قدیمی‌ترین پنیر جهان بر پیکر مومیایی‌های مدفون در گورستان

تبلیغات بنری


تینو – یکتا فراهانی: حدود دو دهه پیش، باستان شناسان یک ماده سفید مرموز را بر روی مومیایی های مدفون در گورستان Xiaohe، واقع در رشته کوه Tarim در شمال غربی چین پیدا کردند. تجزیه و تحلیل DNA همچنین نشان داد که این ماده پنیر کفیر است. پنیر نرم پروبیوتیکی که هزاران سال است از شیر گاو و بز تهیه می شود.

قدیمی ترین پنیر جهان

یک ماده سفید مرموز که روی گردن مومیایی های 3600 ساله در چین آغشته شده است، قدیمی ترین پنیر جهان است.

محققان برای اولین بار ماده ای را کشف کردند که حدود دو دهه پیش چندین مومیایی مدفون در گورستان Xiaohe در حوضه Tarim در شمال غربی چین را رنگ آمیزی کرد.

بیشتر بخوانید:

پنیر نرم پروبیوتیک

بر اساس مطالعه ای که در مجله Cell منتشر شد، اکنون آزمایش های DNA نشان داده اند که توده مرموز پنیر کفیر یک پنیر نرم پروبیوتیک است که هزاران سال پیش با استفاده از پنیر گاو و بز تولید شده است.

به گزارش وب سایت Life Science، این پنیر حاوی چندین گونه باکتریایی و قارچی از جمله Lactobacillus kefiranofaciens و Pichia kudriavzevii است که امروزه هر دو در دانه های کفیر یافت می شوند.

استارتر خمیر

بر اساس بیانیه ای، این دانه ها “کشت های همزیست” هستند که از مخلوطی از باکتری ها و مخمر تشکیل شده اند که شیر را به پنیر تبدیل می کنند، شبیه به “خمیر ترش”.
Xiaomei Fu، نویسنده ارشد این مطالعه، دیرینه شناس در موسسه دیرینه شناسی مهره داران و دیرینه انسان شناسی در آکادمی علوم چین در پکن، در بیانیه ای گفت: این قدیمی ترین نمونه شناخته شده پنیر است که تاکنون در جهان کشف شده است. حفظ مواد غذایی مانند پنیر برای هزاران سال بسیار دشوار است و این نیز یک فرصت نادر و ارزشمند است.

قدیمی ترین پنیر جهان بر اساس مومیایی های مدفون در گورستان ساخته شده است

ردیابی تکامل باکتری های پروبیوتیک با تعیین توالی ژن های باکتریایی

به گفته فو، مطالعه دقیق پنیر باستانی می تواند به ما در درک بهتر رژیم غذایی و فرهنگ اجدادمان کمک کند. محققان همچنین دریافتند که دانه های L. kefiranofaciens ارتباط نزدیکی با دانه های مشابهی دارند که از تبت منشا می گیرند.

بر اساس این بیانیه، محققان با تعیین توالی ژن های باکتریایی می توانند چگونگی تکامل باکتری های پروبیوتیک را در 3600 سال گذشته دنبال کنند.
حفظ فرهنگ کفار از عصر مفرغ
فو گفت: “مشاهدات ما نشان می دهد که فرهنگ کفیر از عصر برنز در منطقه سین کیانگ در شمال غربی چین حفظ شده است.” ما می توانیم مشاهده کنیم که باکتری ها در طول 3000 سال گذشته چگونه تکامل یافته اند. علاوه بر این، با بررسی محصولات لبنی، تصویر واضح تری از زندگی و تعامل انسان های باستانی با جهان به دست می آوریم. با این حال، چرا این افراد در وهله اول پوشیده از پنیر هستند ناشناخته باقی مانده است.

تبلیغات بنری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *