سرگذشت این مادران خواندنی است | از خانم کارکوب تا مادر ایران

تبلیغات بنری


به گزارش پایگاه اینترنتی تینو. روایت زندگی مادران شهدا روایت زندگی زنان صبوری است که با شهید پروری فرزندان خود در راه دین و وطن در راه پاسداری از ارزش های الهی و انقلابی گام برداشتند. زینبی شد. داستان زندگی سه مادر شهید را در سه کتاب منتشر شده مرور می کنیم.

کتاب خانم کرکوب داستان زندگی مادر شهیدان کرکوب زاده نوشته راضیه قبیشی و توسط انتشارات شهید کاظمی خاطرات زنی است که در آغاز جنگ تحمیلی و حصر آبادان با همسر و پنج فرزندش راهی جبهه های جنگ و دفاع از وطن شد و با حوادث و نوسانات زیادی در زندگی مواجه شد. مجموعه خاطرات سرکار خانم زهرا کرکوب همسر سرباز سپاه خداداد کرکوب و مادر سه شهید و دو جانباز. راضیه قبیشی نویسنده عرصه دفاع مقدس، جانباز و همسر شهید است. این کتاب در پنج فصل به زندگی خانم زهرا کارکو می پردازد. از آثار او می توان به المسلیح اشاره کرد. در بخشی از کتاب خانم کازکوب می خوانیم: «تسبیح بین انگشتانم می چرخد ​​و رایا تلفن را به صدا درآورد و به من نگاه کرد با بی تفاوتی بهش گفتم: “اون شب بود که زنگ در رو فشار داد و به سمت در ورودی رفت.” صدای خوش آمدگویی همسایه ها به رویا سرم را برگرداندم همسایه وارد شد. او با هیجان صحبت می کرد و ناگهان صدایی در حیاط شنیدم که در سالن پر از عکاس، فیلمبردار و نگهبان بود، رویا با هیجان فریاد زد. به سمت حیاط اشاره می کرد. نمی دانستم چگونه خودم را آماده کنم یا دور خودم جمع شوم. استاد اومده تو حیاط مانتو پوشیدم و بالای پله های ورودی ایستادم. تمام بدنم از هیجان میلرزید با صدایی آمیخته به اشک و خنده به طرف مرد برگشتم: گفتم: وقتی بیای غمم را با تو در میان بگذارم. که غم به خاطر آمدنت از بین خواهد رفت.»

تاریخ این مادران خواندنی است، از خانم کرکوب تا مادر ایران

کتاب «من مادرم» حاوی رمان‌هایی درباره شیوه تربیتی والدین شهداست که توسط جمعی از نویسندگان نوشته شده و توسط انتشارات راه یار منتشر شده است. این کتاب توسط مریم حلاج و زینب نجم جمال تحقیق و توسط لطیفه نجاتی، فاطمه دانشور جلیل و مهری غلامپور نوشته شده است. این کتاب مؤید این است که «شهید» به یاری خداوند، الگوی موفق تربیت مثمر ثمر است و «مادر شهید» یکی از مربیان موفق در این زمینه است. امام خمینی (ره) فرمودند: دامن مادر دامنی است که از آن «رجل» درست شود. «یعنی تربیت اول، تربیت فرزند در آغوش مادر است…» آثار مکتوب شهدا بیشتر بر روایت رفتار فردی و خانوادگی شهید از زبان بستگان و یا روایت مجاهدت شهید در میدان است. از سخنان همرزمان و همراهانش درست است که این دیدگاه تصویر دقیقی از شخصیت شهید به ما می دهد. اما توضیح نمی دهد که چگونه این شخصیت به دست آمده است و جای خالی داستان رشد و تکامل شهید را می توان از زبان نزدیک ترین افراد تأثیرگذار زندگی او یعنی پدر و مادرش احساس کرد. مجموعه کتاب های روش تربیتی پدران شهدا با بررسی دیدگاه ها و روش های تربیتی مادران و پدران شهدا به دنبال ایجاد رویکردی نو در این زمینه است. جلد اول این مجموعه با عنوان «من مادرم» تصویری از عملکرد تربیتی مؤثر مادران به عنوان نزدیک ترین راهنمای شهدا و مهم ترین همراهان در شکل گیری شخصیت آنان است. به عبارت دیگر، مادری «مادر شهید» این بار در بررسی صفات شهیدش مورد توجه قرار گرفت. انتخاب مادر به عنوان معلم اصلی در این روایات به معنای نادیده گرفتن سایر عوامل تأثیرگذار بر تربیت به ویژه هدایت خداوند به عنوان «رب واقعی انسان» نیست، بلکه مادر نیز از افراد مشتاقی است که در روند تربیتی حرکت می کند. . تدبیر «خدا» است و در این راه تربیت می کند و رشد می کند. اما نعمت فرزند در دستان مادر و مادری که با اراده خود میدان مبارزه تربیتی را می سازد و به حرکت در می آورد، در واقع یکی از موضوعاتی است که کمتر به آن پرداخته شده است.

تاریخ این مادران خواندنی است، از خانم کرکوب تا مادر ایران

کتاب «مادر ایران»؛ خاطرات شفاهی عصمت احمدیان مادر شهیدان اسماعیل و ابراهیم فرجوانی توسط نورالهدی مهربانی توسط انتشارات راه یار منتشر شد. عصمت احمدیان که از زنان فعال در سازمان پشتیبانی دفاع مقدس اهواز بود، پس از جنگ به طور جدی وارد فعالیت های اقتصادی و اجتماعی شد تا جایی که از زنان تاثیرگذار و نمونه اهواز به شمار می رود که علاوه بر کارهای خیریه که طرفداران زیادی دارد، جایی که به دنبال کارآفرینی و ایجاد فرصت های شغلی برای مردم است. در این کتاب سعی شده است که شخصیت مادر شهید مستقل از شخصیت فرزندان شهیدش به تصویر کشیده شود. دوران کودکی، ازدواج، دهه 1990 و فعالیت های کارآفرینی در کتاب مورد بحث قرار گرفته است. از این رو با شخصیت دختر روستایی اصفهانی مواجه می شویم که در یازده سالگی ازدواج می کند و به اهواز می آید.

مادر شهیدان فرجوانی اولین جرقه های کارآفرینی را در اهواز آغاز کرد، سپس ازدواج کرد و پس از ازدواج با انقلاب مواجه شدند و فرزندانش نیز سهمی در انقلاب داشتند. البته در آن زمان فرزندانشان نوجوان بودند، اما به دلیل مشارکت در پخش اعلامیه، مادر را نیز با مفاهیم اولیه انقلاب آشنا کردند. با اینکه مخالف و خجالتی بود، دغدغه هایی هم داشت، اما به قول خودش در رکاب اسماعیل رشد می کرد و سپس به فعالیت های کارآفرینی خود ادامه می داد. در سال های جنگ به دلیل اینکه ساکن اهواز بودند و حاضر به ترک شهر نبودند، زندگی آنها به شدت تحت تاثیر جنگ قرار گرفت. دختر آنها 80 درصد جراحات جدی می بیند و در طول جنگ زندگی آنها به حمایت از جبهه گره می خورد، اما همه آنها سعی می کنند مردم را در شهر نگه دارند و فعالیت های آنها گسترش می یابد.

تبلیغات بنری

منبع : خبرگزاری hamshahrionline

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *