به گزارش سایت تینو، مهدی دهقان، نقاش و مدرس هنرهای تجسمی، در سریال طنز «پشت پرده» ساخته محمدرضا حاجی گلامی، نقش عارف، یکی از شخصیت های اصلی داستان را بازی کرد. او که سابقه بازیگری ندارد به طور اتفاقی برای این نقش انتخاب شد و تجربه متفاوت و چالش برانگیزی را در این سریال پشت سر گذاشت. «پشت پرده» یکی از سریال های شبکه دو سیما است که روزهای پایانی پخش خود را سپری می کند و به همین دلیل با مهدی دهقان بازیگر نقش عارف گفت وگو کردیم.
از نقش عارف در سریال «پشت صحنه» بگویید، با وجود اینکه قبلاً بازیگر نبودید، چگونه انتخاب شدید؟
او در سریال پشت پرده نقش عارف تنها پسر خانواده یزدی و فرزند وسط را بازی کرد. عارف صدمه دیده و داستان با عواقب اعمال او پیش می رود. عارف زندگی را دوست دارد، می خواهد در آینده به موقعیت خوبی برسد و می ترسد به جایی نرسد. در راستای این هدف گاهی افکاری به ذهنش خطور می کند که او را از مسیر دور می کند.
حضور من در این پروژه یک اتفاق بزرگ بود. من هیچ شناختی از آقای حاجی غلامی کارگردان سریال نداشتم و کارگاه هنرهای تجسمی ام در مکانی بود که تیم پیش تولید سریال مستقر بود. افشین سینگاب دستیار کارگردان برای من تست بازیگری داد و بعد از چند جلسه کاری متوجه شدم که برای نقش عارف انتخاب شده ام. قبل از «پشت صحنه» هیچ تجربه بازیگری نداشتم. حرفه من هنرهای تجسمی، نقاشی و مجسمه سازی بود که اوایل برایم خیلی سخت بود. با کمک کارگردان و دیگر بازیگران سریال کم کم بر فضا مسلط شدم و از تجربه ام لذت بردم. افشین سینگاب به من گفت از آنجایی که شما تجربه گر هستید و در بسیاری از زمینه های هنری فعال هستید، دوست دارم صحنه هایی را بازی کنید تا در بازیگری هم تلاش کنید. آقای سینگهاپ گفت شما در درام و تراژدی استعداد دارید، اما در اینجا باید نگرش خود را به کمدی تغییر دهید.
آیا می خواهید در زمینه بازیگری تجربه کسب کنید؟
آره. بازیگر مورد علاقه من آل پاچینو است من به سینما علاقه دارم و سینما را بسیار دنبال می کنم.
قبل از سریال آموزش یا آموزش بازیگری داشتید؟
نه من هیچ درس و تمرینی نداشتم. روزهای اول واقعا سخت بود. مثل دیگران که در عمل یاد می گیرند، اما من در اجرا یاد گرفتم. روزهای اول بعد از فیلمبرداری وقتی به خانه برگشتم گریه می کردم (از خنده) اما سعی می کردم کتاب ها و مقالات مرتبط با بازیگری را بخوانم و مطالعه کنم. بعد از حدود 10 روز از آقای حاجی غلامی خواستم اگر نکته مثبت یا منفی وجود دارد به من بگویند تا در آینده بهتر باشم. او به من گفت الان همه چیز خوب است به جز دو یا سه موردی که سعی کردم درستش کنم.
نظر شما در مورد تجربه بازیگری چیست؟
به نظر من در ابتدا تجربه سنگینی بود، انگار یکی را بستند و به دریا انداختند تا شنا یاد بگیرد. اما به لطف تجربه ای که تاکنون در زندگی ام داشته ام، همیشه در جاده بوده ام و هرگز به مقصد فکر نکرده ام. من خودم را نقاش می دانم و کارهای دیگری هم با او انجام داده ام. من خودم را یک هنرمند هنرهای تجسمی می دانم که در موسیقی، کارهای هنری، نجاری و بازیگری نیز فعالیت داشته است. من هرگز نخواستم برای خودم مقصدی تعیین کنم. من به عنوان یک معلم همیشه به دانش آموزانم می گویم که وقتی انسان نمی تواند چیزی یاد بگیرد می میرد. اگر می توانستم در 31 سالگی کاری را از صفر شروع کنم، باید به خودم می گفتم.
سایر بازیگران سریال که تجربه زیادی دارند چه نظری دارند؟
در ابتدا ممکن بود برای آنها غافلگیر کننده باشد. به این دلیل که تجربه ای در کار تئاتر نداشتم اما به مرور توجه آنها را جلب کردم. اتاق عارف در سریال طوری بود که بیشتر وسایل طراحی ام را آنجا گذاشتم. وقتی آقای شفیع جم وارد داستان شد اوضاع بهتر شد و وقتی فهمید من نقاش هستم گفت خوشحالم که یک بازیگر نقاش در داستان حضور دارد و خودش تمام حالات چهره اش را وارد داستان کرده است. ، بازیگری او با پشتیبانی از طراحی.
حالا که سریال به قسمت های پایانی خود رسیده است، نظر اطرافیانتان درباره اجرای شما که اولین حضورتان مقابل دوربین است چیست؟
اطرافیان همه چیز را دوست داشتند و مهربان و مطیع بودند، اما قطعاً عده ای هم بودند که آن را دوست نداشتند و به نظر من این طبیعی است.
تجربه کار در سریال برای شما چگونه بود؟
من بیست سال است که در زمینه فنی کار می کنم و به خاطر دوستانی که در شاخه های مختلف همراهم بودند، از سختی کار آگاه بودم. به نظرم کار با هم سخت و آسان است، این موضوع برای من جالب بود و در نهایت موضوعی بود که می توانم آن را به خوبی به یاد بیاورم. اما تجربه خوب، متفاوت و جدید بود. صحنه هایی بود که با وجود سرما باید خیس می شدم، از درخت بالا می رفتم یا در بعضی جاها ضربه می خوردم که گاهی خطرناک بود.
حال و هوای شما چطور است؟ الان که دارم باهات حرف میزنم به نظر آدم جدی هستی؟
من در یک گروه دوستانه خیلی بامزه هستم. اما آموزش صبر شما را افزایش می دهد و مقداری متانت به شما می دهد. در عین حال پرشور هستم و در پشت صحنه سعی می کردم ویژگی های نقش عارف را حفظ کنم و با دوستانم بازی می کردم.
شخصیت های داستان چقدر به مردم یزد نزدیک هستند؟
من این را به هموطنان یزدی خود می گویم. در ارائه شخصیت های عارف و شیرین نخواستیم بگوییم که دختر یا پسر یزدی نمونه این مدل هستند. شخصیتی بر اساس موقعیت طنز ساخته شد، می خواستیم لحظات خوبی برای مخاطب ایجاد کنیم و اگر جایی احساس دلخوری کرد، از طرف همه عوامل عذرخواهی می کنم.
hamshahrionline به نقل از تینو