حکاکی روی استوانه
به گزارش تینو: محققان دانشگاه جانز هاپکینز اعلام کردند که قدیمی ترین متون الفبایی شناخته شده در جهان بر روی استوانه های کوچکی از گل حکاکی شده است. این استوانه ها که به اندازه یک انگشت هستند در محلی به نام تل ام المری، شهری باستانی در شمال غربی سوریه کشف شده اند. در گذشته تپه Umlari نقطه تلاقی دو مسیر تجاری پر رونق بود.
قدیمی تر از تصور
تکنیک های تاریخ گذاری کربن (سن اجرام باستانی با کمک ایزوتوپ های کربن 14 رادیواکتیو مشخص می شود) نشان می دهد که قدمت این اشیاء به 4400 سال قبل یعنی به 2400 سال قبل از میلاد می رسد، یعنی حدود 500 سال قبل از کشف هر شی شناخته شده الفبا نوشتن.
این احتمال وجود دارد که این استوانه ها و آنچه بر روی آنها حک شده بود به عنوان برچسب روی ظروفی که قرار بود حمل شود استفاده می شد. به گفته گلن شوارتز، استاد باستان شناسی در دانشگاه جان هاپکینز، کتیبه ها ممکن است نشان دهنده نام یا توصیف خواص باشد، اما نمی توان دقیقاً معنی آنها را حدس زد. او حدس میزند که این استوانهها ممکن است به ظروف متصل شده باشند تا چیزی در مورد محتویات، مالک، محل مبدا یا مقصدشان نشان دهند.
تغییر روش ارتباط مردم
پروفسور شوارتز که این استوانه ها را در سال 2004 کشف کرد، معتقد است که قبل از اختراع الفبا، انسان ها بر حروف هیروگلیف تکیه می کردند. هیروگلیف حروفی هستند که با کشیدن تصاویر حیوانات و اشیاء ایجاد می شوند.
به نظر می رسد حروف نسبتاً باستانی از سومر یا ایلام در وسط رودخانه ها سرچشمه گرفته باشد. به گفته شوارتز، حروف الفبا شیوه زندگی، تفکر و ارتباط انسان ها را تغییر داد. این کشف جدید نشان میدهد که مردم خیلی زودتر از آنچه فکر میکردیم و در مکانی متفاوت با فناوریهای ارتباطی جدید آزمایش میکردند. پروفسور شوارتز با همکاری همکارانش از دانشگاه آمستردام، یک کاوش باستان شناسی 16 ساله را در تل ام المری، یکی از قدیمی ترین شهرهای خاورمیانه، رهبری کرد.
بیشتر بخوانید:
اکتشافات تل العماری
در تل ام المری، باستان شناسان مقبره هایی را کشف کردند که قدمت آن به عصر برنز اولیه باز می گردد، دوره ای که از حدود 3500 تا 2000 قبل از میلاد ادامه داشت. یکی از مقبره هایی که به خوبی حفظ شده بود حاوی 6 اسکلت، جواهرات طلا و نقره، ظروف پخت و پز، سر نیزه و سفال های دست نخورده بود.
در کنار این ظروف سفالی، 4 استوانه یا لوله سفالی کمی پخته وجود داشت که به نظر می رسید روی آنها حروف الفبا نوشته شده بود. پروفسور شوارتز می گوید: دانشمندان بر این باور بودند که الفبا در مصر یا در اطراف آن حدوداً پس از 1900 سال قبل از میلاد اختراع شده است. اما اشیایی که ما کشف کردیم قدیمیتر هستند و از منطقه متفاوتی روی نقشه آمدهاند، که نشان میدهد ممکن است داستان الفبا منشأ بسیار متفاوتی با آنچه قبلا تصور میشد داشته باشد.