عرضه ارز در بازار ارز تجاری شتاب می‌ گیرد

تبلیغات بنری


به گزارش «تینو»، فعالیت بازار ارز تجاری یا قراردادی که از اواخر تابستان سال جاری به صورت آزمایشی آغاز شده بود، از ابتدای دی ماه امسال با ورود بخش‌های مختلف بازار ارز گسترش یافت. صنعت بر اثر این اتفاق از روز دوشنبه شرکت های فعال در صنعت پتروشیمی نیز عرضه ارز حاصل از صادرات خود را در این بازار آغاز کردند. اهمیت تامین ارز برای صادرات پتروشیمی از این جهت است که این صنعت بزرگترین صادرکننده غیرنفتی ایران است و می تواند نقش مهمی در ایجاد تعادل در بازار داشته باشد. با شروع فعالیت این بازار، بازار ارز تجاری به تدریج مرجع قیمت ارز در ایران می شود و قدرت قیمتی دلار از بازارهای خارج از ایران مانند دبی، سلیمانیه و هرات منتقل می شود. به داخل ایران

در چنین شرایطی در آینده نزدیک صنایع دیگری نیز وارد این بازار خواهند شد. با این عرضه ارز در این بازار شتاب می گیرد و قیمت ها برابر می شود.

پیوستن به سایر صنایع در بازار معاملات ارز

بر این اساس روز گذشته مدیر کل مرکز مبادلات طلا و ارز ایران در نشست خبری مشترک با رئیس انجمن صنفی کارفرمایان صنعت نفت از افزایش ارزش روزانه معاملات در بازار ارز به 45 میلیون یورو خبر داد. در روز ارزش معاملات تجاری این ارز 515 میلیون دلار معادل 33 ​​همات بوده است. با این حال طی چند روز اخیر ارزش روز بورس افزایش یافته و روز به روز در حال افزایش است.

علی سعیدی گفت: از ابتدای بهمن ماه با گسترش بازار ارز میزبان صنایع مختلف خواهیم بود. تا کنون جلسات زیادی با تجار برگزار کرده ایم. همچنین جلسات بعدی ما برای عرضه ارز در بازار ارز تجاری با شرکت های فعال در صنعت متالورژی آهنی خواهد بود تا این صنعت ارز خود را در بازار ارز تجاری نیز تامین کند.

به گفته وی، تاکنون 994 واردکننده، 58 صادرکننده و 24 بانک به بازار ارز پیوسته اند.

گلایه شدید از اجاره ارز نیمایی

دبیر کل انجمن صنفی کارفرمایان صنعت پتروشیمی نیز در این جلسه گفت: در گذشته تولیدکنندگان به واردکنندگان رانت می پرداختند. بسیاری از واردکنندگان سعی کردند از فاصله بین نرخ ارز نیمه کاره و بازار آزاد استفاده کنند و صف های درخواست ارز به دلیل پایین بودن نرخ ارز طولانی بود.

احمد مهدوی ابهری با طرح این سوال که چرا باید ارز را با قیمت ارزان تهیه کنند اما کالا با قیمت ارزان به دست مردم نمی رسد و افزود: صنعت نفت و شیمیایی دلارهای خود را با قیمت 38 به واردکنندگان می داد. 40 هزار مه اما در نهایت این سرعت به مردم نرسید. در واقع ارزی که واردکنندگان با قیمت ارزان دریافت می کردند به سفره مردم نرسید.

وی افزود: برخی واردکنندگان به راحتی پول پتروشیمی ها را دریافت می کردند و کالاهایی مانند تلفن همراه وارد می کردند اما این کالاها با قیمت بازار آزاد به دست مردم می رسید.

مهدوی ابهری تاکید کرد: ما با سختی پول می گیریم اما برخی راحت و ارزان به دست می آورند. در واقع ما محصولات خود را با مشکلات عدیده صادر می کنیم و ارز آن را به سختی وارد کشور می کنیم، اما برخی به راحتی این ارز را می گیرند و با آن کالاهایی را وارد می کنند که با قیمت بالا در بازار به فروش می رسد.

دبیر کل انجمن صنفی کارفرمایان صنعت پتروشیمی افزود: صنعت پتروشیمی امسال 8.5 میلیارد دلار ارز به سامانه نیما کمک کرده است که این میزان تا پایان سال به 10 میلیارد دلار می رسد.

چشم انداز ارزی صنعت پتروشیمی

مهدوی ابهری درباره چشم انداز ارزی این صنعت گفت: تا پایان برنامه هفتم 49 طرح پتروشیمی با سرمایه گذاری 24 میلیارد دلاری به بهره برداری می رسد. تاکنون 12 میلیارد دلار برای اجرای این طرح ها سرمایه گذاری شده و برخی پروژه ها تا 95 درصد پیشرفت داشته اند.

وی افزود: صادرات فرآورده های نفتی در سال جاری 5 درصد افزایش داشته و میزان ارز به شرکت های پتروشیمی نیز 7 درصد افزایش داشته است. به هر حال صادرات محصولات پتروشیمی تا پایان برنامه هفتم از مرز 25 میلیارد دلار عبور می کند.

مهدوی ابهری درباره مراسم تحلیف دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب آمریکا و احتمال افزایش تحریم ها و ایجاد محدودیت ارزی گفت: نگران آمدن ترامپ نیستیم، بلکه بیشتر نگران تحریم های داخلی هستیم. ما فرصت داریم ارز حاصل از صادرات پتروشیمی ها را به کشور برگردانیم اما مشکل اصلی تحریم های داخلی است.

وی افزود: سه سال و نیم است که تلاش می کنیم برای سرمایه گذاری در میادین گازی قرارداد ببندیم اما هنوز در وزارت نفت امضا نشده است. بنابراین مشکل اصلی ما آمدن دونالد ترامپ نیست، بلکه تحریم های داخلی است.

تبلیغات بنری

منبع : خبرگزاری hamshahrionline

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *