راز صورت خندان در مریخ | لبخندی که سیاره سرخ به ما می‌زند

تبلیغات بنری


تینو – یکتا فراهانی: گال نام یک دهانه در مریخ است. در لبه شرقی دامنه آن، Argyre Planitia عظیم قرار دارد که به داخل چهارگوش Argyre رانده شده است. این نام به افتخار ستاره شناس آلمانی یوهان گوتفرید گال گرفته شده است و اغلب به عنوان دهانه صورت شاد شناخته می شود. چرا که باعث می شود رشته کوه های منحنی در قسمت جنوبی دهانه و دو رشته کوه کوچک در شمال چهره ای شاد به نظر برسند.

رسوب نمک به شکل صورتک

نمکی که توسط محققان به نام کلرید شناخته می شود، در تصویر مادون قرمز رنگ بنفش به خود می گیرد. یک مطالعه جدید نشان می دهد که رسوبات نمکی به شکل «صورت خندان» در مریخ می تواند آثاری از آخرین حیات باقی مانده در سیاره سرخ را پنهان کند.

مریخ زمانی زیستگاه دریاچه‌ها و رودخانه‌هایی بود که حدود سه میلیارد سال پیش در عصر یخبندان جهانی تبخیر شدند.
اما به دلیل نقطه انجماد پایین، برخی از حوضچه های آب بسیار شور باقی ماندند.

رسوبات نمک باقیمانده

یک مطالعه جدید منتشر شده در ژورنال Scientific Data نشان می‌دهد که اگرچه این استخرها در نهایت تبخیر شدند و ذخایر نمکی را که می‌توانستند میکروب‌های مقاومی را در خود جای دهند، باقی می‌ماندند، اما حداقل می‌توانند اطلاعات مهمی در مورد آب و هوا و تکامل گذشته مریخ نشان دهند.

بیشتر بخوانید:

عمق 100 متری رسوبات نمک مانع اصلی احیای پوشش گیاهی است.

کشف بزرگ در مریخ برای نجات حیات در سیاره سرخ

آغاز دوران سرد

والنتینا بیکل، دانشمند سیاره‌شناسی در دانشگاه برن در سوئیس، می‌گوید: «عصر سرد زمانی آغاز شد که مریخ میدان مغناطیسی خود را از دست داد و دیگر نتوانست جو خود را حفظ کند. این منجر به تبخیر، یخ زدن یا به دام افتادن آب روی سطح شد. با ناپدید شدن آب در طول زمان، اثر فلزی روی سطح باقی ماند

بهره برداری از آب بسیار شور

بیکل و همکارانش به The-Sun توضیح دادند که مردم روی زمین از روش مشابهی استفاده می‌کنند و حوضچه‌هایی از آب نمک را می‌گذارند تا در آفتاب خشک شوند تا نمک برای غذا تولید کنند.

آنها می گویند که آب شور می توانست بهشتی برای زندگی و چراغی برای مکان های قابل سکونت در مریخ باشد.

در عین حال، غلظت بالای نمک باعث می شود آب در دمای کمتر از 40 درجه سانتیگراد مایع بماند.

مدار گاز

کاوشگر گاز ExoMars Trace، یک ماهواره مریخی آژانس فضایی اروپا، تصاویری مادون قرمز از رسوبات نمکی که قبلا ناشناخته بود، گرفته است.

به گفته محققان، رسوبات کلرید و ارتباط مستقیم آنها با آب مایع، مناطقی مانند Terra Sirenum را به اهداف خوبی برای ماموریت های روباتیک آینده در جستجوی نشانه های حیات تبدیل می کند.

مطالعه توزیع نمک

زمین حاوی کلرید در تصاویر سیاه و سفید سنتی ظاهر نمی شود، اما به صورت یک رنگ ارغوانی متمایز در تصاویر مادون قرمز رنگی ظاهر می شود و CaSSIS را به ابزاری منحصر به فرد برای مطالعه توزیع نمک ها در مریخ تبدیل می کند.
به گفته این تیم، این رسوبات نمک در تحقیقات قبلی نادیده گرفته شده است

راز چهره خندان در مریخ لبخندی است که سیاره سرخ به ما می دهد

توزیع آب در اطراف مریخ

آنها می گویند: مقاله ما حاوی داده هایی است که قبلاً هرگز ندیده ایم. بنابراین، به ما کمک می کند تا توزیع آب گذشته در اطراف مریخ را بهتر درک کنیم.

این فضاپیما نه تنها تصاویر خیره کننده ای ارائه می دهد. همچنین بهترین موجودی از گازهای جوی را فراهم می کند و سطح سیاره را برای مکان های غنی از آب نقشه برداری می کند.

درک تاریخچه آب در مریخ و اینکه آیا این آب به حیات اجازه شکوفایی می دهد یا خیر در قلب ماموریت های اگزومارس ESA قرار دارد.

تبلیغات بنری

hamshahrionline به نقل از تینو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *