تینو _ الهام مصدقی راد: خلیج عربی دارای یک اکوسیستم نیمه محصور اما منحصر به فرد است که در مقایسه با سایر مناطق نیمه گرمسیری بسیار متنوع است. فهرست نهایی ماهیان خلیج عربی 974 گونه در 169 خانواده را نشان می دهد. این عدد حاصل آخرین بررسی و بازبینی است که در سال 2014 منتشر شده است. ترکیبی جذاب از شکل و رنگ با ماهی هایی که کمتر دیده می شوند. این تنوع و زیبایی را آلودگی نفتی، نمک زدایی آب و البته صید غیرقانونی ماهیان زینتی تهدید می کند.
جعبه ماهی زرد : زندگی آن به صخره های مرجانی مرتبط است. ماهی های زرد جوان دارای لکه های سیاه هستند، اما با افزایش سن، زنگ زرد آنها پوسیده می شود و لکه ها از بین می روند. . حداکثر طول آن 45 سانتی متر است. برای انسان بی خطر است. بومی خلیج فارس و دریای عمان است و در سایر نقاط جهان نیز دیده می شود.
فرشته ای: آنها از جلبک تغذیه می کنند. در رنگ های مختلف دیده می شود. ساختار خانواده در برخی گونه ها شبیه حرمسرا است. در مناطق گرمسیری اقیانوس آرام و هند زندگی می کند. دو گونه در ایران شناسایی شده است، فرشته ماهی نیم دایره و آنجل ماهی با علامت زرد.
خروس ماهی : به خروس دریایی نیز معروف است. به جز آب های جنوبی ایران، در برخی از کشورها مانند ژاپن، استرالیا، مالزی، پاکستان و … نیز گزارش شده است. بیشتر آن در نزدیکی لایه های مرجانی زندگی می کند. حداکثر طول آن به 30 سانتی متر می رسد و از ماهی های کوچک و میگو تغذیه می کند. او تنها زندگی می کند. برای انسان سمی و خطرناک است. برخی از آن به عنوان قاتل زیبای خلیج فارس یاد می کنند.
دلقک ماهی : همزیستی مسالمت آمیز با شقایق های دریایی دارد و بازوهای سمی شقایق هیچ تاثیری روی این ماهی ندارد. در واقع شقایق سمی از آن محافظت می کند و دلقک ماهی با ظاهر رنگارنگ خود ماهی های دیگر را شکار می کند. به شقایق ماهی نیز معروف است. در بین ماهی هایی که در بدو تولد نر هستند، برخی از آنها تغییر جنسیت می دهند.
ماهی دم جارو زمردی : در مناطق گرمسیری زندگی می کند و گفته می شود که بومی خلیج فارس و دریای عمان است. آنها عمدتاً در نزدیکی صخره های مرجانی زندگی می کنند. نوع بالغ دارای سر سبز بزرگ و شفاف است. برای انسان بی خطر است. عمدتاً در گروه های 4 تا 8 نفره زندگی می کند. رنگ های بنفش، آبی و زرد روی بدن آن به کار رفته و باله دمی آن شبیه جارو است.