همیشاهری آنلاین – گروه سیاسی: آیت الله علی خامنه ای ، با اشاره به تحولات فعلی در منطقه ، ضمن توضیح “خطوط صحیح امامان” تأکید کرد که مردم غزه و لبنان با مقاومت خود در واقع روی امامان امامان کار می کنند. این ، اول از همه ، روشن کردن چرا جریان مقاومت در منطقه زنده است.
نکته مهم دیگر اظهارات رهبر عالی در پایان مجمع عزاداری ، شهادت امام صدیق (ع) است که بر ضرورت اجتناب از “تحلیل اشتباه” از وضعیت فعلی متمرکز شده است. آیت الله علی خامنه ای ، توصیف روایات زندگی امامان (AS) ، به نکته اصلی اشاره کرد که گاهی اوقات گمراه کردن “نفوذ تاریخی” و منجر به تغییر مسیر می شود.
بنابراین ، آگاهی در تجزیه و تحلیل وقایع یک ضرورت غیرقابل انکار در وضعیت فعلی است. تلویزیون هامشاهری در مورد راهنمایی های اخیر رهبر انقلابی در مورد امامات امام ها (AS) با شبیر فیروزیان ، استاد دانشگاه و معاون قرآن و وزارت فرهنگ و هدایت اسلامی در سیزدهمین دولت و ابراهیم فیض ، جامعه شناس و عضو دانشگاه انسان.
موضوعی که این روزها مورد توجه بیشتر قرار گرفته است “خط مقاومت” و “مقاومت” است ، به خصوص در غزه و لبنان. مردم غزه حدود شش ماه تحت شدیدترین بمب گذاری ها قرار گرفته اند ، اما آنها هنوز “مقاومت” هستند. در چنین شرایطی ، چگونه تأکید اخیر بر رهبر انقلابی بر “خط مقاومت” را تجزیه و تحلیل می کنید؟
فیروزیان: اول ، باید خاطرنشان کنم که عدم وجود نگاه فعلی ضعف آشکار است که ما می بینیم و این می تواند مضر باشد. در چنین شرایطی ، رهبر عالی اخیر انقلاب در مورد این واقعیت که مردم غزه در خط امام ها قرار دارند ، نگاه فعلی. در حقیقت ، با توجه به وضعیت و تحولات فعلی ، باید نگاهی جامع داشته باشیم تا بتوانیم تجزیه و تحلیل مناسب از تحولات را بدست آوریم. بر این اساس ، در دیدگاه استراتژیک دین ، هر کس که استان جهان را نپذیرد ، در خط ائمه ها قرار دارد. با این دیدگاه ، جدایی بین شیعیان و سنی ها معنی دار نیست و نباید نادیده گرفته شود. این به معنای پذیرش استان خدا است. یعنی وحدت در مبارزه با دشمن مشترک یک ضرورت غیرقابل انکار است. کمک به جریان مقاومت ممکن است به هر طریقی با هر دینی انجام شود. این به معنای بودن در جبهه راست است. خط مقاومت به معنای توجه به عدالت در دین غالب Ahl al -bayt (AS) است که مقاومت است.
در شرایط فعلی ، دلیل رهبر عالی انقلاب در این مورد چیست؟ چه رویکردهایی از چنین قیاس پیروی می کنند؟
فیروزیان: پیامبر علی (ص) در نهج الباگانا به یک برنامه مشکوک توسط یکی از همراهان در مورد عدم تفسیر پاسخ داد. در حقیقت ، آنها اصرار داشتند كه به دنبال تشخیص مؤلفه های جریان فعلی نیست. درک جریان فعلی فراتر از شیعه ، سنی و حتی مسلمان و مسیحی است و به طور کلی باید مورد تجزیه و تحلیل قرار گیرد. رهبر عالی مقاومت مردم غزه را به خط مقاومت امام پیوند داد و این نشانگر جریان و ضرورت در نظر گرفته شده در روند تجزیه و تحلیل تحولات فعلی است. از طرف دیگر ، اگرچه ممکن است مقاومت در کوتاه مدت آسیب دیده و آسیب دیده باشد ، ممکن است هزینه بلند مدت مقاومت پایین تر باشد. در روایت ، افرادی که به دنبال امنیت هستند باید بایستند. نمونه ای از جنگ تحمیل شده صدام علیه ایران است. درست است که ما مدتی جنگیدیم و به شهدای خود تقدیم کردیم ، اما ما سالها امنیت خود را تضمین کردیم. تجزیه و تحلیل مقاومت طولانی مدت مزایای بسیاری دارد و باید به عنوان یک روش جامع مورد توجه قرار گیرد.
با توجه به اظهارات اخیر رهبر عالی انقلاب در مورد خط مقاومت ائمه (AS) ، ما اکنون در این زمینه چیست؟
فیات: اول ، باید بر پایه های نظری این کلمات متمرکز شود ، با تمرکز بر آینده. نکته مهم این است که ما امام زمان داریم که استان زمان و زمان را دارند. نکته این است که آنها در حال گسترش با استان خود هستند. این موضوعی است که با پیشرفت های زیادی برای بشر همراه است. در چنین شرایطی ، ایجاد موانع توسط کافران و طبیعت گرایان است و این یک چیز است که در تحلیل رهبر عالی ذکر شده است. در حقیقت ، در اینجا ما با نگاهی به حوزه مهدیسم روبرو هستیم که یک بحث عمیق است و باید در ابعاد مختلف آن و درس های آن برای زندگی و تحولات فعلی مورد بررسی قرار گیرد. رهبر عالی انقلاب در غیاب صبر و غیره بر آسیب به شیعیان تأکید کرد. بحث در مورد قتل فلسطینی ها یکی از مباحث مربوط به نشانه های ظهور است که می تواند فراتر از بحث شیعه و سنی مورد بررسی قرار گیرد. در حقیقت ، در شرایط فعلی ، کل جهان اسلام در خط ایستادن حرکت می کند و دشمنان در حال تقسیم هستند. جهان اسلام اکنون در این مسیر در حال حرکت است.
وظایف ما در این شرایط چیست؟
فیات: نکته این است که همه مسلمانان ، از شیعیان گرفته تا سنی ها ، باید در مسیر وحدت و ایستادن حرکت کنند. زیرا این یک استراتژیک ، محوری برای رویارویی با دشمنان است. همچنین با “صبر” و “مقاومت” است. باید در نظر داشته باشیم که جریان امامات در حال حرکت امت است و ما باید این مسیر را طی کنیم.
در اظهارات اخیر خود ، رهبر عالی نیز به موضوع صلح امام حسن اشاره کرد. با توجه به تحولات اخیر ، این دستورالعمل ها را چگونه تجزیه و تحلیل می کنید؟
فیروزیان: همانطور که به یاد می آورم ، رهبر عالی انقلاب در دهه 1980 بحث و گفتگو در مورد ایده آل گرایی و رئالیسم را مورد بحث قرار داد. موضوعی که کشور در آن مهم بود. وی تأکید کرد که آرمانگرایی باید واقع بینانه باشد. نباید هیچ محاسباتی و محاسباتی وجود داشته باشد که در تاریخ اسلام نیز وجود داشته باشد. مانند داستان داوری در زمان پیامبر علی (ص). اما خدا گاهی اوقات این فرصت را می دهد تا تجربه کند. ما همچنین چنین روندی را در داستان صلح امام حسن (AS) مشاهده می کنیم. در تاریخ ثبت شده است که افرادی که نگاه استراتژیک ندارند حتی به آنها توهین می کنند. رهبر عالی انقلاب نکات مهمی در مورد “مصلحت” و “حقایق” در سال بیان کرد. در جای دیگر ، او یکی از موانع پیشرفت را “نافرمانی” توصیف کرد. “صبر” یکی از صفات انقلابی است که ما در جریان پیامبر علی (ع) می بینیم. یک مکان “ضروری” صبر و جاهای دیگر “ضروری” است. در جای دیگر ، رهبر عالی انقلاب به تحولات تصویب قطعنامه 2 و برخی شک و تردیدها اشاره کرد. برخی در پیروی از سخنان خود احساس تردید کردند. شک و تردیدهایی که در جای دیگر وجود داشته است ، اما اغلب درست نیست. “شک” خسارت زیادی دارد. در مواجهه با پیچیدگی فزاینده الگوهای رفتاری دشمنان ، ما باید به اقدامات اعتماد کنیم اما زمان. با نگاهی به کل ، اما زمان یک نکته استراتژیک است که باید مورد توجه قرار گیرد. اعتماد به خدا ، با توجه به پیچیدگی های زمان ، یک ضرورت غیرقابل انکار است.
در داستان امام رضا (ع) ، ما نیز چنین نکته ای را می بینیمبشر
فیروزیان: دقیقاً در چنین شرایطی ، درک مصلحت زمان لازم است ، اما در عین حال باید مراقب باشیم که آرمانها را فراموش نکنیم. باید توجه داشته باشیم که هر دو حالت “خطای محاسباتی” هستند. از یک سو ، مسئله “مصلحت” نباید نادیده گرفته شود ، و از سوی دیگر ، مصلحت نباید مانعی برای تحقق ایده آل ها باشد. این یک نکته استراتژیک است.
وقایع غزه باعث شده است که جریان و فلسفه مقاومت در یک موضوع گسترده در سراسر جهان باشد. چگونه می توان این نوع “انتشار” را ارزیابی کرد؟
فیروزیان: اگر به مسئله مقاومت فعلی نگاه کنیم ، بسیاری از افراد جهان زیر این جریان قرار می گیرند. مسئله استراتژیک در این زمینه آگاهی است. اساساً یکی از میوه های خون مظلوم آگاهی است. به گفته یکی از دانشمندان نجیب ، هنگامی که روی زمین ریخته می شود ، خون شهید به “زمین خالص” تبدیل می شود که یکی از آنها آگاهی است. مانند شهادت یحیی آل -سونوار ، که در جهان به “سمبل” تبدیل شد و بر همه مردم جهان تأثیر گذاشت. با توجه به اینکه جریان آگاهی با سدهای بالا از جبهه کفر روبرو است و در واقع ما شاهد “جنگ نابرابر” هستیم ، این معادلات باید نتیجه خون شهید در نظر گرفته شود که منجر به اطلاع رسانی جهان شده است.