ماجرای گیر کردن یک بیمار در دستگاه ام‌آرآی براثر قطع برق | تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی برای تامین برق، گازوئیل آزاد می‌خرند

تبلیغات بنری


تینو – عطر بندابی: قطعی های مکرر برق که از چند سال گذشته در سراسر کشور آغاز شد و در تابستان به اوج خود رسید، صنعت و مراکز درمانی کشور را که مغز و قلب توسعه کشور هستند، هدف قرار داده است.

نوسانات و قطع برق روزانه که در برخی مناطق بین 2 تا 3 بار در روز رخ می دهد، نه تنها به لوازم برقی خانگی آسیب وارد می کند، بلکه باعث ایجاد مشکل در تولید در کارگاه های کوچک و کارخانجات بزرگ می شود و آسیب هایی را به مراکز درمانی و بیمارستان ها وارد می کند. وسایل پزشکی قابل مشاهده است.

در حال حاضر اکثر بیمارستان های کشور ژنراتور دارند و بسیاری از تجهیزات پزشکی به منبع تغذیه یو پی اس متصل هستند تا در صورت قطع برق، ارائه خدمات به بیماران در بخش های مختلف مشکلی نداشته باشد، اما کارشناسان می گویند حتی یو پی اس ایمن نیست. از قطع برق مکرر

خسارت ناشی از قطعی مکرر برق

محمدرضا کمپانی نایب رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان تجهیزات پزشکی ایران در گفتگو با تینو وی درباره تاثیر نوسانات برق بر عملکرد و سلامت تجهیزات پزشکی توضیح می دهد: اکنون اکثر بیمارستان ها مجهز به یونیت یو پی اس و ژنراتور برای دستگاه های بسیار حساس خود هستند اما قطعی های مکرر برق نمی تواند یکپارچگی یو پی اس را حفظ کند و در نتیجه ، دستگاه ها آسیب دیده اند.

واحدهای یو پی اس معمولاً به اینترنت متصل می شوند و پس از قطعی برق، برای چند ثانیه قطعی جزئی ایجاد می شود و سپس برق دوباره برقرار می شود. این شرکت می گوید: البته مهم این است که وقتی برق قطع می شود و برق دوباره برقرار می شود، از حد معمول ولتاژ بالاتر نباشد. در غیر این صورت ممکن است برای دستگاه مضر باشد.

نایب رئیس اتحادیه تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی در ایران می گوید: دستگاه های نیمه سنگین پزشکی بیشتر دارای باتری هستند و در صورت قطع شدن برق می توانند دو ساعت بدون مشکل کار کنند. البته این مشکل به عمر باتری و سن دستگاه بستگی دارد. به عنوان مثال، ونتیلاتورها (دستگاه های تنفسی)، مانیتورهای قلب و دستگاه های بیهوشی باتری های مخصوص به خود را دارند، اما قطع مکرر برق می تواند به آنها آسیب برساند. به خصوص اگر بیمارستان ها برای این وسایل از سپر استفاده نکنند.

خرید گازوئیل از بازار آزاد برای تامین برق شرکت ها!

مشکلات قطع برق به بیمارستان ها و مراکز درمانی محدود نمی شود. سازندگان تجهیزات پزشکی کشور نیز به شدت از این مشکل رنج می برند. صدمات در نهایت دود را در چشم همه از جمله مردم مشاهده می کنید.

نایب رئیس اتحادیه تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی ایران در این باره توضیح می دهد: اکنون شرکت های تولید کننده تجهیزات پزشکی که عمدتاً در شهرهای صنعتی فعال هستند، دو روز متوالی برق دریافت نمی کنند. آنها باید گازوئیل را با قیمت لیتری 12 هزار تومان از بازار آزاد بخرند تا بتوانند ژنراتور را روشن نگه دارند و برق مورد نیاز خود را تامین کنند. ژنراتور ارزان نیست و بسیاری از شرکت های تولیدی یا کارگاه های کوچک ژنراتور ندارند و وقتی برق نباشد کارشان متوقف می شود.

این شرکت ادامه می دهد: زمانی که تولیدکننده نتواند به موقع تولید کند، نمی تواند قراردادهایی را که با دولت بسته است به موقع تحویل دهد و در نتیجه آماده سازی بیمارستان به تاخیر می افتد.

وی ادامه می دهد: تولید قطعات و ملزومات پزشکی یکبار مصرف وابسته به برق و با ماشین آلات سنگین تولید می شود و قطعی مکرر برق باعث می شود با کاهش تولید مواجه شویم. کاهش تولید، تجهیز مراکز درمانی را با مشکل مواجه می کند و پس از آن افزایش قیمت نهایی را خواهیم داشت. این بدان معنی است که قطع برق پایان طولانی دارد.

نایب رئیس اتحادیه تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی در ایران می گوید: قطعی یک یا دو هفته ای برق مشکلی ایجاد نمی کند، اما زمانی که برق به مدت 3 ماه در تابستان، زمستان و… قطع شود، صنعت کشور از جمله صنعت تولید تجهیزات پزشکی، قطعا آسیب خواهد دید.

ادامه مطلب؛

هزینه تعمیر دستگاه های پزشکی خارجی بالاست

اما آیا قطع مکرر برق که باعث آسیب به تجهیزات پزشکی می شود، تعمیر آن را دشوار نمی کند؟ این شرکت در این زمینه می گوید: با توجه به اینکه برخی از تجهیزات پزشکی در داخل تولید می شوند، مشکلی برای تعمیر آن ها نداریم. اما یک سری دستگاه های وارداتی و قدیمی هستند که 10 تا 20 سال کارکرد دارند و معمولا هزینه تعمیر آنها بالاست. ممکن است از خط خارج شوند و این به مراکز درمانی آسیب می رساند.

نایب رئیس اتحادیه تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی ایران می گوید: اکنون سرورهای شرکت های بزرگ که مغز دستگاه هستند و ارتباطات و اطلاعات داخلی را انجام می دهند و سیستم ها را پوشش می دهند، به دلیل قطعی برق در معرض خطر هستند. این بدان معناست که عفونت ها بسیار پیچیده و عمیق هستند و به چند دستگاه بیمارستانی محدود نمی شوند.

پاسخ به یک شوخی توییتری

قطعی مکرر برق در این کشور باعث شده است که بسیاری از کاربران توییتر شروع به ارسال جوک هایی کنند که باعث نگرانی سایر کاربران می شود. جوک هایی از این دست: برق یک مرکز پزشکی قطع شده و بیمار در دستگاه ام آر آی گیر کرده است.

داستان گیر افتادن بیمار در دستگاه ام آر آی به دلیل قطع برق تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی برای صرفه جویی در مصرف برق، گازوئیل را به صورت رایگان خریداری می کنند.رامین فلاح رئیس اتحادیه فروشندگان تجهیزات پزشکی ایران در گفت و گو با تینو وی در پاسخ به سوالی: آیا ممکن است قطعی برق دستگاه پزشکی را مختل کند و بیمار را دچار مشکل کند، می گوید: ممکن است هر دستگاهی دچار مشکل شود اما به دلیل قطعی برق این اتفاق نیفتد؟ به عنوان مثال ممکن است دستگاهی مانند ام آر آی به دلایلی از کار بیفتد اما دکمه ای دارد که اپراتور در چنین مواقعی آن را فشار می دهد و دستگاه رها می شود. مگر اینکه بیمار تصادفاً یک وسیله فلزی را با خود حمل کند و به اتاق MRI بیاورد. در این حالت به دلیل اینکه دستگاه ام آر آی دارای آهنربای بسیار قوی است، بیمار را به داخل تونل می کشد و بیمار را داخل آن به دام می اندازد.

فلاح می گوید: با تمام تمرکز روی حساسیت دستگاه ام آر آی به فلزات، گاهی پیش می آید که مثلاً بیمار را با کپسول اکسیژن به اتاق ام آر آی می برند و دستگاه بیمار و کپسول اکسیژن را با هم به داخل می کشد. اتاق تونل. البته این اتفاقات بسیار نادر بوده و تاکنون خطری جانی نداشته و مشکلات اساسی برای دستگاه ایجاد نکرده است. با این حال، این غیرعلمی است که قطع برق می‌تواند باعث گیر افتادن یک فرد در داخل دستگاه MRI شود و چنین رویدادی هرگز رخ نمی‌دهد. اما دستگاه های پزشکی به دلیل قطع برق آسیب می بینند.

تعمیر برخی از دستگاه ها زمان بر است

رئیس اتحادیه فروشندگان تجهیزات پزشکی ایران با اشاره به این موضوع مهم که در سال های اخیر میزان خرابی تجهیزات پزشکی در کشور به دلیل قطعی برق افزایش یافته است، می گوید: زمانی که دفعات قطعی برق افزایش می یابد، یو پی اس تحویل نمی دهد و مشکلی پیش می آید یو پی اس نیز تکه تکه است و ممکن است آسیب ببیند. آنها یو پی اس را در جریان برق قرار دادند. اما اکنون دیگر یک تجارت «شاید» نیست و قطعی برق دائمی است و تا زمستان ادامه دارد و UPS دیگر قادر به انجام کاری نیست. یو پی اس هایی که نمی توانند کار ژنراتور برق را انجام دهند.

فلاح می گوید هر دستگاهی که به UPS متصل نباشد آسیب می بیند. مراکز درمانی معمولاً یک یو پی اس برای دستگاه های گران قیمت دارند. به عنوان مثال دستگاه های ام آر آی، آنژیوگرافی و سی تی اسکن به دلیل گران بودن به یو پی اس متصل می شوند، اما برخی بیمارستان ها برای دستگاه های خود یو پی اس ندارند. این قطعه نیز بسته به تراکم جریان دستگاه، قیمت متفاوتی دارد. مثلا دستگاه ام آر آی یو پی اس 700-800 میلیون تومان قیمت دارد.

رئیس اتحادیه فروشندگان تجهیزات پزشکی در ایران با بیان اینکه هر وسیله ای که دارای ورودی برق و تابلو باشد با نوسانات انرژی آسیب می بیند، گفت: حتی تلویزیونی که دستگاه پیچیده ای نداشته باشد نیز از نوسانات انرژی آسیب می بیند. در مورد وسایل پزشکی چطور؟ تعمیر برخی از این دستگاه ها هزینه بر است. علاوه بر این، واردات برخی از قطعات برای تعمیر دستگاه های گران قیمت به دلیل تحریم ها زمان بسیار زیادی می برد. پس فقط بحث پول نیست. این هم یک مسئله زمان و امکان است.

تبلیغات بنری

hamshahrionline به نقل از تینو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *