به گزارش تینو، اکنون با گذشت حدود 3 سال از پایان دولت شهید رئیسی به دلیل شهادت وی، مقایسه وضعیت اقتصادی کشور با 3 سال پیش در پایان دولت دوازدهم نشان می دهد که وضعیت بسیار بهتر شده است. نسبت به 3 سال پیش دولت آخر و چهاردهم همچنان در میدان است و با زمین سوخته روبرو نیست. به عنوان مثال در حالی که نرخ تورم (به گفته بانک مرکزی) در پایان دولت دوازده ساله 60 درصد بود، در اردیبهشت امسال به 43 درصد کاهش یافت. آنچه مهم است این است که نرخ تورمی که در پایان دولت دوازدهم به حدود 60 درصد رسید، بالاترین نرخ تورمی است که کشور در 80 سال گذشته شاهد بوده است.
استقراض دولت صفر شد
در چهار ماهه اول سال 1400 دولت دوازدهم بیش از 50 هزار میلیارد تومان از بانک مرکزی به صورت سود وام گرفته بود و دولت سیزدهم باید در پایان سال 1400 این رقم را تسویه می کرد اما اکنون دولت تغییر کرده است. در حالی که دولت سیزدهم در چهار ماهه نخست امسال حتی یک ریال از بانک مرکزی به صورت سود وام نگرفته و فشاری بر دولت جدید وارد نخواهد شد.
شاخص های اقتصادی مهم دیگری نیز وجود دارد که به نظر می رسد در پایان دولت سیزدهم وضعیت بهتری نسبت به پایان دولت دوازدهم داشته باشد. به عنوان مثال، نرخ بیکاری در سال 1402 هجری قمری به 1.8 درصد کاهش یافت که کمترین نرخ بیکاری پس از انقلاب است. رشد نقدینگی (به عنوان محرک اصلی تورم) که پس از انقلاب در پایان سال 2013 به بالاترین سطح خود رسید، اکنون به 8.26 درصد کاهش یافته است. صادرات نفت و کالاهای غیرنفتی در سه سال اخیر نسبت به پایان دولت قبل رشد چشمگیری داشته است و حتی صادرات غیرنفتی در سال 1401 رکورد سال های بعد از انقلاب را شکست. با کمک رشد صادرات، تراز حساب جاری کشور که در سال 2019 منفی بود، دوباره مثبت شد.
رشد اقتصادی سه برابر شد
رشد اقتصادی فصلی کشور که در 8 سال دولت حسن روحانی به طور میانگین 1.5 درصد بود، در 3 سال دولت شهید رئیسی سه برابر شد و به 4.5 درصد رسید.
رقم سرمایه گذاری خارجی قابل اعتماد که در سال 1399 به کمترین میزان خود در دو دهه اخیر رسیده بود، پس از انقلاب 1402 به بالاترین رقم خود رسید. در نتیجه، شاخص تشکیل سرمایه ثابت ناخالص کشور (مهم ترین شاخص سرمایه گذاری) در اقتصاد) پس از چندین سال روند منفی دوباره مثبت شد.
افزایش ظرفیت تولید برق کشور در سال اول دولت به سیزدهمین رکورد در 40 سال گذشته رسید. در زمینه توزیع درآمد، شاخص ضریب جینی در سال 1402 هجری قمری به کمترین میزان خود طی 55 سال گذشته رسید که نشان از کاهش چشمگیر شکاف طبقاتی در کشور دارد. بانک جهانی در محاسبات خود از کاهش 6 میلیون نفری فقرا در ایران در 3 سال دولت سیزدهم خبر داد، در حالی که در 8 سال دولت روحانی 10 میلیون نفر به تعداد فقرا اضافه شد. مردم. وضعیت ذخایر کالایی الان خیلی بهتر از اواخر دولت دوازدهم است.
hamshahrionline به نقل از تینو