سدها به داد کارون رسیدند | مقایسه ورودی و خروجی این سدها نسبت به سال گذشته + عکس |‌ رهاسازی آب از سدها دیگر با اولویت تأمین برق نیست

تبلیغات بنری


به گزارش سایت تینو، سدهای خوزستان تضمین کننده حیات در حاصلخیزترین مناطق ایران است. این جمله را ابراهیم شقاسمی، استاد ارشد دانشگاه تهران نقل کرده است.

امسال بارندگی پشت سدهای کارون کاهش یافته و باعث کاهش 4.7 میلیارد مترمکعبی ورودی سدها شده است، اما 70 درصد از ظرفیت ذخیره آب سدهای روی رودخانه کارون و همچنین سد دیز پر آب است.

علی شهبازی، معاون آب و برق سازمان آب و برق خوزستان، از تغییر در مدل بهره برداری از سدها خبر داد: رهاسازی آب از سدها دیگر در اولویت تامین برق نیست و ورودی سدها و تقاضای پایین دستی خروجی سدها را تعیین می کند. می گوید.

در شهریور 1400 در فضای سیاسی تغییر حکومت، سدهای حوضه کارون با 645 میلیون مترمکعب آب بیش از سطح نیروگاه مواجه شدند، اما امسال این رقم چهار برابر شده است.

رهاسازی آب از تمامی سدهای رودخانه کارون علاوه بر سد دز نسبت به مهریه سال گذشته تا 16 شهریور 4.6 میلیارد مترمکعب کاهش داشته است. این رقم نشان دهنده نیمی از کل آب شرب مصرفی در سراسر ایران برای یک سال است.

سه چهارم نیروگاه های برق ایران بر روی سدهای کارون نصب شده اند و عدم تعادل انرژی، نیروگاه های برق کارون را از اهمیت ویژه ای برخوردار کرده است. مدیریت نیازهای آب و برق کشور به یک چالش بزرگ در پایین دست تبدیل خواهد شد.

عظیم معتمدی کارشناس انرژی به استفاده حداکثری از ذخایر برق اشاره کرد و معتقد است زمانی که نیروگاهی وجود دارد و امکان استفاده از آن وجود دارد باید با تمام ظرفیت برای تولید انرژی از آن استفاده کرد تا کشور با مشکل مواجه نشود. . .

اما بهروز صادقی یکی دیگر از کارشناسان انرژی می گوید: با فرض اینکه راه اندازی به نیازهای کوتاه مدت یعنی تامین برق بستگی داشته باشد، کشور در درازمدت با مشکل جدی امنیت آب و غذا مواجه خواهد شد و صرف نظر از این موضوع صرفه اقتصادی ندارد. مشکل یک مشکل بلند مدت برای حل یک مشکل کوتاه مدت.

تبلیغات بنری

hamshahrionline به نقل از تینو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *