‌گوید که شایع‌ترین آنها گرمازدگی است: بعد از ظهر که آفتاب در اوج است، بازدیدکنندگان عزیز بیشترین آسیب را در برابر گرمازدگی دارند. البته در اینجا تونل ها و چترهای سرد ایجاد می شود و ما آنها را به این فضاها منتقل می کنیم و اقدامات لازم را برای پایین آوردن دمای بدن آنها انجام می دهیم.

ما هر سرویسی که بتوانیم ارائه می دهیم

ناجیان ناشناخته چهل

یکی از این بهورزان مرزی زهرا جعفری 19 ساله است که از دوران راهنمایی به طور منظم در فعالیت های داوطلبانه هلال احمر حضور داشته است. او مرزنشین است بنابراین هر ساله اولویت اعزام به خدمت را دارد.

آرزوی او پیاده روی در چهلمین روز است اما به دلیل علاقه به خدمت به مرزها در حال حاضر اصراری برای رسیدن به آن ندارد و می گوید: زیباترین کاری که این روزها انجام می دهم موفقیتی است که در آن به دست می آوریم. خدمت به زائران

کار اصلی آنها کمک های اولیه، بررسی فشار خون مسافران، انجام آزمایش قند خون یا پانسمان زخم ها و تاول ها است. او طبیعتاً عمده ترین مشکلاتی را که زائران با آن مواجه هستند افت فشار یا تاول روی پاهایشان ذکر می کند و می گوید: اگر فردی کار دیگری دارد با جان و دل انجام دهد. همین دیروز پیرزنی که شوهرش را در عراق از دست داده بود پیش من آمد. بیمار دچار تشنج شد و از من کمک خواست. او را به درمانگاه بردم و وقتی خوب شد برای یافتن همسرش به انجمن بهزیستی رفتیم.

تبلیغات بنری

hamshahrionline به نقل از تینو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *