این سیستم هوشمند می تواند به توانمندسازی بیماران از جمله بیماران سکته مغزی و بیماران مبتلا به آلزایمر با استفاده از کاردرمانی همراه با تمرینات شناختی کمک کند.
دکتر هادی مرادی استاد دانشکده برق و کامپیوتر دانشگاه تهران که زمینه تحقیقاتی ایشان در زمینه بازی های آموزشی آموزشی، اسباب بازی های هوشمند و سیستم های هوشمند است و در مسابقات ربوکاپ ژاپن عنوان قهرمانی را کسب کرده است. ، سرپرست تیم تحقیقاتی است که یک دستگاه توانبخشی شناختی و جسمی را طراحی و ساخته است.
وی درباره دستگاه جدید توانبخشی که توسط محققان دانشگاه تهران طراحی و ساخته شده است، می گوید: این دستگاه یک سیستم هوشمند مبتنی بر فناوری است که برای بهبود و بهبود عملکرد مغز استفاده می شود در زمینه سلامت روحی و جسمی استفاده می شود و به کاربران کمک می کند تا عملکردهای مغزی مشتریان خود را از طریق تمرینات شناختی- حرکتی بهبود و بهبود بخشند.
این محقق بین المللی استفاده ترکیبی از «کاردرمانی حرکتی» و «تمرینات شناختی» به منظور توانبخشی همزمان حرکتی و شناختی را از مزایای این سیستم دانست و گفت: این سیستم توانبخشی شناختی- حرکتی بر اساس هشت تمرین طراحی شده است کاربر از برنامه سفارشی سازی هوشمند استفاده می کند و با محرک هایی که پس از روشن و خاموش کردن چراغ های رنگی ایجاد می شود باید به محرک ها پاسخ دهد.
بر اساس این گزارش، هدف از انجام برخی تمرین ها بهبود سرعت پردازش اطلاعات و افزایش توجه و تمرکز در بین کاربر سیستم است که با تمرین واکنش سریع به محرک های محیطی محقق می شود. کاربران این سامانه در حین کار با این دستگاه ساخته شده توسط محققان ایرانی، فرم پیشرفته آموزش سرعت واکنش را به منظور افزایش توجه پایدار و توجه انتخابی تجربه می کنند.
تمرینهایی که بر تشخیص و پاسخ به محرکها تکیه میکنند، در تقویت خودکنترلی و توجه انتخابی مؤثر هستند.
دکتر هادی مرادی سرپرست تیم تحقیقاتی طراحی و ساخت این دستگاه برای توانبخشی شناختی و جسمی در توضیح نوآوری این دستگاه نسبت به نمونه های خارجی به استفاده از تمرینات متفاوت و اضافی در این دستگاه نسبت به مدل های خارجی و استفاده از هوش مصنوعی را برای بررسی و سفارشی سازی سیستم ذکر کرد و افزود: روش ساخت این سیستم به قدری هوشمند است که اطلاعات جمع آوری شده منجر به سفارشی سازی تمرین ها برای کاربر می شود.
بیشتر بخوانید:
این سیستم بر روی بیماری ها و نیازهای مختلف افراد مانند سالمندان، کودکان کم توجه و همچنین کودکان مبتلا به اوتیسم با موفقیت آزمایش شده است.
این استاد دانشگاه تهران درباره میزان سرمایه لازم برای ساخت هر دستگاه در آزمایشگاه نیز پاسخ داد و گفت: حدود سه میلیارد تومان سرمایه نیاز داریم تا بتوانیم تولید را به حدی برسانیم که بتوان قیمت ها را کاهش داد.
وی با تاکید بر اینکه با کمک تیم تحقیقاتی در مسیر تجاری سازی این دستگاه توانبخشی شناختی و جسمانی هستیم و این موضوع در قالب یک شرکت دانش بنیان در دانشگاه تهران محقق می شود، تاکید کرد: وی درباره ثبت اختراع این ایده و طرح نیز گفت: در حال حاضر در حال ثبت اختراع داخلی هستیم و در آینده پتنت خارجی نیز دریافت خواهیم کرد.