شهروندی آنلاین: روایت ماجراهای عاشقانه در دورانی با اهمیت سیاسی، اجتماعی و فرهنگی از دیرباز مورد توجه بسیاری از نویسندگان و سینماگران ادبی ایران و جهان بوده و به خلق آثاری ماندگار منجر شده است. عشق به دیگران، عشق به میهن، آزادی، عدالت و آرمان ها از جمله موضوعات جاری این رمان هاست. از بهترین نمونه های این آثار می توان به فیلم «بر باد رفته» ساخته مارگارت میچل اشاره کرد، فیلمی که از آن اقتباس شده و پس از گذشت 85 سال همچنان جزو پرمخاطب ترین فیلم های تاریخ سینماست. محبوبیت سریال های شهرزاده و خاتون در شبکه خانگی نشان دهنده علاقه زیاد مردم ایران به این گونه رمان هاست. نمایش «گاوزن» که این روزها در تماشاخانه سنگلگ برگزار می شود نیز از همین فرمول موفق استفاده می کند.
این نمایش که مثلث عشقی سال 1332 و پس از آن را به تصویر می کشد، به تلاش بی وقفه گروهی از هنرمندان کشور برای سرپا نگه داشتن تئاتر سعدی – یکی از تأثیرگذارترین تئاترهای تاریخ ایران به سرپرستی عبدالحسین نوشین – می پردازد. همچنین اوضاع نابسامان سیاسی آن روزها را روایت می کند و به داستان دکتر مصدق و شعبان جعفری نیز می پردازد.
طراحی صحنه، میزانسن و موسیقی فعلی در این نمایش در خدمت داستان است و باعث می شود مخاطب حس ملموس تری نسبت به اتفاقات و شخصیت های داستان داشته باشد. اجرای این نمایش در تالار سنگلیق، قدیمی ترین تئاتر فعال کشور، فضایی آشنا برای مخاطب ایجاد می کند و آنها را به قلب تهران در دهه 1430 می برد و آنها را متوجه سختی های فعالیت های هنری در آن دوران می کند. دورانی که گروهی از بازیگران متحجر بازیگران صحنه را خواننده و تئاترها را خدمتکار می دانستند.
«گاوزن» با استفاده از صحنه گردان تالار سنگلج در دو لوکیشن تماشاخانه سعدی و کافه ناصر گائو ذن قرار گرفته و پویایی بیشتری به نمایش میدهد.
میثم عباسی نویسنده و کارگردان این سریال است و از بازیگران آن می توان به نادر فلاح، حمید مهندوست، حدیثه تهرانی، علی برجی، امیرعادل پرور، زبا کاظمی و علی باقری اشاره کرد. «غاز» تا 18 شهریور هر شب به جز شنبه ها در تماشاخانه سنگلج واقع در خیابان بهشت نمایش داده می شود.
hamshahrionline به نقل از تینو