تینو – علی الله سلیمیتاریخ فلسطین، فراز و نشیب های آن، رمانی دردناک است که بسیاری از محققان و پژوهشگران در ابعاد مختلف آن روی آن کار کردند و آثار بسیاری نوشتند و منتشر کردند. از آثار تاریخی و تحلیلی گرفته تا تحقیقات گسترده و میدانی که همگی در شناخت زوایای مختلف تاریخ و هویت فلسطین مؤثرند.
سرنوشت فلسطین
کتاب سرنوشت فلسطین نوشته جوی باندز، جیمی عمرمان، لیندا جان، پنی جانسون و رائول رابرت با ترجمه محمدمهدی صدرالدین کرمی توسط انتشارات کتابخانه معرفت منتشر شده است. این کتاب به تاریخ فلسطین می پردازد. کشوری که سال هاست مردمش بی زمین هستند. سرنوشت فلسطین حکایت مردمی است که به زور اسلحه از سرزمین خود رانده شدند و هویتشان را از آنها سلب کردند و به آنها «آوارگان» خطاب کردند. با این حال، فلسطینی هایی که موفق به فرار شدند، تاریخ و فرهنگ خود را زنده نگه داشته اند و پیوسته منتظر روزی هستند که به خانه بازگردند. این داستان افرادی است که با مشکلات بی شماری روبرو شده اند. درک این رمان دشوار نیست. اما در ایالات متحده، این به ندرت گفته می شود. درک آنچه بر مردم فلسطین گذشت، تاریخ خاورمیانه را در قرن گذشته آشکار می کند. زیرا امروز مردم فلسطین در مرکز درگیری ها در خاورمیانه قرار دارند. سرنوشت فلسطین بدون شک داستانی درباره جنگ و درگیری است. این کتاب بیان میکند که چگونه کشورهای اروپایی برای تصرف آبراهها، زمینها و منابع فراوان خاورمیانه جنگیدند و چگونه یهودیان روسیه و اروپا در قالب جنبشی به نام صهیونیسم برای تأسیس کشور اسرائیل در فلسطین مبارزه کردند.
تومور بدخیم اسرائیل. ادامه تبعیض، تروریسم و تخلفات
کتاب «تومور بدخیم در اسرائیل» «تداوم تبعیض، تروریسم و نقض» اثر کورش علیانی، نویسنده و پژوهشگر حوزه مسائل فلسطین، اثری پژوهشی درباره پیشینه و دلایل شکلگیری جریان است. وضعیت در اسرائیل نویسنده در این کتاب کوشیده است تا وقایع مهم تاریخی مرتبط با پدیده موسوم به اسرائیل را از بیرون اسناد و مدارک تاریخی و با تکیه بر روایت و مراحل گام به گام تحلیل کند تا این موضوع در طول تاریخ برای خوانندگان شکل بگیرد. کورش علیانی از آثار خود به ویژه آثاری که به موضوع و تاریخ فلسطین و اهدافش از نگارش این اثر پژوهشی می پردازد، در مقدمه کتاب خود آورده است: نوشتن چنین کتابی در میان این حجم عظیم فریادها چیست. مرگ بر اسرائیل» که می شنویم، می بینیم و می بینیم؟ از تمام رسانه های مرتبط با نگاه مثبت و موجه به کشورمان بخوانید؟ این اولین سوالی است که باید در این مقدمه به آن پاسخ دهم. این کتاب یک رمان تاریخی است که به دنبال بررسی یک موضوع خاص و پیگیری علت خاص خود است. این تداوم و عدم تداوم تبعیض، تروریسم و تجاوز در طول زمان در موجودی است که خود را اسرائیل می نامد.
کودک ربوده شده
کتاب کودک ربوده شده با عنوان: سیاست های رژیم صهیونیستی در حبس کودکان فلسطینی نوشته کارن کوک با ترجمه صائب کریمی توسط مرکز اسناد انقلاب اسلامی به منظور روشن شدن بیشتر وضعیت کودکان زندانی منتشر شده است. در زندان های رژیم صهیونیستی مطالب بخش های مختلف این کتاب که توسط 3 نویسنده اروپایی، عرب و یهودی نوشته شده، از جمله آثار منصفانه ای است که در زمینه نقض کنوانسیون های حقوق بشر توسط رژیم صهیونیستی نوشته شده است. نویسندگان این اثر اساتید دانشگاه و فعالان عرصه دفاع از حقوق فلسطینیان هستند. نکته بارز این کتاب تکیه آن بر یادداشت های میدانی است. به گونه ای که کتاب از نزدیک شاهد جنایات و نقض قوانین رژیم صهیونیستی بود. تفاوت اصلی اثر حاضر با آثار مشابه همین است. کتاب «کودک ربوده شده» نیز وضعیت دادگاه ها، زندان ها و وکلای کودکان بازداشت شده فلسطین را به دقت به تصویر می کشد. این کتاب از 3 بخش تشکیل شده است: بخش اول که شامل 4 فصل است، چارچوبی برای شناخت سیاست های رژیم صهیونیستی در قبال زندانیان سیاسی به ویژه کودکان ارائه می دهد. این کتاب یکی از آثار پژوهشی ممتاز درباره کودکان زندانی در زندان های رژیم صهیونیستی به شمار می رود که انتشار آن زوایای تاریک زندان های مخوف رژیم صهیونیستی را روشن می کند و واقعیت های تجربه شده توسط اشغالگران قدس را روشن می کند. آنها سعی کرده اند انکار کنند و پنهان کنند.
hamshahrionline به نقل از تینو