تینو – یکتا فراهانی : در حال حاضر، یکی از چشمگیرترین فوران های آتشفشانی تاریخ بیش از 1000 سال پیش رخ داده است و دانشمندان هنوز در حال جمع آوری اثرات آن هستند.
در سال 946 پس از میلاد، آتشفشان چانگ بایشان-تیانشی در مرز چین و کره شمالی به شدت فوران کرد. این فوران ده ها کیلومتر مکعب ماگما را آزاد کرد و سیل عظیمی را از دریاچه بالای قله آتشفشان که امروزه به عنوان دریاچه بهشت شناخته می شود، به راه انداخت. شواهد سیل را هنوز می توان به شکل سنگ های کوچکتر و صخره هایی که از بالای آتشفشان سقوط کرده اند مشاهده کرد.
فوران باکدو
آتشفشان Changbaishan-Tianshi که در کره ای به نام Baekdu شناخته می شود، ممکن است دوباره فوران کند، بنابراین آتشفشان شناسان می خواهند خطرات آن را ارزیابی کنند.
برای بررسی سیل فاجعه باری که پس از فوران 946 رخ داد، چن و همکاران. در رسوبات آتشفشانی لایه ای حفاری می شود. کار آنها نشان می دهد که حداقل یک کیلومتر مکعب آب از دهانه سرازیر شده و رسوبات را با سرعت 34 متر در ساعت در حدود 3 ساعت فرسایش می دهد.
بیشتر بخوانید:
مراحل فوران آتشفشانی
محققان به این نتیجه رسیدند که فوران از دو مرحله تشکیل شده است که بین آنها سیل رخ می دهد. دانشمندان دیگر تصور می کردند که سیل پس از فوران آتشفشان شروع شده و لبه آن در فوران شکسته شده است، اما این سناریو غیر واقعی به نظر می رسد. زیرا رسوب به اندازه ای که از انفجار ناگهانی انتظار می رفت پخش نشد.
با توجه به Live Science، محققان سه سناریو جایگزین را پیشنهاد می کنند: در مرحله اول، آب در پاسخ به ماگمایی که از پایین بالا میآید، به سادگی از لبه دهانه سرریز میشود.
در مرحله دوم، آتشفشان زمینلرزهای ایجاد کرد که دیواره داخلی دهانه را به درون دریاچه فرو ریخت و باعث سیل شد و در مرحله سوم، بارندگی قبل از رویداد، ظرفیت دهانه را پر کرد و لبه دهانه را ضعیف کرد. آب برای ورود
آماده سازی آتشفشان ها در سراسر جهان
محققان می گویند درک سیل های باستانی مانند رویداد 946 پس از میلاد ممکن است به جمعیت آسیب پذیر کمک کند تا برای بلایای طبیعی آینده، نه تنها در چانگشا-تیانشی، بلکه در آتشفشان های سراسر جهان آماده شوند.