قدیمی‌ترین شهرهای زیرزمینی جهان | تصاویر

تبلیغات بنری


شهر زیرزمینی به مجموعه ای از فضاهای زیرزمینی گفته می شود که برای یک هدف خاص ساخته شده اند، از یک پناهگاه دفاعی گرفته تا مکانی برای زندگی و کار یا یک راهرو برای تردد و انبار.

شهرهای زیرزمینی به‌عنوان پدیده‌های معماری و تاریخی، نشان‌دهنده نبوغ انسان در مقابله با چالش‌های محیطی و اجتماعی هستند و دارای تونل‌ها، غارها و سازه‌های دست‌ساز هستند که برای محافظت در برابر شرایط نامساعد جوی، حملات نظامی یا حتی استفاده بهینه از زمین در مناطق پرجمعیت طراحی شده‌اند. . زندگی هنوز در برخی از شهرهای زیرزمینی ادامه دارد و برخی از آنها توسط علاقه مندان به عنوان مکان های باستان شناسی مورد بازدید قرار می گیرند.

اصطلاح شهر زیرزمینی گاهی به شبکه‌ای از تونل‌ها اطلاق می‌شود که ساختمان‌های زیر سطح جاده‌ها را به هم متصل می‌کردند و کاربری تجاری یا اداری داشتند. شهرهای زیرزمینی در شهرهایی با آب و هوای بسیار سرد یا بسیار گرم بسیار مفید بودند و به این ترتیب می‌توان فعالیت‌های روزانه را بدون توجه به شرایط آب و هوایی شدید در تمام طول سال انجام داد. در زیر چند شهر زیرزمینی را مشاهده می کنید که زمانی به عنوان سکونتگاه ساخته می شدند و مردم در آنها زندگی می کردند.

کاپادوکیه، ترکیه

منطقه کاپادوکیه در مرکز ترکیه قرار دارد و شامل 36 قسمت زیرزمینی است و درینکویو عمیق ترین قسمت این منطقه به حساب می آید که عمق آن به 85 متر می رسد. این شهر متشکل از هفت سطح زیرزمینی، زیستگاه بیش از 20000 نفر بوده و تمامی امکانات زندگی متمدن اعم از مغازه، محل زندگی، مدرسه، کانال های تهویه مطبوع، چاه، آشپزخانه، حمام و انبارها را در خود جای داده است.

این شهر پرپیچ و خم که قدمت آن به قرن هشتم قبل از میلاد می رسد، به عنوان یک سد دفاعی در برابر حملات دشمن و برای محافظت از ساکنانش با بستن درها در صورت هرگونه تهدید ساخته شده است.

اگرچه درینکیو تنها کلیسای منطقه را دارد، اما تخمین زده می شود که 150 کلیسا و صومعه های زیادی در کاپادوکیه وجود داشته باشد. این شهر در سال 1963 کشف شد. هنگامی که یک مرد محلی هنگام بازسازی خانه خود به طور تصادفی با چند تونل برخورد کرد، دو سال بعد دوباره به روی عموم باز شد.

تصاویر قدیمی ترین شهرهای زیرزمینی جهان

ماتماتا، تونس

ماتمتا شهر کوچکی در جنوب تونس است که از ساختمان هایی به نام غارها یا سازه های گودال مانند تشکیل شده است. این سازه ها با حفر سوراخ بزرگ در صخره و کندن دیواره های کوه برای ساختن یک غار مصنوعی و ایجاد فضای زندگی که ساکنان شهر را از گرما و سرمای شدید این منطقه خشک و کویری محافظت می کرد، ایجاد شد.

واریته ماتاماتا از دیرباز در جهان شناخته شده بود و در سال 1967 دوباره کشف شد و شهرت بیشتری پیدا کرد. هتل سیدی ادریس در ماتاماتا به عنوان خانه کودکی یکی از شخصیت های اصلی فیلم «جنگ ستارگان: امیدی جدید» و همچنین در فیلم «حمله کلون ها» ظاهر شد. ماتماتا به دلیل معماری خاص و زیبایی طبیعت اطراف، یکی از مقاصد گردشگری محبوب تونس به حساب می آید و بازدیدکنندگان می توانند با فرهنگ محلی، صنایع دستی و غذاهای سنتی بربر آشنا شوند.

تصاویر قدیمی ترین شهرهای زیرزمینی جهان

پترا، اردن

پترا یک شهر باستانی خان است که در کوه های جنوب اردن پنهان شده است و زمانی حدود 2000 سال پیش خانه 40000 نفر بود. پترا یکی از مکان های باستانی شگفت انگیز و تاریخی جهان است که به عنوان یکی از عجایب هفتگانه جهان شناخته می شود. نبطی‌ها دامنه تپه‌های ماسه‌ای را به صورت مجموعه‌ای از اتاق‌ها، مقبره‌ها، تالارها و معابد ساختند که به عنوان یک مرکز تجاری و فرهنگی مهم در مسیر کاروان‌های بین عربستان سعودی و مدیترانه عمل می‌کرد.

پترا از طریق دره باریکی به نام سیق وارد می شود که بازدیدکننده را به سمت ویرانه های شگفت انگیز شهر هدایت می کند. یکی از شگفت‌انگیزترین مجسمه‌های این شهر «الخزنه» است که به معنای خزانه است. این شهر در حدود قرن هفتم میلادی متروک شد و تا قرن نوزدهم توسط اروپایی ها کشف نشد. لوکیشن پترا صحنه هایی از فیلم «ایندیانا جونز و آخرین جنگ صلیبی» بود.

محققان بر این باورند که بیشتر ویرانه های پترا زیر زمین هستند. پترا در سال 1985 در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید و به دلیل تاریخ و فرهنگ کهن و همچنین زیبایی طبیعی و مناظر خیره کننده اش، سالانه هزاران گردشگر را به خود جذب می کند و فرصتی بی نظیر برای آشنایی با تاریخ و هنر فراهم می کند. از ملل باستان.

تصاویر قدیمی ترین شهرهای زیرزمینی جهان

ماترا، ایتالیا

ساسی دی ماترا که به معنای «سنگ‌های ماترا» است، محل زندگی غارنشینان ماقبل تاریخ در جنوب ایتالیا است و یکی از اولین سکونتگاه‌های زیرزمینی ایتالیا بوده که قدمت آن به 10000 سال قبل از میلاد برمی‌گردد. خانه ها در تپه های آهکی تراشیده شده و به شکل غار درآمده بودند و تا قرن بیستم ساکنان آنجا به عنوان غارنشین زندگی می کردند و امکانات رفاهی بسیار کمی داشتند. بین سال‌های 1953 تا 1968، خانه‌ها بازسازی شدند و غارنشینان به خانه‌های مدرن منتقل شدند.

این منطقه در سال 1993 به عنوان میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید و در حال حاضر یک جاذبه گردشگری و یک مقصد محبوب برای گردشگران تاریخی است.

تصاویر قدیمی ترین شهرهای زیرزمینی جهان

نورس، فرانسه

شهر زیرزمینی نائور یک سکونتگاه زیرزمینی باستانی با بیش از دو مایل تونل و بیش از 300 اتاق ساخته دست بشر است که در 30 متری زیر یک فلات جنگلی در شمال فرانسه واقع شده است. این در حدود قرن سوم پس از میلاد به عنوان بخشی از یک معدن رومی ساخته شد و پس از استفاده مردم محلی از آن به عنوان مخفیگاه در طول جنگ های قرون وسطی به یک روستای زیرزمینی گسترش یافت.

در آن زمان برای سه هزار نفر از ساکنین کفایت می کرد و امکانات فراوانی از قبیل کلیسا، چاه، اصطبل و نانوایی برای آنها فراهم می کرد که نشان از زندگی اجتماعی و فرهنگی ساکنان آن زمان این منطقه بود.

غارهای این شهر که برای چندین دهه رها شده بودند، در قرن نوزدهم به عنوان یک جاذبه توریستی بازگشایی شدند و حال و هوای آن دوران را از طریق ساختارهای هنری، آثار گرافیتی و حکاکی ها به تصویر می کشیدند.

تصاویر قدیمی ترین شهرهای زیرزمینی جهان

شهر زیرزمینی نوش آباد در ایران

شهر زیرزمینی نوش آباد معروف به اوی که تصویری نمادین از معماری ماقبل تاریخ و برنامه ریزی هوشمندانه است، در نزدیکی کاشان در ایران قرار دارد که در زمان ساسانیان حدود 1500 سال پیش ساخته شد و تا دوره قاجاریه مورد استفاده قرار می گرفت. این شهر از سیستم پیچیده ای از اتاق ها، تونل ها، گذرگاه های بزرگ و عناصر دفاعی استراتژیک تشکیل شده است که با دست ساخته شده اند تا در برابر حملات مهاجمان مقاومت کنند.

انگیزه تأسیس این شهر، لزوم فراهم کردن مکانی برای رهایی از گرمای شدید منطقه کویری کاشان بود، اما انگیزه اولیه ساخت شهر، سابقه حملات و ناپایداری در آن منطقه بود تا از آن به عنوان پناهگاهی امن استفاده شود. . در جریان درگیری ها و تهاجمات. عمق زمین سردتر از سطح آن است که به ساکنان این شهر زیرزمینی کمک می‌کند مکانی برای ذخیره آب، ذخیره غذا، فرار از گرما و زندگی روزمره خود در شرایط سخت تابستان داشته باشند.

تصاویر قدیمی ترین شهرهای زیرزمینی جهان

تبلیغات بنری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *