تینو – عطر بندابی: اگرچه سن زن برای باروری با کیفیت بسیار مهم است، اما نتایج برخی از مطالعات نشان می دهد که سن پدر مهم نیست و می تواند با تاثیر بر کیفیت باروری زن، بر سلامت جنین تاثیر بگذارد.
بر اساس نتایج پژوهشگران آمریکایی، مردان نیز مانند زنان دارای سن بیولوژیکی هستند. مردانی که در سن 45 سالگی قصد پدر شدن دارند، همسر خود را در معرض خطر ابتلا به عوارض بارداری مانند دیابت بارداری، فشار خون بالا، زایمان زودرس و حتی زایمان دیررس قرار می دهند.
یک مطالعه بین المللی همچنین نشان می دهد که فرزندان والدین سالخورده بیشتر در معرض خطر ابتلا به برخی از اختلالات رفتاری و روانی مانند اوتیسم، اسکیزوفرنی، بیش فعالی و غیره هستند. به گفته محققان، کودکانی که والدین آنها بالای 40 سال سن دارند، 6 برابر بیشتر از کودکانی که والدین آنها زیر 30 سال دارند، در معرض ابتلا به اوتیسم هستند.
تحقیق چه می گوید؟
مطالعات انجام شده توسط محققان نشان می دهد که با افزایش سن، DNA تغییر می کند و شانس باروری در مردان کاهش می یابد. حتی هر گونه تغییر در DNA و ماده ژنتیکی اسپرم می تواند به کودک منتقل شود. علاوه بر این، ناهنجاری ها را می توان به راحتی در تخمک های زنان شناسایی کرد، اما گاهی اوقات تشخیص چنین تغییراتی در مردان دشوار و یا حتی غیرممکن خواهد بود. زنانی که از مردان مسن یا مسن باردار می شوند نیز در معرض خطر سقط جنین قرار دارند. این بدان معناست که خطر سقط جنین با افزایش سن پدر افزایش می یابد. مردان مسن تر نیز زمان بیشتری برای باردار شدن همسرشان نیاز دارند.
گفته می شود که سن بالای پدر می تواند عوارضی را در کودک پس از تولد به دنبال داشته باشد. عوارضی مانند ابتلا به بیماری های ارثی مانند هموفیلی، یا نقص های مادرزادی مانند نقص مادرزادی قلب، شکاف کام و لب، تنگی دریچه ریوی و همچنین اختلالات رفتاری و روانی مانند اختلالات شناختی، بیش فعالی (ADHD)، اوتیسم، دوقطبی اختلال، اسکیزوفرنی و ….
یک مطالعه جدید همچنین نشان داد که پدران بالای 40 سال که با مادران بالای 35 سال ازدواج کرده اند، دو برابر بیشتر از پدران زیر 24 سال که با مادران بالای 35 سال ازدواج کرده اند، در معرض ابتلا به سندرم داون در فرزندان خود هستند. . تنها متغیر در این مطالعه «سن پدر» است. با افزایش سن پدر، احتمال ابتلای کودکان به سندرم داون در زنان بالای 40 سال 50 درصد افزایش می یابد.
بیشتر بخوانید؛
کیفیت پایین اسپرم و سندرم داون
محققان بر این باورند که بیشتر این مشکلات ناشی از کاهش طبیعی میزان تستوسترون و کاهش کیفیت اسپرم است که با افزایش سن ایجاد می شود. با این حال، به گفته بسیاری از کارشناسان، احتمال داشتن جنین با پدری مسن که از اختلالات فوق رنج میبرد بسیار کم است و در حال حاضر هیچ آزمایشی وجود ندارد که بتواند خطر ابتلای جنین به بیماریهای مربوط به سن پدر را قبل از اقدام به این بیماری تعیین کند. حامله شدن .
دکتر طاهره لباف، متخصص زنان و زایمان در این خصوص به تینو می گوید: تاثیر سن پدر بر سلامت جنین بسیار کمتر از سن مادر است. یعنی چیزی که باید در محاسبات لحاظ و لحاظ شود، بیشتر سن مادر است.
لبوف تاکید میکند: البته این بدان معنا نیست که سن بالای مادر کاملاً بر بارداری تأثیر میگذارد و همه مادران مسن – مثلاً بالای چهل سال – فرزندان ناسالمی به دنیا میآورند. اما از آنجایی که یک سری بیماری ها مانند فشار خون، دیابت نوع 2 و بیماری های قلبی با افزایش سن بروز می کند، عوارض دوران بارداری در سنین بالا بیشتر است.
این متخصص زنان ادامه می دهد: در مورد مادران سالمند تنها یک موضوع باید مورد توجه قرار گیرد و آن «سندرم داون» است. سندرم داون یکی از شایع ترین اختلالات کروموزومی ناشی از سن بالای مادر است. اگر جنین به این سندرم مبتلا شده باشد، ممکن است جنین به این سندرم مبتلا شود.
به گفته LaBeouf، پس از 40 سالگی، خطر ابتلا به سندرم داون به طور چشمگیری افزایش می یابد. بنابراین، در سن 49 سالگی، احتمال داشتن فرزند مبتلا به سندرم داون 1 در 12 است.
کودکان با پدر سالخورده و خطر ابتلا به اوتیسم!
در سال های اخیر روند افزایشی اختلال اوتیسم در جهان گزارش شده است و ثابت ترین داده ها در بین عوامل خطر محیطی که تاکنون بررسی شده است، افزایش سن پدر (اسپرم پیر) و در برخی داده ها افزایش سن مادر است. .
لبوف در این خصوص می گوید: در مورد والدین بالای 40 تا 50 سال این موضوع چندان اهمیتی ندارد. برای خطراتی مانند احتمال ابتلا به اوتیسم، بیشتر سن مادر را در نظر می گیریم. سن پدر نمی تواند خطری برای سلامت جنین ایجاد کند.
این متخصص ناباروری در پاسخ به سوالی درباره باروری مردان بعد از هفتاد سالگی نیز می گوید: این سن واقعا قدیمی و خاص است. یکی از شایع ترین عوارض جانبی در سنین بسیار پیشرفته – برای مثال بالای 70 سال – بزرگ شدن پروستات است. راه حل این مشکل جراحی پروستات است. مردی که در این سن جراحی پروستات کرده است، نعوظ ندارد و نمی تواند با همسرش رابطه جنسی داشته باشد. در این سن به دلیل این مشکلات جانبی ممکن است اصلاً آماده سازی باروری انجام نشود. بچه دار شدن چطور؟
لابوف می گوید مردانی که در این سن بچه دار می شوند می توانند با استفاده از تکنیک ها و داروهای مختلف به نتایجی دست یابند. اما برای مردان بالای 40 سال و حتی 50 سال مشکلی برای باروری وجود ندارد و سن آنها تاثیر چندانی در سلامت جنین ندارد.
hamshahrionline به نقل از تینو