در این محله‌ ها آمار بیماری‌ های قلبی کمتر است؟

تبلیغات بنری


تینو – عطر بندابی: تأثیر فضای سبز شهری بر سلامت جسمی و روانی شهروندان غیرقابل انکار است. فضاهای سبز نه تنها شهرها را از نظر بصری زیبا، خنک و سایه دار می کند، بلکه بر سلامت کلی مردم نیز تأثیر می گذارد.

در یک مطالعه، محققان آمریکایی به یافته مهمی دست یافتند که زندگی در مجاورت فضاهای سبز شهری اختلالات روانی را در بین ساکنان تا 60 درصد کاهش می دهد. زندگی در چنین محیطی همراه با ورزش و فعالیت بدنی همچنین باعث بهبود قدرت قلبی عروقی، افزایش ایمنی بدن و کاهش خطر ابتلا به بیماری های مزمن مانند دیابت و بیماری های قلبی می شود. زندگی در کنار درختان و فضاهای سبز نیز روند پیری را کند می کند.

فضای سبز به هر نوع گیاه و درختی اطلاق می شود که در محیط های شهری و روستایی یافت می شود. از پارک ها و باغ ها گرفته تا باغ ها و میادین شهری، درختان و گیاهان اکسیژن تولید می کنند و دی اکسید کربن را جذب می کنند و به کاهش آلودگی هوا کمک می کنند.

دو عامل بدتر بیماری قلبی عروقی

اما ارتباط فضاهای سبز شهری با بروز یا عدم بروز بیماری ها به ویژه بیماری های قلبی و عروقی چگونه است؟ آیا موارد بیماری قلبی در شهرهای بزرگ که هر سال پاییز و زمستان روزهای آلوده زیادی را تجربه می کنند، بیشتر است؟

دکتر رضا رحمانی فوق تخصص قلب و عروق به تینو می گوید: آلودگی هوا و آلودگی صوتی از عوامل بروز و تشدید بیماری های قلبی عروقی هستند و هر چه خطر ابتلا به این بیماری ها را کاهش می دهند. فضاهای سبز شهری نیز می توانند با کاهش آلودگی هوا بر پیشگیری یا تشدید بیماری های قلبی عروقی تأثیر بگذارند.

وی با اشاره به اینکه آلودگی هوا باعث افزایش سکته های قلبی و مغزی می شود، می گوید: مشاهدات سالانه ما نشان می دهد که در روزهای آلوده سال تعداد سکته های قلبی افزایش می یابد. بر این اساس می توان گفت که تعداد بیماری های قلبی در شهرهای بزرگ بیشتر است. زیرا آلودگی هوا و استرس روانی برای آنها بیشتر است. از این رو رابطه فضای سبز شهری با بیماری ها به ویژه بیماری هایی مانند فشار خون بالاست.

رابطه بین آلودگی هوا و فشار خون بالا

رحمانی در پاسخ به این سوال که آلودگی هوا و آلودگی صوتی چه تاثیری بر بروز یا تشدید بیماری های قلبی دارد، توضیح می دهد: آلودگی هوا یکی از عوامل مهم در افزایش فشار خون است. آلودگی هوا به تدریج به عروق قلب آسیب می رساند و می تواند منجر به بیماری های قلبی عروقی جدی مانند حمله قلبی، نارسایی قلبی و غیره شود. در حالی که درختان و گیاهان با فیلتر کردن هوای اطراف خود به کاهش آلودگی هوا کمک می کنند.

این متخصص قلب درباره تاثیر آلودگی صوتی بر بیماری های قلبی نیز می گوید: مواجهه مداوم با صداهای بلند به ویژه در محیط های شهری می تواند منجر به استرس شود و استرس یکی از عوامل اصلی افزایش فشار خون است که به مرور زمان افزایش می یابد. خطر بیماری قلبی. آلودگی صوتی همچنین سیستم عصبی را تحریک می کند و منجر به افزایش تولید هورمون های استرس مانند کورتیزول می شود. این هورمون ها می توانند منجر به افزایش فشار خون شوند. در حالی که وجود درختان زیاد در محله به کاهش صدا کمک می کند.

بیشتر بخوانید؛

به گفته رحمانی، عوامل ژنتیکی نقش فعال و موثرتری در بروز و تشدید بیماری های قلبی عروقی دارند، اما نمی توان نقش محرک هایی مانند آلودگی هوا و آلودگی صوتی را در بروز و تشدید این بیماری ها نادیده گرفت. اینها چیز جدیدی نیست و سال هاست ثابت شده است. فکر می کنید چرا همیشه به شما هشدار می دهند که از ورزش در هوای آلوده خودداری کنید؟ زمانی که ورزش می کنید به اکسیژن بیشتری نیاز دارید تا وارد خون شود، اما در هوای آلوده این اتفاق نمی افتد و بدن با کمبود اکسیژن مواجه می شود و این می تواند به دیواره های قلب شما آسیب برساند. به خصوص در کسانی که از بیماری قلبی رنج می برند.

اختلال خواب و خطر بیماری قلبی

مطالعات نشان داده است افرادی که در شهرهایی با فضای سبز و مناطق آرام با آلودگی صوتی کمتر زندگی می کنند، کیفیت خواب بهتری دارند. کارشناسان می گویند خواب کافی و باکیفیت، عاری از استرس ها و فشارهای روزانه، که بخشی از آن ناشی از آلودگی صوتی است، یکی از کلیدهای سلامت قلب است. در حالی که اختلال خواب می تواند خطر بیماری قلبی را افزایش دهد.

جالب ترین نکته در مورد نقش فضای سبز شهری بر سلامت این است که درختان و گیاهان می توانند از طریق فرآیند تبخیر دمای محیط را کاهش دهند. به گفته کارشناسان، گرمای زیاد می تواند فشار خون را افزایش دهد و فشار بر قلب را افزایش دهد، بنابراین طبیعت و فضاهای سبز می توانند به کنترل این شرایط کمک کنند. در واقع کاهش دمای محیط به کاهش استرس بر سیستم قلبی عروقی در روزهای گرم کمک می کند. بنابراین افزایش پوشش گیاهی در شهرها می تواند به عنوان راهکاری موثر برای کاهش خطر ابتلا به بیماری های مزمن مورد استفاده قرار گیرد.

تبلیغات بنری

hamshahrionline به نقل از تینو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *