تینو – یکتا فراهانی: امروزه روشهای جدید حملونقل و فناوریهای پایدار در هر گوشه از جهان وجود دارد که بسیاری از آنها میتوانند رفت و آمد روزانه ما را آسانتر و سریعتر کنند. حتی ممکن است شرایط لازم را برای ما فراهم کند تا در عرض چند دقیقه به مقصد برسیم.
تاکسی های پرنده
به گزارش Axios، شیکاگو و نیویورک سیتی آماده ارائه تاکسی های پرنده از سال آینده هستند تا مردم بتوانند بدون گیر کردن در ترافیک به فرودگاه برسند. این امر به لطف همکاری بین خطوط هوایی امریکن و استارتاپ Archer Aviation که هواپیمایی به نام eVTOL (برخاست و فرود عمودی الکتریکی) را طراحی کردند امکان پذیر شد.
پایه های ریلی بدون راننده
دبی در حال توسعه پایه های ریلی خودران برای یک سیستم حمل و نقل مرتفع است که ثابت می کند برای سوار شدن به ریل پرسرعت نیازی به پیروی از داستان های علمی تخیلی ندارید.
این وسیله نقلیه که با همکاری سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای (RTA) و Urban.Mass انجام می شود، می تواند روزانه بین 1000 تا 16000 مسافر را جابه جا کند.
هدف از طراحی چنین وسیله ای دستیابی به وسیله نقلیه خورشیدی است که از وقوع هزاران نوع آلودگی کربنی که باعث افزایش دمای سیاره می شود، جلوگیری کند.
بیشتر بخوانید:
هواپیماهای با موتور هوا
شاید عجیب به نظر برسد که یک هواپیما با هوا کار می کند. اما دانشمندان در حال کار بر روی یک سوخت جایگزین هستند که این کار را انجام دهد. نیویورک تایمز اخیرا گزارش داد که محققان فرآیندی را توسعه داده اند که به حذف دی اکسید کربن از هوا کمک می کند.
برای تبدیل دیاکسید کربن به سوخت پاکتر، کربن را از اکسیژن جدا کردند و آن را با هیدروژن ترکیب کردند که سپس با استفاده از برق – که توسط منابع تجدیدپذیر تأمین میشد – از آب جدا شد.
البته هزینه بالا یکی از موانع توسعه این روش است که باید روشی برای آن یافت.
کروز کشتی مسافربری برقی
Candela Technology AB از اصول پرواز برای ایجاد یک کشتی مسافربری استفاده می کند که بر خلاف هر کشتی دیگری که در واقع می تواند نوعی سواری با هیدروفویل در نظر گرفته شود.
این شرکت فناوری سوئدی مدعی است که سوار شدن بر این کشتی مسافربری مانند سوار شدن بر فرش جادویی است، زیرا شاتل پس از رسیدن به سرعت معینی در بالای آب شناور می شود.
این قایق به جای گاز با برق کار می کند. به این ترتیب آب با انرژی های آلاینده آلوده نمی شود و زمان سفر از حومه آکرو تا مرکز استکهلم تقریبا به نصف کاهش می یابد. علاوه بر این، هر شاتل Candela P-12 می تواند به راحتی 30 مسافر را در یک زمان جابجا کند.
ماشین های خورشیدی
تصور کنید دیگر مجبور نیستید پول بنزین بپردازید یا ماشین خود را شارژ کنید. شاید در حال حاضر دور از ذهن به نظر برسد، اما خودروهای خورشیدی می توانند این رویا را به واقعیت تبدیل کنند.
البته برخی از شرکت هایی که روی این فناوری کار می کنند در راه اندازی آن با مشکلاتی مواجه شدند. اما گزارش اخیر SNS Insider نشان می دهد که بازار در مسیر امیدوارکننده ای حرکت می کند که انتظار می رود تا سال 2030 رشد 37 درصدی داشته باشد.
به گفته Cooldown، خودروهای خورشیدی نه تنها می توانند برای مصرف کنندگان، بلکه برای محیط زیست نیز یک پیروزی باشند.
جالب است بدانید برخلاف خودروهای برقی، مالکان برای شارژ این خودروها نیازی به گرفتن برق از شبکه ندارند.
hamshahrionline به نقل از تینو