سیگارهای الکترونیک هیچ مجوزی ندارند | این سیگارها قطعا حاوی ترکیب سرطان‌زا هستند

تبلیغات بنری


تینو – مریم سرخوش: چندین سال است که انواع محصولات تنباکو در دسترس مصرف کنندگان قرار گرفته است. از انواع سیگارهای الکترونیکی (ویپ، غلاف و غیره)، قلیان الکترونیکی و سیگارهای الکترونیکی گرفته تا سیگارهای شارژی و یکبار مصرف و غیره که از ابتدای قرن بیست و یکم به عنوان جایگزین جدیدی برای سیگار ارائه شده است. تنباکوهای سنتی و به سرعت در حال محبوب شدن هستند.

بسیاری از مردم بر این باورند که این محصولات آسیب کمتری دارند و تولیدکنندگان به شدت این ایده را تبلیغ و ترویج کرده اند. البته هنوز مطالعات در مورد عوارض نسل جدید سیگار به پایان نرسیده است، اما تحقیقات اولیه نشان می دهد که بروز عوارض در مصرف کنندگان قطعی است. به همین دلیل، بسیاری از کشورها قوانین خاصی را برای تنظیم فروش و استفاده از سیگارهای الکترونیکی برای حفظ سلامت عمومی وضع کرده اند. در ایران نیز مصرف این محصولات در حالی رو به افزایش است که تمامی سیگارهای نسل جدید بدون کسب مجوز از دبیران نظام سلامت و به صورت قاچاق در بازار عرضه می شود.

این در حالی است که بر اساس نتایج برخی مطالعات، از هر 10 سیگاری، یک نفر قصد ترک سیگار را دارد و بسیاری از آنها برای این منظور به سراغ سیگارهای الکترونیکی می روند که بدون اجازه قیم در بازارها به فروش می رسد. برای نظام سلامت آنچه قابل توجه است این است که تعداد زیادی از مغازه ها، فروشگاه ها، فروشگاه های الکترونیک و غیره انواع این کالاها را با برندها و قیمت های مختلف عرضه می کنند.

قیمت سیگارهای الکترونیکی بسته به میزان نیکوتین، نوع باتری، مدل کارتریج یا محفظه آب، لوازم جانبی مانند اسانس، سیستم غلاف و … از 500 هزار تا 3 میلیون و سیگار الکترونیکی با احتساب دستگاه اصلی و جعبه سیگار حدود 5 تا 8 میلیون تومان قیمت دارد. البته واردات، توزیع و فروش سیگارهای الکترونیکی در ایران غیرقانونی است دکتر سید حیدر محمدی معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو وی نیز این موضوع را تایید می کند و می گوید: این محصولات نه تنها مجوز عرضه ندارند، بلکه به دلیل عرضه غیرقانونی، مشخص نیست که چگونه تهیه شده و سلامت مصرف کنندگان را تهدید جدی می کند. وی در پاسخ به الهمشهری به نکات مهمی در مورد توزیع گسترده این محصولات در بازار، نحوه تهیه، مضرات احتمالی مصرف و … اشاره می کند.

سیگارهای الکترونیکی به راحتی فروخته می شوند و مردم این تصور را دارند که به صورت قانونی عرضه و توزیع می شوند.

وزارت بهداشت هیچ مجوزی برای سیگار الکترونیکی یا غیر الکترونیکی صادر نکرده است. به هیچ وجه چنین مجوزی به محصولات مضر اعطا نخواهد شد. ما بازار رسمی برای فروش این محصولات نداریم اما برخی افراد بدون مجوز اقدام به عرضه و فروش این محصولات در بازارهای غیررسمی می کنند. ما همیشه مشاهده کرده ایم که سیگار کشیدن به هر شکلی که باشد اشتباه است و برای سلامتی مضر است. تأثیر سیگارهای الکترونیکی به هیچ وجه کمتر از سیگارهای کاغذی و قدیمی نیست.

بنابراین، سیگارهای نسل جدید که راحت تر به دست می آیند، عرضه می شوند و به بازار عرضه می شوند، چگونه هستند؟

ما دائماً با پدیده قاچاق انسان مواجه هستیم و این یک چالش جهانی است. چیزی که من می دانم این است که این سیگارهای الکترونیکی بدون مجوز در سراسر جهان تولید و توزیع می شوند و حتی برخی کشورها به فکر ممنوعیت نمایش و تبلیغات سیگارهای الکترونیکی افتاده اند. نه تنها در مورد سیگارهای الکترونیکی، برخی دیگر از محصولات موجود در بازار نیز مجاز نیستند. از محصولات غیرمجاز گرفته تا قاچاق و تقلبی. مثلا داروها مجوز عرضه ندارند اما به فروش می رسند و استفاده می شوند. البته این ممنوعیت از مواد مخدر مستثنی است که فقط مراکز درمانی مجاز به عرضه آن هستند. به همین دلیل است که در بازارهایی که مواد مخدر وجود دارد، سیگارهای الکترونیکی نیز وجود دارد.

وظیفه سازمان غذا و دارو در خصوص توزیع سیگارهای الکترونیکی در بازارهای غیررسمی چیست؟

ما مسئولیتی در قبال هیچ محصولی که در لیست مجوز ما نیست نیستیم. وظیفه ما اطلاع رسانی به مردم برای عدم استفاده از این محصولات و سایر محصولات غیرمجاز است.

آیا می توانید در مورد اثرات مضر این محصولات به من بگویید؟

طبیعتاً استفاده از آنها جایز نیست، زیرا تمام مضرات موجود در سیگارهای معمولی و سیگارهای الکترونیکی نیز دارای قسمت زیادی از آنها هستند. از آسیب به ریه ها و عروق گرفته تا بروز تصلب شرایین، تنگی نفس و…

ادامه مطلب

این افراد تعمیرکار سیگار هستند

پاکت نامه ها سیگار تنباکو ترسناک می شود

این را تولید و ترویج کنید سیگار در کشور ممنوع شده است

سیگار الکترونیک مضره؟

مطالعات روی این سیگارهای الکترونیکی هنوز کامل نشده است، بنابراین چگونه می توان مردم را نسبت به عوارض جانبی این محصولات آگاه کرد؟

تاکنون نتایج مطالعات روی مصرف کنندگان این سیگارها منتشر شده است که عوارض آنها را تایید کرده است. ترکیب این سیگارها متفاوت است و مشخص نیست که چه موادی دارند. اما بیشتر آنها حاوی تانن هستند که یک ماده سرطان زا است، به ویژه باعث سرطان ریه می شود. تحقیقات نشان داده است که استفاده از سیگارهای الکترونیکی نه تنها خطر ابتلا به سرطان ریه را افزایش می دهد، بلکه خطر مرگ ناشی از این بیماری را نیز افزایش می دهد. احتمال زیادی وجود دارد که کاربران به دلیل تشکیل پلاک در دیواره رگ های خونی با سکته و حمله قلبی مواجه شوند.

تبلیغات بنری

hamshahrionline به نقل از تینو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *