فریبرز لاچینی با آلبوم‌های بی‌کلام و ماندگار | آهنگسازی که زیاد اهل مصاحبه نیست

تبلیغات بنری


شهروندی آنلاین: فریبرز لاچینی که در 12 شهریور 74 ساله شد، یکی از مشهورترین آهنگسازان ایرانی است که برای خوانندگان مشهور موسیقی ساخته و به خاطر آلبوم های بی صدا شهرت دارد. از خوانندگانی که با لاشینی همکاری داشته اند به محمد نوری اشاره می کنیم. «پاییز طلایی» او یکی از آلبوم های بی صدا و ماندگار لاچنی است و حتی برای شنوندگان غیرحرفه ای موسیقی لحنی آشنا دارد. لاچینی برای فیلم‌هایی چون «آتش و من»، «دندان‌های مار»، «ردپای گرگ»، «بوتیک»، «دیروز باباتو دیدم آیدا» و سریال «آرایشگر زیبا» موسیقی ساخت و آثار ارزشمندی دارد. تجربه در موسیقی کودکان Laschini به اجتناب از مصاحبه و کار در خلوت مشهور است. اگر نه، او چنین حرفه پرباری نداشت. شنبه این هفته تولد 74 سالگی او بود. به همین مناسبت برخی از اظهارات وی که در مصاحبه با هفته نامه سیدا در سال 1395 منتشر شد را مرور کردیم.

سلیقه ها عوض شده

اجازه نام بردن از شخص خاصی را ندارم، اما نوازندگان زیادی را می شناسم که در وضعیت بدی هستند. باز هم می گویم که این وضعیت مختص ایران نیست. البته در ایران شرایط کمی سخت تر است، اما در آن سوی دنیا، بسیاری از نوازندگان درجه یک مترو می نوازند. من فکر می کنم سیستم تغییر کرده است، دهه 70 موسیقی متفاوتی می خواهد. خب راست می گویند. یک زمانی آقای لشکری، عارف و فیگن کار کردند، این نسل زانیار و سروان خسروی را می خواهند. بیشتر مخاطبان آنها زیر 30 سال هستند. البته در آن سوی دنیا هم وضعیت به همین منوال است. به این دلایل ترجیح می دهم به کارم ادامه دهم.

مشکل حق چاپ

مشکل اصلی ما مربوط به چالش هایی است که در حوزه کپی رایت با آن مواجه هستیم. البته این موضوع مختص ایران نیست. به محض اینکه کاری را در سایت شخصی خود برای فروش قرار می دهم، آن را کپی می کنند و می فروشند.

در این سال ها ترجیح دادم بیشتر در زمینه کتاب فعالیت کنم. در این راستا با ناشری که کتاب های پیانو را منتشر می کند همکاری دارم. این کتاب ها در سراسر جهان منتشر شده اند و پرفروش های خاص خود را دارند. حجم این آثار اکنون به حدود 600 کتاب می رسد. من بعد از اینکه برای نوشتن یک کتاب زحمت زیادی کشیدم آن را برای فروش گذاشتم، اما افرادی هستند که چندین نسخه از آن را می خرند و همزمان آن را به صورت آنلاین به اشتراک می گذارند. این شغل برای من درآمد مالی ندارد. می توان گفت حتی برای زمانی که من برای آنها می گذارم پولی نمی دهند. شرایط الان این است که حتی نمی توانم دستمزد کارگرانی را که در این سایت کار می کنند پرداخت کنم.

کپی مشکل اصلی ماست. البته مردم به آن عادت کرده اند و نمی توان انتظار دیگری از آنها داشت. در زمینه های دیگر هم همینطور است. بهترین فیلم های نمایش داده شده آنلاین قابل کپی هستند. البته وضعیت خواننده ها کمی متفاوت است چون کنسرت می گذارند و می توانند از آنها کسب درآمد کنند. در مورد آهنگساز، نویسنده و… به نظرم شرایط سخت است.

خاطره ای از صحنه های یک فیلم

سال‌ها پیش ما در یک استودیوی طبقه‌ی بالا بودیم و در طبقه‌ی پایین مشغول ضبط افکت‌ها برای یک فیلم اکشن بودیم. سر و صدا به قدری ادامه داشت که پایین رفتم تا بگویم نگاه کن. ناگهان با صحنه جالبی روبرو شدم و دیدم که چیزی که فکر می‌کردم تاثیرگذار بود، یک نبرد واقعی بود. تهیه کننده، کارگردان و بازیگر درگذشت. شاید بندگان خدا درگیر مشکلات مالی بودند. خلاصه فکر میکردم صدا ناشی از ضربه است ولی دوستان واقعا هیجان زده بودند. چه خوب است که مردم آنچه را که در پشت صحنه است نمی بینند و آنچه جلوی چشمانشان است فقط آن چیزی است که جلوی دوربین است.

تبلیغات بنری

hamshahrionline به نقل از تینو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *