به گزارش تینو، مهدی حمسیان، دانشجوی دکتری علوم کامپیوتر با تخصص محاسبات نرم و هوش مصنوعی دانشگاه تهران، در سال 1402 به دلیل طراحی یک دستگاه هوشمند، مدال طلای سازمان جهانی مالکیت فکری و اختراعات (WIPA) را دریافت کرد. سینه سیستم پیش بینی سرطان، 13 اکتبر 1403 هجری شمسی، به دلیل دستیابی به فرمول یک محلول جاذب کنترل آفات از طریق هوش مصنوعی، مدال طلا را از انجمن بین المللی علوم و تحقیقات آمریکا دریافت کرد.
مدال طلا از سوی انجمن بین المللی علم و تحقیقات آمریکا به یک محقق ایرانی اعطا شد
مهدی حمسیان در گفت وگو با خبرنگار گروه دانش و فناوری همشهری، درباره اهمیت به دست آوردن فرمول محلول جاذب آفات، اظهار کرد: این آفات از جمله آفت پسته که سرسخت ترین آفت درخت پسته شناخته می شود. در سال 1401 توسط سازمان حفظ نباتات کشور حذف و به عنوان مشکل ملی بخش کشاورزی در ایران معرفی شدند. این آفت در سال های اخیر مقاومت بسیار بالایی در برابر سموم از خود نشان داده است. مبارزه با این آفت در عمل با مشکلات زیادی مواجه بود. از این رو سازمان حفظ نباتات از شرکت های دانش بنیان خواست تا راهکارهای مقابله با این آفت ارائه دهند.
این محقق دانشگاه تهران افزود: همچنین در سالهای 1400 و 1401 کمیسیون انرژی اتمی عملیات پرتودهی برای عقیمسازی این آفت در مزارع کشور انجام داد. اما به دلیل مقاومت بسیار بالای این آفت و جهش ژنتیکی آن، مقاومت بالایی در برابر تشعشعات پدید آمده است.
حمسیان از ایجاد راهکاری برای مبارزه با آفت سرسختی مانند «بسیل» با توان محققان ایرانی خبر داد و گفت: اولین قدم برای ایجاد این راهکار، پردازش متون علمی تخصصی چاپ شده در داخل و خارج از کشور با استفاده از الگوریتم های هوش مصنوعی، مطالعه است. این گروه از مقالات، پایگاه داده لازم را ایجاد کرده و الگوریتمهای متن کاوی را پیادهسازی کرده و روشهای مبارزه با این آفات بهویژه حشره پسیل را با استفاده از هوش مصنوعی مورد ارزیابی قرار دادند.
وی افزود: پس از درمان های لازم، تمامی سموم و روش های مقابله با این آفت طبقه بندی شد و این اطلاعات در اختیار شیمیدانان قرار گرفت تا به فرمول این محلول برسند. تولید این محلول نیز به صورت آزمایشگاهی انجام شد و توسط تیم متخصص کشاورزی در زمینه ها و فصول مختلف در استان های کرمان، اصفهان، سمنان، خراسان رضوی، خراسان شمالی و خراسان جنوبی مورد استفاده قرار گرفت.
بیشتر بخوانید:
این محقق کشورمان ادامه داد: با اجرای طرح پایلوت در دو مرحله در استان کرمان، این راهکار به تایید مرکز تحقیقات علف های هرز استان کرمان رسید و اثربخشی آن با سموم رایج برای مبارزه با این آفات مقایسه شد. خوشبختانه این راه حل طراحی شده با هوش مصنوعی به دلیل عملکرد بالا در مقایسه با راه حل های مشابه خارجی مورد تایید کارشناسان و متخصصان کشاورزی مرکز تحقیقات گیاهی استان کرمان قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه مراحل ثبت اختراع این محلول در داخل کشور آغاز شده است، خاطرنشان کرد: در 13 مهر 1403 این اختراع مورد ارزیابی و تایید انجمن بین المللی علوم و تحقیقات قرار گرفت و موفق به کسب مدال طلای این اختراع شد. انجمن
یک دانشجوی هوش مصنوعی دانشگاه تهران می گوید: «انجمن بین المللی علوم و تحقیقات آمریکا یکی از معتبرترین مراکز علمی و تحقیقاتی آمریکا است که علاوه بر دانشگاه های معتبر، با شرکت هایی مانند گوگل و مایکروسافت تفاهم نامه همکاری امضا کرده است. در دنیا، خدمات پژوهشی برجسته ای را پس از داوری دقیق از نظر ارزیابی کاربرد، فناوری های مورد استفاده و سطح فناوری محصول ارائه می دهد.