ناجیان کوهستان – تینو

تبلیغات بنری


همشهری آنلاین_فاطمه عسگری نیا:در کنار تمام تفریحات کوهنوردی، نمی توان از تصادفات و خطرات احتمالی که دامنگیر مردم می شود، حوادث و اتفاقاتی که حتی کوهنوردان حرفه ای نیز از آن در امان نیستند غافل شد و کوچکترین بی توجهی و عدم توجه به اصول ایمنی می تواند آنها را با حوادث بزرگی مواجه کند. به همین دلیل امدادگران کوهستان همیشه آماده ارائه خدمات به آسیب دیدگان کوهستان هستند. امدادگرانی که نه سرمای زمستان و نه گرمای تابستان نمی تواند آنها را در راه رسیدن به اهداف شایسته بشردوستانه ای که برای خود تعیین کرده اند باز دارد. نمونه آن حادثه اخیری است که برای یک کوهنورد در کوه های تبریز در ارتفاعات دماوند رخ داد، اکنون بیش از ده روز پیش امدادگران کوهستانی از نقاط مختلف کشور برای اطلاع از وضعیت این کوهنورد راهی دماوند شدند. و اکنون شبانه روز به دنبال او هستند.

بهترین لحظه برای نجات یک انسان

یکی از قدیمی ترین و حرفه ای ترین امدادگران کوهستانی دماوند داود لشکری ​​است. یکی از روستاهای کوهپایه ای زیبای دماوند. او عاشق کوهستان است و عشقش به کوهنوردی و صخره های بلند باعث شد به محض اینکه 18 ساله شد لباس یک امدادگر کوهستانی داوطلب هلال احمر بپوشد: «بزرگترین آرزوی کودکی من این بود که در زمین سبز بازی کنم یک هواپیما و لباس خلبانی تمام آرزوهای من با فتح قله دماوند به پایان رسید و اهالی روستا به این نام و نشان دادند که رو به قبله بود. برای دعا کردن

بیشتر بخوانید: آنها فرزند ندارند، اما مادر هستند روایت او از اشعار مادر مادیار

رویای کودکی او در اوایل دهه 1980 پس از شرکت در دوره های آموزشی برای دیواره سنگ نوردی در ساری به حقیقت پیوست: «یک بار در این دوره ها و آموزش صخره نوردی شرکت کردیم، به همراه برادرم تصمیم گرفتیم از این صخره بالا بریم و موفق شدیم 4. روزها راه برویم.»

اکنون سال ها از آن روز می گذرد و داود لشکری ​​به عنوان یکی از اعضای فعال تیم امداد و نجات کوهستان در دماوند درگیر فعالیت های داوطلبانه است و معتقد است شیرین ترین لحظه زندگی خود و دوستانش زمانی است که بتواند نجات جان افراد در تصادف کوهستانی قربانیان: «در یکی از روزهای اوج صعود کوهنوردان به قله دماوند، در حالی که در حال تحویل پست به شیفت بعدی و پایین آمدن از قله بودیم، کوهنوردان اعلام کردند که در ارتفاع 5200 متری، فردی دچار آسیب دیدگی شده است شکسته بود و نیاز به کمک داشت و چاره ای جز پیمودن مسیر نبود.

مرد مجروح که مردی حدوداً شصت ساله است، هنگام نشستن روی تپه یخ زده به دلیل خستگی دچار لیز خوردن شد و پس از برخورد با صخره های پایین یخچال دچار شکستگی لگن شد. با تمام مشقت به دلیل اینکه بالگرد در ارتفاع 5200 متری نمی نشیند، مصدوم را به ارتفاع 4800 متری منتقل کردیم و امکان پایین آوردن بیشتر با استفاده از برانکارد وجود نداشت. چاره ای جز این وجود نداشت که منطقه را به طور کامل از حضور کوهنوردان پاکسازی کردیم و با رعایت تمامی اقدامات پیشگیرانه توانستیم با کمک بالگرد مجروحان را به پایین قله منتقل کنیم.

رویدادهای کوهستانی تابستان و زمستان ندارند

خسرو باقری یکی دیگر از امدادگران کوهستانی هلال احمر است که در طول 22 سال خدمت در لباس امداد و نجات کوهستانی هلال احمر با فراز و نشیب های کار در این زمینه آشنا است: «در همه فصول ما حوادث کوهستانی اتفاق نمی افتد جمعیت زیادی را می بینم و من یکی از آن ها هستم که به کوهنوردی به ارتفاعات کشور علاقه مند هستند، اما بیشتر آنها کوهنوردی را یک سرگرمی ساده می دانند و بدون هیچ گونه امکاناتی به ارتفاعات می روند. حمل و نقل در جاده، یا به دلیل تصادف یا عدم آشنایی با اصول ایمنی در مسیر کوهنوردی.

بیشتر بخوانید: حامل میلیاردها کالا در بازار

به گفته وی، عملیات امداد و نجات در کوهستان ها و ارتفاعات یکی از سخت ترین مقوله های امداد و نجات در هلال احمر محسوب می شود: «گاهی اوقات باید در دمای زیر 40 تا 50 درجه زیر صفر عملیات امداد و نجات را انجام دهیم بهمن جان ما را در معرض خطر قرار می دهد.»

نجات کوهنورد اصفهانی در چهارمحال

از آنجایی که ایران کشوری کوهستانی با مناطق طبیعی بکر است، حوادث کوهستانی در سراسر این کشور رخ می دهد. به گفته مدیرعامل جمعیت هلال احمر چهارمحال و بختیاری، ابتدای شهریورماه امسال تیم های امداد و نجات استان چهارمحال و بختیاری از تصادف یک کوهنورد 37 ساله اصفهانی مطلع شدند. برای نجات این کوهنورد که عازم قله 3200 متری کلونشین زردکوه بود و از صخره سقوط کرده بود، تیم های امداد کوهستانی فرمانداری اعزام شدند و موفق شدند کوهنورد حادثه دیده را به پایین بیاورند. از اجلاس آنها پس از گذشت 7 ساعت هنوز زنده هستند و باید به دامنه کوه منتقل و به مراکز درمانی منتقل شوند.

تبلیغات بنری

hamshahrionline به نقل از تینو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *