مسیری که پزشکیان در سیاست‌خارجی خواهد رفت | جایگاه ممتاز ایران در منطقه چگونه به دست آمد؟

تبلیغات بنری


عباس مقتدی; نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس: مواضع رئیس جمهور منتخب در روزهای اخیر در خصوص حمایت مستمر ایران از جبهه مقاومت و مردم مظلوم فلسطین در دولت چهاردهم بیش از هر چیز نشان دهنده جایگاه راهبردی محور مقاومت در سیاست خارجی کشورهای اسلامی است. جمهوری که به طور خاص در قانون اساسی به آن اشاره شده است.

مواضع مسعود مازیکیان در این زمینه و خشم محور عبری-غرب در جایگاهی است که شایان ذکر است سیاست‌های جمهوری اسلامی ایران با آمدن و رفتن دولت‌ها درگیر «تحول محتوا» است. دولت ها. تغییر رئیس جمهور نمی تواند ناشی از ساختار سیاسی و پایه های عمیق مندرج در قانون اساسی کشور باشد.

اگرچه ممکن است در سطح روش‌های رسیدن به اهداف و کندی یا سرعت پیروی از رویکردها تغییراتی ایجاد شود و دولت‌ها برای رسیدن به اهداف تعیین‌شده دست به عملیات‌های متفاوت و متعددی بزنند، اما آنچه مسلم است سیاست خارجی دولت است جمهوری اسلامی ایران بر اساس سیاست های کلی تعیین شده در قانون اساسی و سایر اسناد اولیه برای کشور ایجاد شد و دولت ها نیز در این راستا به دنبال دستیابی به اهداف مورد نظر هستند.

بنابراین، جمهوری اسلامی ساختاری پیشرفته و رو به رشد است و در هر مرحله با تغییرات پی در پی در عرصه سیاست خارجی مواجه نیست و با توجه به شرایط موجود، سیاست های لازم برای دستیابی به استراتژی های کلی ترسیم شده اعمال می شود. این در حالی است که مجلس و سایر ادارات دفاعی و اداری کشور مانند سفارتخانه ها و غیره نقشی را ایفا می کنند که در نهایت مبنای سیاست های راهبردی در عرصه دیپلماسی است.

در چنین شرایطی، آنچه باید با توجه به تحولات منطقه مورد توجه قرار گیرد این است که سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران مبتنی بر اصول اساسی «عزت»، «درایت» و «منافع» است. آنچه رئیس جمهور گفت – آنچه که تیم منتخب در روزهای اخیر بر آن تاکید کردند نیز بستگی به این اصول راهبردی دارد.

تاکید رئیس جمهور منتخب در روزهای اخیر مبنی بر ادامه حمایت ایران از جبهه مقاومت در دولت چهاردهم که با خشم ضدانقلاب و محور عبری-غرب نیز مواجه شد، تاکید مجدد بر این گفته است که سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران دولت چهاردهم نیز بر اساس اصول راهبردی مندرج در اسناد عالی نظام جمهوری اسلامی به پیگیری اهداف مورد نظر در این زمینه ادامه خواهد داد.

نکته مهم این است که جمهوری اسلامی اکنون از موقعیت استراتژیک در منطقه برخوردار است که با استفاده از ابزارهای مؤثر از جمله رویکردهای «دیپلماسی عمومی» و «ضد سرکوب» به دست آمده و روابط ایران با سایر دولت‌ها را بر اساس منطقه گرایی ما نظرات؛ این همان موضوعی است که زمینه ساز دستیابی تهران به جایگاه ممتاز و تعیین کننده در روابط و معادلات منطقه ای و حتی بین المللی شد. علاوه بر این موارد، «قدرت فکری» و «توان نظامی» از دیگر امتیازاتی است که ایران از آن برخوردار است که منجر به شکل‌گیری جایگاه ممتاز جمهوری اسلامی در روابط منطقه‌ای و بین‌المللی شده است.

در چنین شرایطی، نکته این است که همه دولتمردان در گذشته بر همین اساس عمل کرده اند و هر زمان که نیاز به اصلاح بوده، دستاوردهای بزرگی داشته است. اکنون مرحله جدیدی از فعالیت دولت همراه با حفظ دستاوردهای قبلی و حرکت در مسیر افق های تعیین شده آغاز شده است. این رویکرد با مواضع اخیر رئیس جمهور منتخب تأیید می شود.

رئیس جمهور منتخب در روزهای اخیر دیدگاه های سازنده ای را در مورد توسعه روابط با همسایگان، دولت های منطقه ای و قدرت های مهم جهان مطرح کرده است. از سوی دیگر، پزشکیان برای «گفتگوهای سازنده» با اروپا اعلام آمادگی کردند. این رویکردی است که در ادامه کار دولت 13 قابل بررسی است.

از سوی دیگر لازم به ذکر است که رئیس جمهور ایران بر اساس قانون اساسی و بر اساس سوگندنامه ای که در برابر قرآن کریم تلاوت می کند، موظف به تقویت رویکرد اسلامی، پاسداری از دستاوردهای انقلاب اسلامی است. ، و از قانون اساسی محافظت کنید. مواردی به وجود آمده است که در آن آخرین مواضع رئیس جمهور منتخب متعهد شده است. در واقع مواضع اخیر پزشکیان در مورد لزوم حمایت از مردم مظلوم غزه بر اساس راهبردهای ترسیم شده در قانون اساسی ایران است.

تبلیغات بنری

hamshahrionline به نقل از تینو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *