قدم زدن در تهران ۱۵۰ سال پیش

تبلیغات بنری


الهمشهری – نیلوفر ذوالفقاری: شهرک سینمایی غزالی قرار بود کار فیلمسازان را برای تولید فیلم هایی که داستانشان در تهران باستان می گذشت تسهیل کند. در شهری که علی حاتمی کارگردان فقید سینمای ایران در سال 58 سنگ بنای آن را گذاشت، بعدها قسمت‌های مختلفی ساخته شد و در نتیجه مکان‌ها به تهران قدیم محدود نمی‌شود.

  • قبل از اینکه علی حاتمی به فکر ساخت یک شهر سینمایی باشد، فیلم ها و سریال ها در لوکیشن های واقعی فیلمبرداری می شد اما این کارگردان فقید برای نشان دادن شرایط جغرافیایی و شهری ابتدای قرن نیاز به لوکیشن خاصی داشت. از این رو ایده ساخت شهر سینمایی را مطرح کرد. به همین دلیل از ساختمان ها، ساختمان های دولتی، محله ها و خیابان های تهران، لباس و… عکس گرفتند و ساخت شهرک آغاز شد. علی حاتمی در خاطرات خود می گوید: «وقتی شروع به ساختن شهر غزاله کردم، جوان بودم و وقتی آن را تمام کردم، پیرمرد شدم.
  • بعد از محوطه وسیعی که به عنوان پارکینگ مجموعه مورد استفاده قرار می گیرد، در ورودی شهر سینما، تعدادی مجسمه اسطوره ای را خواهید دید که ترکیبی از انسان، قوچ و شیر است. پس از آن ردیفی از تندیس های بزرگانی چون جمشید مشایخی، محمدعلی کاشاورز، علی نصاریان، عزت الله طاسمی و داود رشیدی به استقبال شما صف می کشند. نقشه کلی مجموعه نیز در این قسمت قرار داده شده است، پس بد نیست از آن عکس بگیرید تا با بازدید از این مجموعه گسترده، بدانید در هر قسمت کجا هستید.
  • قدم زدن در تهران 150 سال پیش

  • پس از ورود به محوطه اصلی شهرک، اولین قسمتی که توجه شما را به خود جلب می کند، خیابان للهزار است. لوکیشن خیابان لاله زار ابتدا برای ساخت سریال هزاردستان ساخته شد. این خیابان یکی از قدیمی ترین و شلوغ ترین خیابان های تهران بود که به دلیل وجود مراکز فرهنگی و هنری مانند سینما و تئاتر یکی از خاطره انگیزترین خیابان های تهران قدیم به شمار می رفت. لوکیشن للهزار بعدها برای فیلمبرداری چندین فیلم و سریال تاریخی معاصر مانند کلاه پهلوی، در شیش باد، شب دهم و چمدان انگلیسی مورد استفاده قرار گرفت.
  • قدم زدن در تهران 150 سال پیش

  • خیابان للهزار یکی از نقاط مهم شهر است که به مرور زمان آسیب دیده است، اما زمانی که سریال در چشم باد تولید شد، مجموعه للهزار با سرمایه شخصی کارگردان به طور کامل بازسازی شد. اگر از طرفداران سریال شهرزاده باشید حتما می دانید که بسیاری از صحنه های این سریال در خیابان لالازار فیلمبرداری شده است. کافه نادری و سینما تپان دو ساختمان معروف این قسمت از شهر فیلم هستند. ریل قطاری که از وسط این خیابان می گذرد، در کنار نماهای قدیمی مغازه های رنگارنگ، نوستالژی کاملی برای یک خیابان مهم 100 سال پیش در تهران است.
  • قدم زدن در تهران 150 سال پیش

  • تزیینات و بناهای پیش از اسلام در زمینی به مساحت 15000 متر مربع در شهرک سینمایی غزالی ساخته شد که برای سریال های مریم مقدس، بشارت منجی و سیترا خضراء استفاده شده است. سایت شهر کوفه در سال 1371 برای ساخت سریال های امام علی (علیه السلام) بازسازی شد که بعدها برای سریال های دیگری مانند طفلان مسلم، تنهاترین سردار، بایکوت عشق و برنامه های مذهبی مورد استفاده قرار گرفت. در این مکان علاوه بر مناظر شهر کوفه، مناظری از پشتین و سبزوار نیز به نمایش درآمده است.
  • قدم زدن در تهران 150 سال پیش

  • در بخش مرکزی شهر فیلم مغازه های زیادی وجود دارد که تنقلات، کلاه، زیور آلات تقلبی، روسری و محصولات فرهنگی می فروشند. در این روزهای گرم بد نیست سری به بستنی یا نوشیدنی فروشی های شهر فیلم بزنید. چند نمونه غذای ساده را می توانید در کیوسک های این قسمت بیابید. قسمت جذاب این منطقه از شهر، غرفه های لباس بازیگران فیلم های تاریخی است که می توانید با توجه به سلیقه خود لباسی را انتخاب کنید و با پرداخت هزینه در مکان های مختلف شهر عکس بگیرید. امکان عکاسی در آتلیه تهران قدیم نیز وجود دارد.
  • در حین گشت و گذار در شهرک سینمایی غزالی با تابلویی مواجه می شوید که مسیر گردشگری را برای بازدیدکنندگان نشان می دهد. اگر این مسیر را انتخاب کنید وارد بازارها و کوچه پس کوچه های تهران در اوایل دهه 1900 می شوید. سبک معماری دوره قاجار و پهلوی در بناهای این جاده به چشم می خورد. خانه ها و مغازه ها به همان سبک قدیمی ساخته شده اند. اگرچه بسیاری از ساختمان هایی که در این جاده می بینید فقط بیرون هستند و نمی توان وارد آن شد، اما انتخاب خوبی برای عکاسی است.
  • قدم زدن در تهران 150 سال پیش

  • نوستالژیک ترین قسمت های شهر سینمایی الغزالی مجموعه ها و ساختمان های خاصی است که در گذشته دقیقا بالای ساختمان اصلی ساخته شده اند. میدان توپخانه، خیابان اکباتان، جواهرفروشی کازاریان، هتل بزرگ، تالار شهر، ساختمان عدلیا، ساختمان شاه آباد و کافه پارس در تهران قدیم از جمله این مکان‌ها هستند که تهران قدیم را از سال 1315 تا 1320 نشان می‌دهند. ساختمان شهربانی قدیم یکی از این بناهاست. معماری خاصی که می توانی در اتاق هایش قدم بزنی و آجان ها و نظمیه های آن زمان را که فقط در فیلم ها و سریال ها می دیدی به یاد بیاوری.
  • قدم زدن در تهران 150 سال پیش

  • پارکینگ خودرو، نمازخانه، حمام، کافه، رستوران و آتلیه عکاسی از جمله امکاناتی است که در شهر سینمایی الغزالی در اختیار بازدیدکنندگان قرار می گیرد. قیمت بلیط برای هر نفر 20 هزار تومان است و اگر با خودروی شخصی به این مجموعه بروید و قصد استفاده از پارکینگ را داشته باشید باید 20 هزار تومان برای پارک خودرو خود بپردازید. این مجموعه در روزهای تعطیل شلوغ تر می شود، اما نگران نباشید زیرا وسعت شهر به قدری بزرگ است که می توانید با خیال راحت از قسمت های مختلف آن دیدن کنید.

تبلیغات بنری

hamshahrionline به نقل از تینو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *