گروه دیپلماسی – تینو: در حالی که جنگ وارد دهمین ماه خود می شود، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی، علیرغم درخواست های گسترده مقامات و ساکنان غزه از انعقاد قرارداد تبادل اسرا و توقف جنگ در غزه خودداری کرد. نوار و سرزمین های اشغالی. در همین حال، اکثر مقامات سیاسی در تل آویو، توافق تبادل اسرا را راه حلی بی بدیل برای پایان دادن به باتلاقی می دانند که صهیونیست ها در غزه در آن افتاده اند، فاجعه ای که پیامدهای اجتماعی و اقتصادی گسترده ای داشته است. وب سایت میدل ایست آی نوشت که واکنش فاجعه آمیز تل آویو به هجوم به الاقصی نه تنها آینده اسرائیل (رژیم صهیونیستی) را به عنوان یک هژمون منطقه ای سیاه کرد، بلکه امکان بقای آن را نیز تضعیف کرد.
- شکست استراتژیک: علیرغم ویرانی غیرقابل تصور غزه در 9 ماه گذشته که یکی از خونین ترین جنایات در تاریخ مدرن پس از جنگ جهانی دوم محسوب می شود، تل آویو دچار یک شکست استراتژیک بزرگ است که عمیقاً دکترین نظامی این رژیم را تضعیف کرده است.
- مرزها ناامن تر از همیشه هستند: یکی از پایههای دکترین امنیتی اسرائیل، مفهوم «مرزهای امن» است. اشغالگران همواره تلاش کرده اند مناطق حائل در اطراف مرزهای خود ایجاد کنند، اما هجوم به الاقصی و حملات متعاقب آن توسط گروه های مقاومت و حزب الله نشان داد که امنیت در مرزهای اسرائیل (سرزمین های اشغالی) یک افسانه است.
- شکست بزرگ 7 اکتبر: دکترین نظامی اسرائیل شامل 6 اصل است: حملات پیشگیرانه، سیستم های هشدار اولیه، بازدارندگی موثر، دفاع قوی، واکنش سریع و حداکثر کنترل؛ همه آنها یا تضعیف شده بودند یا ناتوانی خود را در روند هجوم به الاقصی نشان دادند.
- ضعف ارتش و بحران اجتماعی: این جنگ علاوه بر تلفات نظامی بزرگ در جنگ غزه و ضعف روزافزون ارتش رژیم اشغالگر، به یکی از مهم ترین عوامل بحران اجتماعی در سرزمین های اشغالی تبدیل شده است.
- پیروزی دست نیافتنی: یکی از ارکان دکترین امنیتی اسرائیل، تسلط حداکثری است. بر اساس این اصل، تل آویو تا زمانی که دشمن به طور کامل شکست نخورد، دست از جنگ بر نمی دارد. اما جدای از مقاومت حماس پس از 8 ماه جنگ، تهدیدات حزب الله لبنان بیش از هر زمان دیگری خطرناک شده است، اما صهیونیست ها به دلیل نتایج فاجعه بار این جنگ گسترده، از مقابله با مقاومت لبنان هراس دارند.
hamshahrionline به نقل از تینو