سیری در خانه بزرگ‌مردان تاریخ معاصر

تبلیغات بنری


الهمشهری – سعیده مرادی: با بازدید از این موزه ها نه تنها می توانید با سبک زندگی بزرگان تاریخ آشنا شوید، بلکه جسارت و جسارت مردمی را که نقش مهمی در سرنوشت کشور داشتند را عمیقا احساس کنید.

موزه شهید چمران

آدرس: کوچه کمال بشیری، منطقه سربولک، خیابان 15 خرداد

نزدیکترین ایستگاه مترو: مولوی

نزدیکترین ایستگاه اتوبوس: محمدی جنوبی

ساعت کاری: 8 الی 16:30

هزینه دارد: رایگان

مقدمه:

خانه موزه چمران در واقع خانه پدر این شهید بود که در سال 1384 توسط سازمان توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران بازسازی شد و دو سال بعد به عنوان موزه افتتاح شد.

از مدرسه تا جنگ

ساختمان موزه شهید چمران مربوط به دوره قاجاریه و از دو قسمت تشکیل شده است. قسمت اول به دوران کودکی و تحصیل شهید اختصاص دارد و در این قسمت عکس هایی از مدارک تولد، سوابق تحصیلی و دانشگاه شهید به نمایش گذاشته شده است. قسمت دوم مربوط به دوران جنگ تحمیلی است و در آن تصاویری از دوران تحصیل دکتر شمران در دانشگاه آمریکایی و تعدادی از وسایل شخصی این شهید را مشاهده می کنید.

موزه شهید رجایی

آدرس: خیابان مجاهد اسلام نرسیده به چهارراه آبسردار خیابان شهید آجانلو کوچه شهید میرزایی

نزدیکترین ایستگاه مترو: بهارستان

نزدیکترین ایستگاه اتوبوس: ایستگاه اتوبوس گورخانه

ساعت کاری: از ساعت 9:30 الی 17:30

هزینه دارد: رایگان

مقدمه:

تاریخچه خانه موزه شهید رجایی به دوران پهلوی برمی گردد. این اثر در سال ۱۳۷۳ به موزه تبدیل شد و در سال ۱۳۷۵ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید.

خانه ساده یک مرد بزرگ

فقط درب چوبی کوچه شهید میرزایی متعلق به منزل رئیس جمهور شهید است. این خانه در دو طبقه ساخته شده و دارای زیرزمین با طاق های آجری، حمام، آب انبار و آشپزخانه است. پذیرایی و اتاق ها در طبقه همکف دیده می شوند. اینجا میز کار و صندلی و وسایل شخصی، قفسه کتاب دست ساز شهید رجایی، آینه معروفش و… است. علاوه بر خانه شهید رجایی، می‌توانید از جاذبه‌های گردشگری مانند کاخ مسعودیه، باغ موزه نگارستان و … دیدن کنید.

به خانه بزرگان تاریخ معاصر بروید

موزه شهید بهشتی

آدرس: خیابان شهید دستگردی کوچه صبار کوچه شهید مطهری کوچه شهید بهشتی

نزدیکترین ایستگاه مترو: درپوش

نزدیکترین ایستگاه اتوبوس:یخچال

ساعت کاری: 9 تا 17

هزینه دارد: رایگان

مقدمه:

خانه شهید بهشتی در ابتدای سال 1389 به دستور شهردار وقت تهران تملک و با هدف آشنایی بیشتر با شخصیت و اندیشه های این شهید بزرگوار به موزه تبدیل شد.

سالن شورای انقلاب

خانه موزه شهید بهشتی دو طبقه است و در طبقه همکف اتاق شورای انقلاب اسلامی بازسازی شد. کتابخانه شخصی شهید بهشتی و گالری عکس شهید بهشتی از دیگر جاذبه های این طبقه است. این بخش شامل مدارک، گواهی تحصیلی و شجره نامه شهید نیز می باشد. پس از گذر از طبقه همکف به طبقه اول می رسیم که بانک اطلاعاتی جامعی از متون سخنرانی ها، عکس ها و دیگر آثار مکتوب شهید بهشتی در آنجا نگهداری می شود. جلوی درب این خانه درخت نارونی است که خود دکتر کاشته است.

به خانه بزرگان تاریخ معاصر بروید

موزه شهید مدرس

آدرس: خیابان امیرکبیر شرقی، کوچه علی رضا جاویدی (میرزا محمود وزیر)، جاده بن بست مدرس

مقدمه:

قدمت بنای تاریخی خانه موزه شهید مدرس به دوره قاجاریه می رسد. این بنا در سال 1393 به عنوان دارالقرآن و موزه مرمت شد.

خانه ای با معماری سنتی

خانه موزه شهید مدرس بر اساس معماری سنتی ایران ساخته شده و از 3 حیاط مرکزی، اتاق، راهرو، حوض، 3 در ورودی و … تشکیل شده است. در سال‌هایی که این بنا متروکه شد، بخش‌هایی از آن تخریب و آسیب دید، اما بر اساس شواهد و مدارک، طبق نقشه اولیه و با هدف حفظ اصالت بنا مرمت شد. از جمله نوآوری های به کار رفته در مرمت این بنا می توان به استفاده از سیستم ساختمانی مدرن با هدف پوشش سقف حیاط مرکزی بدون تداخل یا آسیب رساندن به سازه اصلی و نمای حیاط اشاره کرد. این خانه دارای تزئینات آجرکاری ساده از جمله گچبری و آجر بر روی برخی سربرگ ها است. هر سه حیاط مرکزی نیز حوض های زیبایی دارند که پس از بازسازی بنا حفظ شده اند.

پایگاه فعالیت های شهید

خانه موزه شهید مدرس نه تنها محل سکونت شهید مدرس بود، بلکه محل فعالیت های گسترده اجتماعی، سیاسی و فرهنگی وی نیز بود. به همین دلیل هم فضای داخلی و هم فضای باز دارد. قسمت داخلی محل سکونت اهالی خانه و دو قسمت بیرونی شامل فضاهایی برای تدریس و تفسیر و همچنین محلی برای ملاقات عمومی و ملاقات با شخصیت های سیاسی بود. چیدمان فضایی عناصر معماری خانه به گونه ای است که فضاهای مختلف به نحوی در اطراف 3 حیاط مرکزی قرار گرفته اند. بنابراین با حفظ استقلال فضایی و حریم خصوصی می توانند به سایر قسمت ها نیز دسترسی داشته باشند. ورودی های جداگانه ای برای فضای داخلی و خارجی وجود دارد. بازدید از موزه شهید مدرس همه روزه به جز شنبه ها در دو نوبت از ساعت 10 الی 14 و از ساعت 16 الی 20 امکان پذیر است. در این موزه انباری وجود دارد که نوشیدن یک نوشیدنی سرد یا چای داغ می تواند تجربه جذابی برای بازدیدکنندگان باشد. علاوه بر این خانه می توانید از جاذبه های گردشگری دیگری مانند خانه افتخار شاهان، خانه تاریخی مهربان و … دیدن کنید. . همچنین بازدید شد

به خانه بزرگان تاریخ معاصر بروید

موزه شهید مطهری

آدرس: خیابان شریعتی، خیابان کلهدوز (دولت)، نبش کوچه صدرا

مقدمه:

خانه موزه شهید مطهری در سال 1385 به همت سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران افتتاح شد. این خانه موزه آثار، ابزار و دست نوشته های شهید مطهری را به نمایش می گذارد.

خانه ای با یک قرن قدمت

تاریخچه بیت شهید مطهری به دوره پهلوی اول برمی گردد. این خانه 455 متر مربع و 300 متر مربع مساحت دارد و در دو طبقه ساخته شده است. شهید مطهری در سال 1331 از قم به تهران مهاجرت کرد و پس از 15 سال اجاره در محله های جنوبی تهران به دلیل تأسیس حسینیه ارشاد و لزوم نزدیک بودن محل سکونتش به حسینیه، با کمک مالی این خانه را خریداری کرد. از و خانواده همسرش تا سال 1355 (حدود دو سال قبل از شهادت) در آنجا ساکن بودند. این خانه میزبان جلسات فکری و فعالیت های انقلابی فراوانی برای شهدا بود. بسیاری از شخصیت های سیاسی از این خانه دیدن کردند.

یک ماشین قدیمی، کتاب و وسایل شخصی

وارد میدان که می شوید از کنار ماشین قدیمی شهید که داخل محفظه شیشه ای است رد می شوید. طبقه پایین شامل یک اتاق نشیمن بزرگ است که پس از بازسازی به گالری تبدیل شده است. در این طبقه نیز می توانید دست نوشته ها و وسایل شخصی شهید مطهری را ببینید. در طبقه دوم خانه یک کتابخانه و سالن مطالعه وجود دارد. در این خانه کتاب های مهم و ماندگاری از شهید مطهری نوشته شده است. در این طبقه کتاب های بی شماری از این شهید در کنار هم قرار گرفته است تا گردشگران شاهد تلاش او در اعتلای فرهنگ باشند. در اینجا عمامه و عبای معروف استاد نیز در ویترین ها به نمایش درآمده است. حتی بخشی برای نمایش سلاح تهاجمی استاد وجود دارد. اگر علاقه مند به بازدید از این موزه تاریخی هستید، می توانید از شنبه تا چهارشنبه از ساعت 9 تا 17 و پنجشنبه از ساعت 9 صبح تا 13 از این خانه دیدن کنید. بهترین راه برای رسیدن به این موزه استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی است زیرا خیابان شهید کلاهدوز معمولا شلوغ است و به سختی می توان جای پارک پیدا کرد.

به خانه بزرگان تاریخ معاصر بروید

تبلیغات بنری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *