روی دوش دردانه‌ها – تینو

تبلیغات بنری


به گزارش سایت تینو، 12 مدال و دسته بیست و یکم; این پایان المپیک 2024 پاریس برای ایران بود. پایانی شاد و غیرمنتظره. قبل از اعزام ورزشکاران به فرانسه شاید همه چیز خوب بود اما حداقل در دل مسئولانی که حقیقت ورزش ایران را می دانند این نگرانی وجود داشت. حتی حاضر به پیش بینی هم نبودند و در صحبت های خصوصی پیش بینی ها را به یکی دو برنز و یک نقره کاهش دادند. جوانی ورزشکاران، سال های سختی که برخی از رشته ها تجربه کردند و مسافت طولانی که ورزشکاران چند رشته ای با رقبای خود طی کرده اند، باعث شد تا برخی نسبت به نتایج پاریس بدبین شوند، اما جوانان و همراهان آن ها بیشتر از آنها خوشبخت شدند. مشکلات در سطح مدال، در سطح طلا. در روز اول شروع بازی ها شاید فقط یک شوخی بود که بگوییم ایران با 3 طلا، 6 نقره و 3 برنز پاریس را ترک می کند و بهترین نتایج را بعد از بازی های لندن کسب می کند، اما حالا کاروان ایران خداحافظی کرده است. به پاریس با این واقعیت و این مدال ها.

لرزش

در تمام دوره‌های گذشته بیشتر مدال‌های این کاروان مربوط به کشتی و وزنه‌برداری بود و بعداً تکواندو نیز به آن اضافه شد. از بازی‌های 1948 لندن تا بازی‌های 2024 پاریس که ایران در بازی‌های المپیک شرکت کرد، نقره احسان حدادی در دو و میدانی و پرتاب دیسک از این مجموعه و طلای جواد فروغی در تیراندازی به دست آمد. در سال های اخیر وزنه برداری و تکواندو نقش کمتری در تعیین جایگاه ایران در جدول داشته اند اما این بار اتفاق خاصی در پاریس افتاد. تکواندو علاوه بر مدال های معمول کشتی، در بیست و یکمین دوره کاروان ایران نیز نقش بسزایی داشت. در مجموع 12 مدال برای کاروان ایران در پاریس بین این دو رشته تقسیم شد. کشتی 2 طلا، 4 نقره و 2 برنز و تکواندو یک طلا، 2 نقره و 1 برنز کسب کردند. خوب است که این دو رشته تا این حد توانمند ظاهر شدند اما متاسفانه در بقیه رشته ها ورزشکاران آمادگی کافی برای رسیدن به سکو را نداشتند. این یک هشدار جدی به ورزش ایران است که اگر روزی کشتی و تکواندو وضعیت خوبی نداشته باشد، چه رشته هایی برای کاروان مدال خواهد آورد!

باریک

حضور زنان در بازی های پاریس رشد اندک اما کیفی داشته است. در سال های اخیر هر بار یک ورزشکار به کاروان ایران اضافه شده است. در این مدت 11 زن سهمیه المپیک پاریس را کسب کردند که در دوره قبل 10 زن به توکیو رفتند. در ریو و هشتم در لندن ورزشکاران ایرانی در این بازی ها حضور داشتند. اما مهمتر از تعداد نفرات، تعداد و کیفیت مدال هاست. این بار دو زن روی صحنه رفتند. ناهید کیانی نقره و مبینا نعمت زاده برنز گرفتند. این در حالی است که تنها مدال تاریخی ورزش بانوان ایران یعنی یک برنز در ریو به دست آمد.

بازنده ها

برخی از رشته ها به طور غیرمنتظره ای از آب درآمد و برخی از آنها انتظارات را برآورده نکردند. مدال طلای تیراندازی جواد فروغی در المپیک توکیو نوید مدال های بیشتری را در بازی های پیش رو می داد اما این بار در پاریس عملکرد او چندان خوب نبود. حضور هانیه رستمیان در فینال تپانچه بادی و حضور محمد بیرانوند 15 ساله در خط تیراندازی در هدف پرنده از اتفاقات خوب پاریس بود. عملکرد وزنه برداری بسیار بدتر از عملکرد تیراندازی بود. درست است که اتحادیه با تغییرات اداری با چالش هایی مواجه بود، اما می توانست در همین مدت یک سال و نیم به شرایط بهتری برسد. وزنه برداری که در دوره هایی بیشتر از کشتی به مدال و طلا می رسید، این بار بدون کسب مدال با دو سهم در پاریس حضور داشت. وضعیت دو و میدانی نزدیک به وزنه برداری بود. این رشته پس از حضور مکرر در لندن (مدال نقره الحدادی) و ریو دچار ضعف اداری شد. پاریس اتلتیک در دوی 100 متر در گرما تنها 2 دونده داشت.

مدال های جوانان

ناگفته نماند که حسن یزدانی مسن ترین مدال آوران ایرانی در پاریس است، اما از 12 مدال آور، نیمی از مدال ها در دهه 80 به دست آمده و 2 طلا از 3 طلا در دست آنهاست. مدال طلا برای الاریان سلیمی و سعید اسماعیلی. بعد از حسن متولد 14 آذر 1373، هادی ساراوی و امین میرزازاده بزرگتر هستند. هر دو متولد آذر 1376 بودند و صرافی دو ماه از میرزازاده بزرگتر بود. ناهید کیانی که روز 10 آگوست تولد 26 سالگی خود را در پاریس جشن گرفت، پیشگام بعدی است. مهران بخشری و امیرحسین زری هر دو متولد 1379 هستند و مهران نیز مانند همکارش کیانی متولد اسفند و زری متولد آذر ماه هستند. از 12 نفر، 6 نفر در دهه 70 و 6 نفر بعدی در دهه 80 زندگی خود هستند. علیرضا محمدی، امیرعلی آذربرا و رحمان عموزاد همسن و متولد سال 1380 هستند. سعید اسماعیلی و ارن سلیمی یک سال کوچکتر هستند. السلیمی در آذر سال 2002 و الاسماعیلی در تیرماه همان سال به دنیا آمدند. اما جوان ترین مدال آور رژه ایران یک دختر است. مبینا نعمت زاده متولد 7 اردیبهشت 1384 نسل دهه 70 شاید هنوز شانس مدال آوری در المپیک بعدی را داشته باشد اما درخشش دهه 60 در پاریس این امید را ایجاد می کند که ورزش ایران بتواند در آخرین دوره روی مدال های خود حساب کند. یک یا دو دوره یا شاید آن را روی سکو ببینید. 3 دوره. کاری که هادی سی (3 ساله) و حسین رضازاده (2 ساله) انجام دادند.

سورپرایز

المپیک پاریس شاهد اتفاقات زیادی برای ورزش ایران بود. در برخی از رشته ها اگرچه مدال کسب نشد اما اتفاقاتی رخ داد که به اندازه مدال ارزش داشت. در برخی رشته ها مدال هایی کسب شد که پیش بینی آن بسیار سخت بود و باعث تعجب مسئولان شد.

رضا علیپور | وی اولین و تنها نماینده ایران در رشته کوهنوردی بود. این رشته در توکیو به ورزش المپیک تبدیل شد و در آن دوره هیچ مسابقه سرعتی برگزار نشد. جایی که علیپور تخصص دارد. علیپور با شکست مقابل حریف آمریکایی خود در 6 صدم ثانیه یک قدم به مدال برنز نزدیک شد. علیپور به سکو نرسید اما به عنوان قهرمانی تجلیل شد. زمانی که تمامی ورزش دوستان جهان به صورت حضوری و مجازی در مسابقات این رشته حضور داشتند، کمانی که این کوهنورد نیوزلندی به علیبور تقدیم کرد، ایستادگی خود را در مقابل همگان به نمایش گذاشت. ساموئل واتسون، کوهنورد آمریکایی که دو بار در پاریس رکورد جهان را شکست و با بدشانسی برنز گرفت، در نامه ای که پس از مسابقه برای علیپور فرستاد، حداقل ورزش ایران را متوجه ورزشکار بزرگی کرد. واتسون به علیپور گفت که او قهرمان دوران کودکی او بوده است. قبل از پاریس چند نفر در ایران علیپور را می شناختند؟

مهدی الفتی | او اولین مرد ژیمناستیک ایران است. وی با کسب اولین مدال تاریخ بازی های آسیایی در این رشته، اولین سهمیه المپیک را کسب کرد و در اولین حضور در المپیک به اولین فینال راه یافت. الفتی در پاریس مدال نگرفت اما رسیدن به فینال ارزش یک مدال طلا را داشت. او نام ژیمناستیک ایران را در جهان مطرح کرد و همه ایران را به آینده این رشته امیدوار کرد.

مبینا فلاح | در برخی از رشته ها، پیروزی ممکن است یک رویداد مهم باشد. فلاح برای اولین بار در تیراندازی به اولین پیروزی دست یافت و از گروه مقدماتی راه یافت و البته باز هم از نتیجه راضی نبود.

حصار تیم | ماه هاست که گفته می شود این دوئل یکی از ناموفق ترین اتفاقات پاریس خواهد بود. تغییرات در مدیریت فدراسیون و کادر مربیگری تیم ملی این رشته را تحت تاثیر قرار داد اما حداقل در رقابت تیمی دوئل شکست نخورد و یک قدم به مدال نزدیک شد. این تیم اگر در انفرادی شکست نمی خورد با برنز یا حتی نقره پاریس را ترک می کرد.

تکواندو | طبیعتا بزرگترین شگفتی کاروان ایران در پاریس تیم تکواندو بود. و در تیم 4 نفره هم اگر پیش بینی باشد تنها از ناهید کیانی است که پارسال در مسابقات جهانی اولین طلای بانوان این رشته را کسب کرد. هیچکس آریان سلیمی را نمی شناخت و امید چندانی به مهران نبود. مبینه نعمت زاده هم قرار بود در بازی اول ببازد و بس. اما هر چهار نفر روی سکو رفتند و درخشیدند و این بهترین المپیک تکواندو بود. تکواندوی ایران از المپیک سیدنی به همراه هادی ساعی قهرمان المپیک شد. در همان دور اول سای به مدال برنز رسید و 4 سال بعد در آتن هادی به مدال طلا رسید و یوسف کرمی نیز در پکن بر سکوی سوم ایستاد اما همچنان به سکوی قهرمانی صعود کرد. محمد باقری معتمد مدال نقره المپیک لندن و کیمیا علیزاده مدال برنز المپیک ریو را کسب کردند. این دوره هم مانند ریو با 4 مهره به بازی ها اعزام شد اما شاید 4 مدال پاریسی در هیچ دوره ای تکرار نشود.

تبلیغات بنری

hamshahrionline به نقل از تینو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *