همراه آنلاین – زهرا رفیعی: این گونه به دلیل جثه کوچک و سختی انتخاب نه تنها در ایران، بلکه در جهان کمتر مورد مطالعه قرار گرفته است. حشره کوتوله به دلیل متابولیسم بالای خود اغلب در جستجوی غذا است و بیش از 1.5-2 برابر وزن خود در روز غذا می خورد.
چرا دیدن حشرات در لرستان اهمیت دارد؟
کامرون فرمان پور مدیر کل حفاظت محیط زیست منطقه لرستان: با تایید کارشناسان حفاظت محیط زیست این منطقه برای اولین بار در منطقه لرستان یک نوع حشره ثبت و راکد شد. این گونه فقط در بخش هایی از اروپا، شمال آفریقا و آسیای جنوب شرقی گزارش شده است. این موضوع برای حفاظت از تنوع زیستی منطقه از اهمیت ویژه ای برخوردار است، زیرا در گذشته این گونه در ایران به ندرت مورد مطالعه قرار گرفته و اطلاعات کمی در مورد آن وجود دارد. حشرات پیگمی هوای گرم را دوست دارند و در کمربند شمالی 30-60 درجه از اروپا، شمال آفریقا تا مالزی پراکنده هستند. همچنین نسبت به سایر حشرات پراکنش وسیعی دارد. حضور گونه های حشرات در لرستان می تواند تاثیر مثبتی در حفاظت از تنوع زیستی منطقه داشته باشد. پس از این، برای درک بهتر شرایط محیطی و نیازهای اکولوژیکی این گونه باید تحقیقات و پایش مستمر بیشتری انجام دهیم. این گونه قبلا توسط اوبوچ در سال 1393 تنها در محدوده ریمه جگد از استان لرستان گزارش شده بود، این گزارش برای تایید حضور این گونه در استان با شناسایی دو نمونه در (سیلستان و خرم آباد) برای اولین بار بررسی و مطالعه بیشتر است. مورد نیاز است. زمانی که گونه ای از حشره پیدا شد و پراکنش آن در منطقه تایید و مشخص شد. این گونه تاکنون در جهان و همچنین ایران بسیار کم مورد مطالعه قرار گرفته است. کمبود اطلاعات و دانش ناکافی در مورد این گونه عمدتاً به دلیل مشکل انتخاب و مطالعه این گونه با جثه بسیار کوچک آن است، بنابراین گزارش نهایی این گونه از منطقه لرستان می تواند در تکمیل نقشه پراکنش این گونه کمک کند. بنابراین، این گزارش ارزشمند از کوچکترین پستاندار جهان در منطقه لرستان است.
مناطق دارای حشرات کوتوله:
- اردبیل
- آذربایجان غربی
- بوچر
- اصفهان
- گلستان
- خراسان رضوی
- موزندران
- سیستان و بلوچستان
- فارس
- هرمزگون
ویژگی های ظاهری
طول سر و بدن این حشره از 50 تا 67 میلی متر، دم از 38 تا 50 میلی متر، طول پا از 10 تا 13 میلی متر و وزن آن از 2.5 تا 8.5 گرم است.
خواص بیولوژیکی
این نوع حشرات شبانه روز فعال هستند و به تنهایی زندگی می کنند. در میان ریشه درختان لانه می سازد. او به خوبی از درختان بالا می رود. در منطقه قفقاز در ارتفاع 200 تا 3200 متری یافت می شود. از بی مهرگان کوچک و گاهی از بچه گل ها تغذیه می کند. فصل تولید مثل از مارس تا جولای است. دوره بارداری حدود 2 هفته است. معمولاً 6 تا 8 فرزند نابینا و بدون مو به دنیا می آورد. نوزادان در 16 روز چشمان خود را باز می کنند و بعد از 3-4 ماهگی بزرگ می شوند. دوره تولد 3 تا 4 بار در سال است. طول عمر یک حشره کوچک حدود 18 ماه است.