به گزارش تینو، آیا تا به حال میزان سرمایه گذاری دلاری لازم برای ساخت هر نیروگاه و اینکه نرخ رشد مصرف برق در حال حاضر معادل مصرف شبکه های برق منطقه ای است را محاسبه کرده اید؟ با یک محاسبه ساده متوجه می شویم که ساخت نیروگاه در شرایطی که قیمت برق یارانه ای است توجیه پذیر نیست وگرنه وقتی قیمت ها معقول باشد و تقاضا برای مصرف وجود داشته باشد، سرمایه گذاران زیادی اقدام به ساخت نیروگاه می کنند حساب کارایی اقتصادی
طبق آمارها برای جبران کمبود برق در کشور نیازمند سرمایه گذاری 10 میلیارد دلاری هستیم. به گفته علی اکبر محرابیان، وزیر نیرو، احداث نیروگاه 1000 مگاواتی بدون توجه به موضوع تامین سوخت نیازمند سرمایه گذاری حداقل یک میلیارد دلاری است و بنابراین اگر موضوع تولید انرژی بدون توجه به مدیریت تقاضا پیگیری شود. این موضوع هزینه های بسیار بالایی را برای اقتصاد به همراه خواهد داشت. سخنگوی کمیسیون امنیت انرژی و توسعه پایدار در مجلس همچنین می گوید: در حال حاضر حداقل کمبود برق در ایران بین 10 تا 12 هزار مگاوات است و برای جبران این کسری نیاز به سرمایه گذاری 10 میلیارد دلاری است.
شکستن رکورد مصرف
در پیک مصرف روز چهارشنبه هفته گذشته 79 هزار و 872 مگاوات برق مصرف شد که برای بیست و نهمین بار در سال 1403 رکورد مصرف را شکست. شرکت توزیع نیروی برق گفت: در این روز، گرم ترین روز سال، شبکه برق تهران ثابت بود. این در حالی است که این حادثه باعث اختلال شده است.
به گفته وزیر نیرو، تقاضا برای مصرف برق به رقم بسیار بالای 80 هزار مگاوات رسیده است که احتمال وقوع حوادث در صنعت برق را افزایش می دهد و نیاز است مشترکان برای تامین و مدیریت مصرف برق و مساعدت اقدام کنند. دبیران صنعت برای ارائه برق پایدار برای کمک به همه.
14 هزار مگاوات رشد مصرف یعنی چه؟
میانگین پیک مصرف برق در مرداد 1400 (اول تا 18 مرداد 1400) 60000 مگاوات بوده که در مدت مشابه مرداد امسال به 74000 مگاوات رسیده است. بنابراین پیک مصرف برق کشور در مرداد ماه سال جاری نسبت به مرداد ماه سال 1400 بیش از 14 هزار مگاوات افزایش یافت.
پیک مصرف برق کشور طی 3 سال 14000 مگاوات رشد داشته است و برای درک این نرخ رشد، آن را با حداکثر نیاز مصرفی شبکه برق که توسط شرکت ها و صنایع انرژی منطقه ای ایران جدا می شود در یک روز یکسان دانستیم. با این شبیه سازی 14000 مگاوات مصرف اضافی معادل 5.1 برابر مصرف برق تمام صنایع ایران در سال 1400 است.
این نسبت را با حداکثر مصرف شرکت های انرژی منطقه ای کشور در سال 1400 ببینید
hamshahrionline به نقل از تینو