تینو – محمد البیریکانی: سیدرضا صالحی امیری، سیاستمدار و معاون وزیر اطلاعات در دهه 60 و 70 در شهر امیرگلای بابل متولد شد. وی دارای مدرک علوم سیاسی و دکترای مدیریت دولتی بود کمیته، یک دوره به عنوان وزیر ورزش و جوانان، یک دوره به عنوان رئیس کتابخانه ملی و یک دوره کوتاه به عنوان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، قبلا یکی از مدیران مرکز مطالعات راهبردی بود ریاست جمهوری. وی بعدها معاون پژوهشی مرکز تحقیقات راهبردی مجمع تشخیص مصلحت نظام شد و اکنون در صورت رای موافق شورای اسلامی در ستاد وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در ارگ آزادی تهران مستقر می شود.
اما نهایی شدن نامزدی سیدرضا صالحی امیری برای تصدی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی منجر به هجمه هایی علیه وی در برخی رسانه ها و فضای مجازی شد و اولین میدان مین برای نرسیدن وی به وزارت میراث فرهنگی ایجاد شد. تا جایی که باستان شناسانی مانند حکمت الله ملصلحی، یکی از چهره های برجسته این حوزه، حضور وی در وزارت میراث فرهنگی را «فاجعه ای برای میراث فرهنگی» توصیف کردند. از سوی دیگر در حوزه گردشگری، روسای سازمان های مرتبط با دفاتر گردشگری و هتل داران، سیدرضا صالحی امیری را مدیری موفق می دانستند و معتقد بودند که وی توانسته صفحه جدیدی در رونق گردشگری ایران باز کند. در آن سوی ماجرا، حوزه صنایع دستی ایستاده بود و نیما زکریا سعید، مدیر کمپین حمایت از صنایع دستی در ایران، در گفت و گو با خبرنگار همشهری از رهبری خود بر وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گلایه کرد. بر اساس تجربیات ثابت شده صالحی امیری در دوران ریاست کتابخانه ملی. اما بنا به درخواست هنرمندان صنایع دستی از وی خواسته شد تا در صورت ورود به ارگ آزادی، معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، هنرمندان این حوزه را انتخاب کند.
این تنها میدان مین آقای رضا صالحی امیری نبود. در داخل مجلس، برخی از اعضای کمیسیون فرهنگی با آن مخالفت کردند. تا جایی که روح الله نجابت دو شب قبل از حضور رئیس جمهور و وزرای پیشنهادی وی در مجلس، برنامه زنده ای را در اینستاگرام منتشر کرد و گفت که پاسخی برای سوالات تخصصی خود در 3 حوزه این وزارتخانه ندارد.
وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از ابتدا راه سختی در پیش داشت. بیرون از مجلس، باستان شناسان و برخی از پژوهشگران میراث فرهنگی، از جمله حکمت الله ملاصالحی، چهره شناخته شده آثار باستانی ایران، او را «وزیر کارناوال» خطاب کردند، از سوی دیگر، برخی از نمایندگان حاضر در کمیسیون های مجلس با وی تماس گرفتند که صالحی امیری به آنجا دعوت شد برنامه های خود را برای این کمیته ها توضیح دهد و آنها آن را مناسب توصیف کردند و با وزارتخانه تشخیص ندادند.
در هر صورت آقای رضا صالحی امیری از ابتدای تصمیم گیری برای کاندیداتوری در وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع سنتی و مخالفت هایی که قبل از حضور در مجلس با وی همراه بود، اولین گام را در میدان مین تایید صلاحیت ها برداشت با قدم های لرزان وارد مهمترین نمایشگاه فرهنگ و تمدن و معرفی ایران شوید؟
مناسب ترین فرد برای وزارت میراث فرهنگی
حُرمت الله رفیعی، رئیس انجمن ملی تشکل های جهانگردی کشور: در جلسات بخش خصوصی با آقای صالحی امیری متوجه شدند که 90 درصد گردشگری ایران در اختیار بخش خصوصی است و درخواست ما این بود که جریان 10 درصدی برای جریان 90 درصدی تصمیم گیرنده نباشد. گردشگری در ایران این منطقه بخش خصوصی باید در تصمیمات خود در وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع سنتی دیده شود تا بحران های گردشگری در کشور از بین برود. در کمیته ای که برای انتخاب وزیر گردشگری تشکیل شد، گزینه های عجیبی بودند که صلاحیت نشستن در این سمت را نداشتند. اما آقای صالحی امیری به عنوان یک فرد سیاسی و فرهنگی با اینکه سابقه ای در صنعت گردشگری نداشتند اما رزومه خوبی در حوزه فرهنگ داشتند و درخواست ویژه ایشان از رئیس جمهور این بود که به وزارت میراث فرهنگی بیایند. گردشگری و صنایع دستی. لذا امید است ایشان جایگزین خوبی برای آقای الضرغامی باشد. چون عزت الله ضرغامی از نظر اختیارات سیاسی و رایزنی با نهادهای دولت قبل بالاتر از سایر وزرا بود، انتظار داریم این وزیر هم در همین سطح باشد. در نتیجه انتظارات بخش خصوصی گردشگری این است که آقای صالحی امیری فرد مناسبی برای نشستن بر صندلی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی باشد.
برنامه پیشنهادی وزیر به دولت و مجلس
وزیر پیشنهادی دولت چهاردهم در روزهای گذشته از برنامه خود برای میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خبر داد و برای انتشار در اختیار رسانه ها قرار داد. اما این برنامه ها چیست و چقدر در جلب نظر کارشناسان و مجلس برای روز رای اعتماد مفید است؟
hamshahrionline به نقل از تینو